Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Fenerbahçe-Galatasaray maçı saat kaçta, hangi kanalda, ne zaman? FB-GS derbisi muhtemel kadrolar - Galatasaray Haberleri

        Türkiye'nin en fazla izlenen ve en büyük derbisi olan Fenerbahçe - Galatasaray maçına saatler kaldı. Peki oynanacak olan Fenerbahçe-Galatasaray maçı hangi kanalda, saat kaçta, ne zaman? İşte derbi hakkında tüm detaylar..

        FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI HANGİ KANALDA, SAAT KAÇTA, NE ZAMAN?

        Dev derbi Ülker Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda 20 Kasım 2016 Pazar günü, saat 20:00'da oynanacak. Kıran kırana geçecek zorlu mücadeleyi FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Maç Lig TV kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Halis Özkahya olacak.

        FORMDA İSİMLER VAN PERSİE VE CHAHECHOUHE

        Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie ve Faslı futbolcusu Aatif Chahechouhe, son haftalardaki etkili performansıyla dikkati çekiyor.

        Van Persie, son 5 haftada attığı 4 golle takımının skor yükünü sırtlayan isim oldu. Ligin 6. haftasında Osmanlısporla 1-1 berabere kaldıkları maçta sarı-lacivertlilerin tek golüne imza atan 33 yaşındaki futbolcu, son iki haftada Kardemir Karabükspor filelerini 2, Akhisar Belediyespor ağlarını ise 1 kez havalandırdı.

        Fenerbahçede ayrıca sezon başında kadroya girmekte zorlanan Aatif Chahechouhe da yükselen formuyla ön plana çıktı. Faslı futbolcu, sarı-lacivertlilerin yaptığı son iki maçta birer gol attı.

        Sezon başında transfer edilen ancak Portekizli Vitor Pereiranın ardından teknik direktörlüğe Dick Advocaatın gelmesiyle gözden düşen Chahechouhe, Hollandalı çalıştırıcının son iki haftada kendisine verdiği şansı iyi kullandı.

        DERBİDE GALATASARAY'IN GOL UMUTLARI EREN VE BRUMA

        Spor Toto Süper Ligin 11. haftasında 20 Kasım Pazar günü deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak Galatasaray, gol yollarında Eren Derdiyok ve Armindo Brumanın performansına güveniyor.

        Süper Ligde geride kalan 10 haftada rakip fileleri 15 kez havalandıran sarı-kırmızılı takımın 9 golünü forvet Eren Derdiyok ile Portekizli kanat oyuncusu Bruma kaydetti.

        Galatasarayın bu sezon ligdeki en skorer ismi olan Eren Derdiyok, 5 kez topu ağlarla buluştururken, Bruma ise 4 gol ve 3 asistlik bir performans ortaya koydu.

        EREN GOL HASRETİNİ BİTİRMEK İSTİYOR

        Galatasarayın sezon başında 4 milyon avro bonservis bedeliyle Kasımpaşadan transfer ettiği Eren Derdiyok, sezona oldukça etkili başladı.

        Sarı-kırmızılı formayla çıktığı ilk 5 lig maçında 5 gol atan Eren Derdiyok, takımının bu kulvardaki en skorer oyuncusu konumunda bulunuyor.

        Teknik direktör Jan Olde Riekerinkin bu sezon tüm lig maçlarında ilk 11de başlattığı Eren, ilk 5 haftada oynanan Kardemir Karabükspor, Akhisar Belediyespor ve Beşiktaş maçlarında birer, Çaykur Rizespor maçında da 2 kez topu filelere yolladı.

        Galatasarayda forma giydiği son 5 maçta gol atmayı başaramayan Eren Derdiyok, Fenerbahçe derbisinde ağları havalandırarak gol hasretini sonlandırmaya çalışacak.

        Eren Derdiyok, görev yaptığı İsviçre Milli Takımında geçen hafta Faroe Adaları ile oynadıkları 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri maçında bir gol attı.

        BRUMA KARİYERİNİN ZİRVESİNDE

        Galatasarayın Portekizli futbolcusu Armindo Bruma, bu sezon ortaya koyduğu başarılı performansla göz dolduruyor.

        Kariyerinin en başarılı dönemini geçiren Portekizli futbolcu, Avrupadaki büyük kulüplerin dikkatini üzerine çekerken, taraftarların da en güvendiği isimlerden biri haline geldi.

        Geçen sezon İspanyanın Real Sociedad ekibinde kiralık olarak forma giyen Bruma, gerek hazırlık maçları gerekse resmi müsabakalarda sarı-kırmızılı takımın en skorer isimlerinden biri oldu.

        Sezon başında görev aldığı 5 hazırlık maçında 6 kez fileleri havalandıran Bruma, ligde ise görev aldığı 10 karşılaşmada 4 gol attı ve 3 asist yaptı.

        GOLLERİNİ DEPLASMANDA ATTI

        Armindo Bruma, ligde bu sezon attığı 4 golü de dış saha maçlarında kaydetti.

        Portekizli futbolcu, Galatasarayın deplasmanda Akhisar Belediyespor, Beşiktaş, Gençlerbirliği ve Adanaspor ile oynadığı maçlarda birer kez topu ağlarla buluşturdu.

        Sarı-kırmızılı takım, Brumanın gol attığı bu maçlardan 3 galibiyet ve bir beraberlikle ayrıldı.

        İKİSİ DE BEŞİKTAŞ DERBİSİNDE GOL ATTI

        Galatasarayın ligin 5. haftasında deplasmanda Beşiktaş ile oynadığı sezonun ilk derbisinde Eren Derdiyok ve Bruma birer kez ağları havalandırdı.

        Vodafone Arenada oynanan ve 2-2 berabere biten karşılaşmanın ilk golünü atan Eren Derdiyok, bu statta ilk derbi golüne imza atan isim oldu.

        Karşılaşmada Galatasarayın ikinci golünü kaydeden Bruma ise orta sahadan çalımlarla ceza sahasına girerek meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve uzun süre unutulmayacak bir gol attı.

        GALATASARAY, KADIKÖY'DE GALİBİYETE HASRET

        Spor Toto Süper Ligde 20 Kasım Pazar günkü derbi öncesi Galatasaray, Kadıköyde 17 yıla yakın süredir Fenerbahçeyi yenemiyor.

        Sarı-kırmızılı ekip, derbi maçın yapılacağı Ülker Stadında rakibi karşısında son galibiyetini 1999 yılında aldı. 22 Aralık 1999da yapılan lig maçını 2-1 kazanan Galatasaray, Fenerbahçe ile daha sonra Kadıköyde oynadığı 3ü Türkiye Kupası, 17si de lig olmak üzere 20 resmi maçta galibiyete ulaşamadı.

        Galatasaray, bu süre içinde Kadıköydeki beraberliklerinden 2sini Türkiye Kupası maçlarında alırken, deplasmandaki son 17 lig derbisinin 13ünü yitirdi, sadece 4 müsabakada beraberlik alabildi.

        İki takım arasında Kadıköydeki son 20 resmi maçtan 14ünü Fenerbahçe kazanırken, 6'sı berabere sonuçlandı. Fenerbahçenin bu süredeki 41 golüne, Galatasaray 14 golle yanıt verebildi.

        ALPER POTUK, DERBİDE İKİNCİ KEZ "DALYA" DİYECEK

        Spor Toto Süper Lig'de bugüne dek 199 maça çıkan Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Alper Potuk, 20 Kasım Pazar günü oynanacak Galatasaray derbisinde forma giymesi durumunda ikinci kez "dalya" diyecek.

        Süper Lig'e Eskişehirspor formasıyla adım atan Alper Potuk, bu takımla ligde 106 kez forma giydi. Fenerbahçe'ye 2013-2014 sezonunda transfer olan orta saha oyuncusu, sarı-lacivertli formayla da Süper Lig'de 93 maça çıktı.

        Fenerbahçe'deki ilk sezonunda tek Süper Lig şampiyonluğunu elde eden Alper, ligde rakip fileleri 14 kez havalandırmayı başardı.

        GALATASARAY'A GOLÜ VAR

        Alper, 200. maçı için görev beklediği Galatasaray derbisinde daha önce gol atma sevinci yaşadı.

        Fenerbahçe'nin 18 Ekim 2014'te Türk Telekom Arena'da derbide 2-1 kaybettiği maçta Alper, sarı-lacivertlilerin tek golüne imza atmıştı.

        GALATASARAY'LI YÖNETİCİLERDEN DERBİ MESAJLARI

        Galatasaray Külübü yönetim kurulu üyeleri, Spor Toto Süper Lig'de 20 Kasım Pazar günü Fenerbahçe ile yapacakları derbi maçla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

        Sarı-kırmızılı kulübün yönetim kurulu üyesi İsmail Sarıkaya, GSTV'ye yaptığı açıklamada, "Her şeyden önce bir Galatasaray taraftarıyım. Tüm kalbimle Galatasaray'ın kazanmasını istiyorum. Kazanması için de elimizden geleni yapıyoruz. Bu sezon inşallah taraftarımızı mutlu edecek bir sonuçla döneriz." dedi.

        Yönetim kurulu üyesi Ural Aküzüm de Galatasaray'ın çıktığı her karşılaşmada favori olduğunu belirterek, "Galatasaray'ın kazanacağına inanıyorum. Fenerbahçe önemli bir takım ve rakibimiz. Fakat Galatasaray yıldızlarıyla, oyuncularıyla, takım oyunuyla, hocasının vereceği taktikle Fenerbahçe'yi yenecek güçtedir. Oyuncularımız iyi hazırlanıyor. Florya'da iyi bir hava var. Başkan ve yönetimimizin de ciddi bir desteği var. İnşallah Fenerbahçe'yi yenerek şampiyonluk yarışına kaldığımız yerden devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

        Derbinin dostça geçmesi gerektiğine vurgu yapan yönetim kurulu üyesi Burçin Aslan ise "Derbi konusunda heyecanlıyız. Türkiye'nin değil dünyanın sayılı derbilerinden biri. Adına, büyüklüğüne yakışan bir derbi olmasını, saha dışı faktörlerin konuşulmadığı, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin kalitesine yakışan bir derbi olmasını diliyorum. Umarım sonuç bizim için olumlu olur ve haftayı memnun bir şekilde kapatırız." diye konuştu.

        "DERBİDE GELENEK DEVAM EDECEK"

        Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Spor Toto Süper Lig'de 20 Kasım Pazar günü Galatasaray'la oynayacakları derbi maçla ilgili, "17 senelik bir gelenek var ve bu gelenek devam edecek." dedi.

        Aziz Yıldırım, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde tesis yapmayı planladıkları arazideki incelemeleri sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

        "EN KÖTÜ DÖNEMDE 6-0 YENDİK"

        Sarı-lacivertli kulübün başkanı, Galatasaray'ı en kötü zamanlarında bile farklı yendiklerini kaydetti.

        Yıldırım, 6 Kasım 2002'de Galatasaray'ı Kadıköy'de 6-0 kazandıkları maçı anımsatarak, "Biz en kötü dönemimizde çıktık 6-0 kazandık. 6 defa gittik 6 gol attık, yendik. Önemli olan seyirciyle sporcuların bütünleşmesi. Bu bütünleşme sağlanırsa, hangi şartta olursa olsun yeneriz." ifadelerini kullandı.

        Sarı-lacivertli futbolcu Jeremain Lens'in sakatlıktan dolayı oynamayacağının hatırlatılması üzerine Yıldırım, 24 kişilik kadroya sahip olduklarını ve Hollandalı yıldızın yerine forma giyecek oyuncularının bulunduğunu vurguladı.

        "TEK BİLET BİLE KALMADI"

        Aziz Yıldırım, Galatasaray maçı için satışa çıkardıkları bütün biletlerin satıldığını dile getirdi.

        Derbide tribünlerin dolu olacağını aktaran Yıldırım, "Tek bilet bile kalmadı. Bütün biletler satıldı. Tahriklere kapılmasınlar. Rakip takım seyircileri de geliyor. Beraber statta centilmence geçsin. Nahoş hareketler olmasın, bu ülkenin birlik beraberliğe ihtiyacı var. Bunu da bu maçta gösterelim. Yenen taraf biz olacağız. Çünkü bu gelenek ve gelenek bozulmaz." şeklinde konuştu.

        Derbide Galatasaray taraftarının da olacağını anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

        "Biz söyledik, ilk defa Kulüpler Birliği’ne adam gönderdim. Valilik ilk başta tereddütlüydü. Biz dedik 'seyirci gelsin' diye. 'Bizim taraftarımız da gitsin' dedik. Bunun üzerine Kulüpler Birliği federasyonla konuştu. Yine tereddüt vardı, biz isteriz dedik ve yapıldı."

        Aziz Yıldırım, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in derbiyle ilgili açıklamalarının sorulması üzerine ise gülerek, "Boşver, basit sorular sormayalım. Basit şeylere girmeyelim. Hepimiz büyüyelim, TSYD'de seçim yapmayı öğrenelim." değerlendirmesinde bulundu.

        KULÜPLER BİRLİĞİ VAKFI'NDAN CENTİLMENLİK ÇAĞRISI

        Kulüpler Birliği Vakfı, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında 20 Kasım Pazar günü yapılacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde spor kamuoyuna centilmenlik çağrısında bulundu.

        Vakıf başkanı Göksel Gümüşdağ imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, "Kulüpler Birliği Vakfı olarak sezon başında bir derbi maçı arifesinde kaldırdığımız deplasman yasaklarının Türk futbolu marka değeri için son derecek önemli bir husus olduğuna inanıyoruz." denildi.

        Deplasman yasaklarının kalkmasının ardından Beşiktaş-Galatasaray derbisinde örnek bir görüntü sergilendiğinin vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Girişimlerimiz sonucunda deplasman yasağı uygulamasının 22 Eylül tarihinde kaldırılmasının ne kadar yerinde bir karar olduğu, geçtiğimiz haftalarda hepimiz tarafından tecrübe edildi. Tüm spor kulüplerimiz ve güzide taraftarları, yasağın kaldırılmasının ne kadar doğru bir karar olduğunu bizlere gösterdi ve inanıyoruz ki göstermeye devam edecekler."

        Ülker Stadı'ndaki derbi öncesinde dostluk çağrısının yapıldığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

        "Bu hafta sonu oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesinde de hatırlatmak isteriz ki, Türk futbolunun geleceği ve vizyonu açısından takımlar, taraftarlar, yöneticiler ve medya mensupları olarak sporun dostluk ve kardeşlik misyonuna uymayacak her türlü taşkınlık, kötü tezahürat, gerginlik yaratacak beyan ve deklarasyonlar ve benzeri olumsuz davranışlardan uzak durmamız önemlidir. Dünyada bir derbi markası olma potansiyeline sahip bu ve benzeri maçları daha da değerli kılabilmek için hepimiz üzerimize düşeni yapalım."

        GALATASARAY DERBİ HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRÜYOR

        Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe ile 20 Kasım Pazar günü yapacağı derbi maçın hazırlıklarını sürdürdü.

        Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen idmanda sarı-kırmızılıların, ısınma hareketlerinin ardından gruplar halinde pas çalışması yaptığı bildirildi. Antrenmanın ana bölümünde çift kale maç oynayan oyuncuların, taktik uygulamalarla günü tamamladığı kaydedildi.

        Galatasaray, Fenerbahçe karşılaşmasının hazırlıklarını yarın akşam gerçekleştireceği antrenmanla tamamlayıp kampa girecek.

        FENERBAHÇE DERBİ HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRÜYOR

        Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de 20 Kasım Pazar günü Galatasaray ile oynayacağı derbi maçın hazırlıklarını sürdürdü.

        Kulüpten yapılan açıklamada, Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde teknik direktör Dick Advocaat yönetimindeki antrenmanın, koşu, ısınma ve koordinasyon hareketleriyle başladığı belirtildi. Pas organizasyonlarıyla devam eden çalışmanın, dar alanda çift kale maçla sona erdiği ifade edildi.

        Sakatlıkları devam eden Hollandalı futbolcular Jeremain Lens ile Gregory van der Wiel, takım çalışmasında yer almadı.

        Sarı-lacivertli ekip, derbi maçın hazırlıklarını yarın tamamlayacak ve tesislerinde maç saatini beklemeye başlayacak.

        RIEKERINK: "UMARIM KADIKÖYDE'Kİ SERİYİ BİTİRİRİZ"

        Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Spor Toto Süper Lig'de 20 Kasım Pazar günü Fenerbahçe ile deplasmanda yapacakları derbi karşılaşmasını galip tamamlayarak, Kadıköy'de 17 yıllık kazanamama serisini sonlandırmak istediklerini söyledi.

        Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Jan Olde Riekerink, çok önemli bir maçın kendilerini beklediğini belirterek, "Fenerbahçe deplasmanında 17 senedir kazanamamış olmanın verdiği hırsı hissedebiliyorum." dedi.

        Galatasaraylı herkeste hissettiği bir tansiyon olduğunu vurgulayan Hollandalı çalıştırıcı, "Bu durum olumsuzluk veya gerginlik olarak yorumlanmasın ama bu açlığı hissediyorum. Maçın önemini daha da artırıyor. Pozitif anlamda olumlu bir hava ve motivasyon var. Orada 17 senedir kazanamıyoruz. Biz takım olarak elimizden geleni yapacağız. Umarım Kadıköy'deki seriyi bitiririz." diye konuştu.

        Takım olarak tek hedeflerinin Kadıköy'de Fenerbahçe'yi yenmek olduğuna dikkati çeken Riekerink, "Aklımızda kesinlikle başka bir senaryo yok. Oyuncularımın bu hırslarını göstermesini istiyorum. Yapacaklarından şüphem de yok. Bugüne kadar gösterdikleri performans, bana bu konuşmayı yaptırıyor. Kesinlikle kazanmak istiyorlar. Oraya da kazanma ümidiyle değil, galibiyeti görmek için gidiyoruz. Yapmamız gereken, hırsımızı sahada göstermek." ifadelerini kullandı.

        WESLEY SNEIJDER: "KENDİMİZE GÜVENİMİZ SONSUZ"

        Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu'nun 11. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak Galatasaray'da Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder, Florya Turgay Vardar Medya Merkezi'nde basın mensuplarının karşısına geçti.

        Wesley Sneijder, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;

        "Uzun süre sonra karşınızdayım. Pazar günü önemli bir maç bizi bekliyor. Ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Güvenimiz üst düzeyde ve hazırız. Sezon başından beri çok iyi çalışan bir takımız. Milli takım dönüşleri zordur. Bazı arkadaşlar aramıza geç katıldı. Şimdi tüm takım halinde beraberiz. Güzel çalışıyoruz. Oyuncu olarak da bu maçları oynamak istersiniz."

        ÖNEMLİ OLAN TAKIMIN KAZANMASI

        "Biliyorum ki Türkiye'de gol atmak çok önemli. Benim için o kadar da önemli değil. Asist yapmak da aynı oranda önemli... Asıl odaklanmamız gereken takımın kazanması. Gol atmak bu kadar önemli olsa her seferinde kaleyi düşünürdüm. Daha uygun bir pozisyonda arkadaşım varsa ona pas vermek her zaman aklımda. Gol için endişelenmiyorum. Pazar da gelebilir... Tüm çabam galibiyet için."

        TARAFTARIMIZLA ORADA OLACAĞIZ

        "Üçüncü Kadıköy maçım olacak. Her şeyin bir ilki vardır. Durumumuz gayet iyi. Kendimize güvenimiz sonsuz. Taraftarlarımız uzun bir aradan sonra deplasmanda bizle beraber olacak. Onların bize verdiği enerji ve güçle galibiyet için sahaya çıkacağız."

        BERABERLİĞİ KABUL ETMİYORUM

        "Galibiyetin şifresi bu maça kadar yaptıklarımızı yenilemek. Sezon başından beri iyi bir performans gösteriyoruz. Son iki maçı kaybettik ama galibiyeti hak etmiştik. Pozisyonlar bulduk belki son vuruşlardaki hatalarımız puan kaybına neden oldu. Bu iki maçta şans bizle değildi. Kadıköy'e gidiyoruz. Önemli bir maç ama diğer karşılaşmalardan farkı yok. Kesinlikle beraberliği kabul etmiyorum. Kariyerim boyunca böyle bir düşüncem olmadı. Pazar günü kazanmaya gidiyoruz. Galibiyetle döneceğiz.

        Advocaat milli takımdaki ilk teknik direktörüm. İyi bir insan ve Fenerbahçe için iyi bir tercih. Lens de milli takımdan arkadaşım. Pazar günkü maçı milli takım kampında konuşmuştuk. Onun için üzgünüm fakat diğer taraftan da bizim adımıza mutluyum."

        BAŞAKŞEHİR'Lİ BEKİR İRTEGÜN: "PSİKOLOJİK ÜSTÜNLÜK FENERBAHÇE'DE"

        Medipol Başakşehir savunmasının deneyimli isimlerinden Bekir İrtegün, pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde, psikolojik üstünlüğün ev sahibi sarı-lacivertli takımda olduğunu söyledi.

        Fenerbahçe formasını 6 sezon giyen Bekir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derbilerin havasının çok farklı olduğunu belirterek, "Mutlaka çok zor ve atmosferi güzel bir mücadele olacaktır. Psikolojik üstünlük kesinlikle Fenerbahçede. Orada oynadığım yıllarda da takım olarak bunu hissediyorduk. Kötü gidişatta bile böyle maçlarda çok farklı bir görüntü sergilenebiliyor. Yine böyle bir hafta olabilir diye düşünüyorum. Fenerbahçenin bir derbi kültürü var bunu atlamamak lazım. Bu çok önemli." diye konuştu.

        Ülker Stadındaki derbide oyun anlamında üstünlüğün kimde olacağını tahmin etmenin çok zor olduğunun altını çizen Bekir, "Derbilerde bazen oyunun hakim tarafı bile kaybedebiliyor. Baskın taraf kazanacakmış gibi olsa da sonuç farklı olabiliyor. Bu nedenle tahmin yapmak çok zor. Fenerbahçenin, sahasında oynadığı Galatasaray derbilerinde uzun yıllardır çok istikrarlı bir gidişatı var. Hep beraber istikrar bozulacak mı, devam edecek mi göreceğiz." ifadelerini kullandı.

        KADIKÖY'DEKİ 54. MAÇ

        Fenerbahçe ile Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de yarın yapacakları derbiyle Kadıköy'de 54. kez karşı karşıya gelecek.

        Fenerbahçe Stadı'nın yeniden hizmete girdiği 1982'den itibaren taraflar Kadıköy'de 53 maç yaptı. Geride kalan karşılaşmalarda ev sahibi sarı-lacivertliler 28, konuk sarı-kırmızılılar 9 galibiyet aldı, 16 maçta eşitlik bozulmadı.

        Kadıköy'de Fenerbahçe'nin attığı 107 gole, Galatasaray 64 golle karşılık verdi.

        LİG MAÇLARI

        İki takım arasında yeni adıyla Ülker Stadı'nda yapılan 33 lig maçından 22'sini Fenerbahçe, 5'ini Galatasaray kazandı, 6 derbi de berabere sonuçlandı.

        Kadıköy'deki lig maçlarında Fenerbahçe 70, Galatasaray ise 32 gol attı.

        - Fenerbahçe sadece 3 maçta gol atamadı

        Fenerbahçe, Galatasaray ile Kadıköy'de yaptığı maçların sadece 3'ünde gol atamadı.

        Sarı-lacivertliler, rakibine geride kalan 53 maçın 50'sinde Kadıköy'de en az 1 gol atarken, 3 kez beşer, 1 kez de 6 gol kaydetti.

        Galatasaray ise Fenerbahçe ile rakip sahada yaptığı 53 maçın 38'inde gol attı, 15'inde suskun kaldı. Sarı-kırmızılı ekip, deplasmanda 3 kez dörder gol atma başarısını gösterdi.

        - Yalnızca 3 maç golsüz bitti

        İki takım arasında Kadıköy'de yapılan maçların sadece 3'ü golsüz bitti.

        Kadıköy'de geride kalan 53 maçtan 50'sinde 0-0'lık sonuca rastlanmadı, sadece 3 Şubat 2008'deki Türkiye Kupası, 2010-2011 ve 2011-2012 sezonu Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki lig maçları golsüz sonuçlandı.

        - Galatasaray son 20 maçta galip gelemedi

        Galatasaray, deplasmanda 17 yıla yakın süredir resmi maç kazanamıyor.

        Sarı-kırmızılı ekip, Kadıköy'de son galibiyetini 1999'da aldı. 22 Aralık 1999 tarihinde yapılan lig maçını 2-1 kazanan Galatasaray, rakibiyle daha sonra Kadıköy'de oynadığı 3'ü Türkiye Kupası, 17'si de lig olmak üzere 20 resmi maçta galibiyete ulaşamadı.

        Galatasaray, bu süre içinde Kadıköy'deki beraberliklerinden 2'sini Türkiye Kupası karşılaşmalarında elde ederken, deplasmandaki son 17 lig maçından 13'ünü yitirdi, 4 beraberlik alabildi.

        İki takım arasında Kadıköy'deki son 20 maçtan 14'ünü Fenerbahçe kazandı, 6'sı berabere sonuçlandı. Fenerbahçe'nin bu süredeki 41 golüne, Galatasaray 14 golle yanıt verebildi.

        Galatasaray'ın Kadıköy'de galip gelemediği son 20 resmi maç şöyle:

        Tarih Organizasyon Sonuç (FB-GS)
        07.02.2001 Türkiye Kupası 4 - 4
        06.05.2001 Süper Lig 2 - 1
        16.02.2002 Süper Lig 1 - 0
        06.11.2002 Süper Lig 6 - 0
        29.02.2004 Süper Lig 2 - 1
        22.05.2005 Süper Lig 1 - 0
        08.03.2006 Türkiye Kupası 2 - 1
        22.04.2006 Süper Lig 4 - 0
        03.12.2006 Süper Lig 2 - 1
        08.12.2007 Süper Lig 2 - 0
        03.02.2008 Türkiye Kupası 0 - 0
        09.11.2008 Süper Lig 4 - 1
        25.10.2009 Süper Lig 3 - 1
        24.10.2010 Süper Lig 0 - 0
        17.03.2012 Süper Lig 2 - 2
        12.05.2012 Süper Lig 0 - 0
        12.05.2013 Süper Lig 2 - 1
        10.11.2013 Süper Lig 2 - 0
        08.03.2015 Süper Lig 1 - 0
        25.10.2016 Süper Lig 1 - 1

        GALATASARAY SADECE 13 DAKİKA ÜSTÜN KALABİLDİ

        Spor Toto Süper Ligde Fenerbahçe deplasmanında 17 sezonunda galibiyete hasret olan Galatasaray, bu maçlarda sadece 13 dakika skor üstünlüğünü elinde tutabildi.

        Kadıköyde rakibine lig maçlarında 17 sezondur boyun eğmeyen Fenerbahçe, bu karşılaşmalarda önemli ve geçilmesi zor bir istatistiğe de imza attı. 2000-2001 sezonuyla başlayan söz konusu periyotta toplam 1530 dakikayı kapsayan 17 lig maçında, sarı-lacivertli ekip, 882 dakikalık süreyi skor bakımından önde oynarken, 635 dakikada ise skora eşitlik hakim oldu.

        Fenerbahçenin seyircisi önünde rakibine galibiyet göstermediği maçlarda attığı 35 gole, sarı-kırmızılılar 9 golle karşılık verebildi.

        FENERBAHÇE İLK GALİBİYET İÇİN 5 YIL BEKLEDİ

        Fenerbahçe, Galatasaray karşısında ilk golü ve galibiyeti, rekabetteki 8. randevuda elde etti.

        Union Club sahasında 4 Ocak 1914te yapılan İstanbul Ligi maçını 4-2 kazanan Fenerbahçe, böylece rakibi karşısında yaklaşık 5 yıl süren suskunluğuna da son vermiş oldu.

        Sarı-lacivertli takım adına Galatasaraya tarihteki ilk golü ise Hasan Kamil Sporel attı.

        EN AZ VE EN ÇOK SEYİRCİLİ MAÇLAR

        Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki maçlarda en az seyirci 17 Kasım 1922deki karşılaşmaya geldi.

        İttihat Sahasında sağanak altında, hakem Fethi Tahsin Başaranın şemsiyeyle yönetmek zorunda kaldığı maçı, tamamı biletsiz 14 kişi izledi.

        İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadında 21 Eylül 2003te yapılan lig maçını ise 70 bin 125 seyirci izledi. Bu rakam, rakipler arasındaki bir maçı izleyen seyirci sayısındaki rekor olarak tarihe geçti.

        EN GOLCÜ İSİMLER

        Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki 107 yıllık rekabette en fazla golü Fenerbahçeli Zeki Rıza Sporel attı. Sporel, Galatasaraya karşı oynadığı 42 maçta, toplam 27 kez rakip fileleri havalandırdı.

        Zeki Rıza Sporeli, 24 golle yine bir Fenerbahçeli Alaattin Baydar izliyor. Fenerbahçeli Lefter Küçükandonyadisin 20, Galatasaraylı Metin Oktayın ise rekabette 19 golü bulunuyor.

        Bu arada, iki takımda da forma giyen Tanju Çolakın da 14ü Galatasaray, 8i Fenerbahçe formasıyla olmak üzere rekabette toplam 22 golü var.

        Lig maçlarında ise Galatasaraylı Metin Oktay 9, Fenerbahçeli Aykut Kocaman da 8 golle takımlarının en golcü isimleri oldu.

        TURGAY ŞEREN'İN REKORU

        Fenerbahçe-Galatasaray maçlarında en çok oynama rekoru merhum Turgay Şerene ait.

        A Milli Takım ve Galatasarayın unutulmaz kalecilerinden Şeren, Fenerbahçeye karşı sarı-kırmızılı kaleyi 55 kez korurken, rekabette en çok forma giyen futbolcu unvanını elinde bulunduruyor.

        18 AYRI STATTA KARŞILAŞTILAR

        Fenerbahçe ile Galatasaray, 383 maçın sığdığı rekabette 18 ayrı statta karşılaştı.

        Rakipler, İstanbul İnönü, Ali Sami Yen, Fenerbahçe, Taksim, Şeref, Ankara 19 Mayıs, Atatürk Olimpiyat, İzmir Atatürk, Ankaragücü, Türk Telekom Arena, Yeni Erzurum (Şimdiki adı Erzurum Kazım Karabekir), Offenbach, Frankfurt, Köln, Mönchengladbach Borussia Park, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has, Manisa 19 Mayıs ve Antalya statlarında sahaya çıktı.

        İKİ TAKIMDA DA OYNAYAN FUTBOLCULAR

        Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinde, birçok oyuncu futbolculuk hayatında iki formayı da giyme şansını buldu.

        Son dönemde iki takımda da oynayan futbolcular şunlar:

        Raşit Çetiner, Güngör Tekin, Erdoğan Arıca, Engin Verel, Mehmet Oğuz, Erhan Önal, Arif Kocabıyık, İlyas Tüfekçi, Tanju Çolak, Semih Yuvakuran, Selçuk Yula, Hasan Vezir, Benhur Babaoğlu, Elvir Boliç, Sedat Balkanlı, Saffet Sancaklı, Ahmet Yıldırım, Sergen Yalçın, Emre Aşık, Fatih Akyel, Elvir Baliç, Haim Michael Revivo, Abdullah Ercan, Mehmet Yozgatlı, Stjepan Tomas, Servet Çetin, Emre Belözoğlu, Caner Erkin, Kazım Kazım, Mehmet Topal, Burak Yılmaz, Olcan Adın.

        GALATASARAY'IN FARKLI SKORLU GALİBİYETLERİ

        Galatasaray'ın, Fenerbahçe karşısında 107 yıllık rekabette aldığı en farklı skorlu galibiyetlerin tablosu şöyle:

        Tarih Stat Organizasyon Sonuç
        12.02.1911 Union Club İstanbul Ligi 7 - 0
        04.05.1913 Union Club Özel 6 - 0
        01.10.1914 İttihatspor Özel 6 - 1
        15.03.1942 Şeref İstanbul Kupası 5 - 0
        18.12.1960 İnönü Birinci Lig 5 - 0

        FENERBAHÇE'NİN FARKLI SKORLU GALİBİYETLERİ

        Fenerbahçenin rakibi karşısında aldığı en farklı skorlu galibiyetler şöyle:

        Tarih Stat Organizasyon Sonuç
        06.11.2002 Fenerbahçe Süper Lig 6 - 0
        23.02.1936 Fenerbahçe İstanbul Ligi 6 - 1
        12.12.1976 Ankara 19 Mayıs Deprem Kupası 6 - 1
        16.08.1980 İnönü TSYD Kupası 5 - 0

        STADYUM KONUMU

        Harita

        DERBİ NEDENİYLE KAPANACAK YOLLAR

        Kadıköy'de yarın oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray Spor Toto Süper Lig Futbol Müsabakası nedeniyle, yarın saat 16.00'dan itibaren bazı yollar trafiğe kapatılacak.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergâhlar şöyle;

        • D-100 güney yol Boğaziçi Köprüsünden geliş Üsküdar-Harem ayrımından itibaren Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadına kadar gelen güney bağlantı yolu

        • Recep Peker Caddesi (Yoğurtçu Parkı Caddesi kavşağından Bağdat Caddesi kavşağına kadar olan kısım)

        • Bağdat Caddesi (Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stat arkası Taşköprü Caddesi D-100 bağlantı yolu katılımdan itibaren Kızıltoprak Recep Peker Caddesi kavşağına kadar olan kısım)

        ALTERNATİF KULLANABİLECEK YOLLAR

        • Fahrettin Kerim Gökay Caddesi (minibüs yolu)

        • D-100 karayolu

        FENERBAHÇE TARAFTARI STAT ÇEVRESİNDE TOPLANMAYA BAŞLADI

        Fenerbahçe - Galatasaray derbisi bu akşam saat 20:00'da oynanacak. Maçın tüm biletleri satıldı ve rekor katılım bekleniyor. Fenerbahçe taraftarı, derbiye saatler kala stat çevresinde toplanmaya başladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ