Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Wesley Sneijder: Kadıköy'de beraberlik istemem - Galatasaray Haberleri

        Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hollandalı futbolcu, Fenerbahçe ile çok önemli bir maç oynayacaklarını anlatarak, "Bu maçın ne kadar önemli ve zor olduğunu biliyoruz. Kendimize güvenimiz üst seviyede, hazırız. Çok iyi çalışıyoruz, inançlıyız. Güzel bir maç olacağının farkındayız. Bir oyuncu olarak bu maçları oynamak istersiniz. Kimsenin şüphesi olmasın, bu maç için kendimize güvenimiz sonsuz." diye konuştu.

        Fenerbahçe'ye karşı deplasmanda 17 yıldır kazanamadıklarının hatırlatılması üzerine Sneijder, "Sizin söylemenize gerek yok. Bu, gazetelerde her gün yazılıyor. Her şeyin de bir ilki vardır. Şu anki durumumuz gayet iyi, çok iyi şekilde hazırlanıyoruz. Kendimize güvenimiz çok yüksek. Uzun bir aradan sonra taraftarlarımız da yanımızda olacak. Onların bize verdiği güç, takım içinde hissettiğimiz güven ve enerjiyle oraya kesinlikle galibiyet almak için gidiyoruz." ifadelerini kullandı.

        Kadıköy'e galibiyet için gittiklerini tekrarlayan yıldız futbolcu, "Kesinlikle beraberliği kabul etmiyorum. Hayatımda hiçbir zaman beraberlikleri kabul etmedim. Hep kazanmak isteyen bir insanım. O yüzden pazar günü de kazanmak için gideceğiz ve orada kazanacağız." şeklinde görüş belirtti.

        "NORMAL OYNAYACAĞIMIZ BİR MAÇ OLACAK"

        Hollandalı futbolcu, bu sezon takım olarak iyi mücadele ettiklerini, galibiyet için Fenerbahçe karşısında aynı performanslarını sergilemeleri gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi:

        "Sezon başından beri iyi performans gösteren bir Galatasaray var. Sahamızda oynadığımız son iki maçı kaybetmiş olabiliriz ama o karşılaşmalarda kesinlikle galibiyeti hak ettik. Pozisyonları yakalıyoruz, son vuruşlarda belki biraz daha etkili olmamız gerekiyor. Futbolda biraz şansa da ihtiyacınız var. Şimdi Kadıköy'e gidiyoruz. Tabii ki önemli bir derbi ama diğer taraftan normal oynayacağımız bir maç olacak. Galip gelmek istiyorsak bu zamana kadar oynadığımız oyunu sergilememiz yetecektir. Umarım şans da bizimle olur ve güzel bir galibiyetle ayrılırız."

        "GOL ATAMAMAK BENİM İÇİN O KADAR DA ÖNEMLİ DEĞİL"

        Wesley Sneijder, uzun süredir gol atamamasının kendisi için bir sorun oluşturmadığını aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Biliyorum Türkiye'de gol atmak çok önemli. Sizler buna çok önem veriyorsunuz ama benim için o kadar da önemli değil. Sonuçta asist yapmak daha çok hoşuma gidiyor. Asist yapmak daha önemli olabiliyor. Burada önemli olan takımın kazanması ve aldığınız sonuç. Gol atıp atmamanız önemli değil. O kadar önemli olsaydı topu her aldığımda şutu düşünürdüm. Gol atamamak beni endişelendirmiyor. Pazar günü de gelebilir bir sonraki maçta da gelebilir ama bunun için fazladan bir çaba sarf etmiyorum. Benim bütün çabam takımın galibiyetine yönelik."

        "ADVOCAAT, FENERBAHÇE İÇİN DOĞRU TERCİH"

        Wesley Sneijder, Fenerbahçe'nin teknik direktörü Dick Advocaat ile sakatlığı nedeniyle derbide forma giyemeyecek Hollandalı futbolcusu Jeremain Lens'i çok iyi tanıdığını anlatarak, "Advocaat beni milli takıma çağıran ilk teknik direktör. Çok iyi bir insan olduğunu düşünüyorum. İyi ve disiplinli bir hocadır. Fenerbahçe için çok doğru bir tercih olduğunu düşünüyorum. Lens de milli takımdan arkadaşım. Hatta milli takım kampında derbiyle ilgili konuşuyorduk. Ona bilgiler veriyordum. Böyle bir sakatlığı oldu. Çok iyi bir futbolcu. Maçta oynayamayacağı için onun adına üzgünüm ama bizim adımıza da mutluyum." değerlendirmesinde bulundu.

        Spor Toto Süper Lig'de Medipol Başakşehir'e yenildikleri maçtan sonra stattan çıkarken bir basın mensubuna yaptığı açıklamanın yanlış yansıtıldığını anlatan Sneijder, "Benim 13-14 senelik profesyonel kariyerim var. Bu kariyerim boyunca hiçbir takım arkadaşım ve hocam hakkında kesinlikle medyaya olumsuz bir konuşmam olmadı. Eğer bir problemim olursa yüz yüze konuşmayı tercih ederim. Basın önünde takım arkadaşımı ya da hocamı suçlamam." diye konuştu.

        Hollandalı futbolcu, sezon öncesinde kulüple yaşadığı sorunların performansını etkileyip etkilemediğine yönelik bir soruya, "Kulüple, başkanla, yönetimle, oyuncu arkadaşlarımla, herkesle aram çok iyi. O yüzden bu konuya girmek istemiyorum." karşılığını verdi.

        "GALATASARAY-FENERBAHÇE DERBİSİ HEPSİNDEN ÖZEL"

        Wesley Sneijder, kendisiyle Fenerbahçe'nin Hollandalı oyuncusu Robin van Persie arasında kıyaslanma yapıldığının belirtilmesi üzerine, şunları kaydetti:

        "Burada kişilere odaklanmanın çok doğru olmadığını düşünüyorum. Bu önemli derbiyi bireyselleştirmek çok doğru değil. Eğer orada bir galibiyet istiyorsak, bütün takımın göstereceği performans çok önemli. Maçta yıldızlar hep değişir, bir maç siz olursunuz bir maç başkası. O yüzden buna çok odaklanmamak lazım. Kariyerim boyunca önemli derbiler oynadım. İtalya, İspanya, Hollanda'da önemli derbiler oynadım ama atmosfer açısından Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hepsinden özel ve önemli olduğunu söyleyebilirim. İyi bir şekilde hazırlandık. Oraya galibiyet için gideceğiz. Kimin daha fazla yıldızlaştığını, ön plana çıktığını maçtan sonra göreceğiz."

        Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki derbilerin farklı bir havaya sahip olduğunu aktaran Sneijder, "Buradaki derbilere yaklaşım ve tutkuyu kariyerim boyunca görmedim. Kalite olarak değerlendirmiyorum, Real Madrid ile Barcelona arasındaki derbinin kalitesi daha yüksek olabilir. Ancak buradaki bağlılık, tutku ve maça yaklaşım hiçbir yerde yok. Uzun zamandır da bu maçı bekliyorum." yorumunu yaptı.

        Sakatlığının tamamen geçtiğini ve derbiye hazır olduğunu belirten Sneijder, daha önce 3 gol attığı Fenerbahçe'nin kalecisi Volkan Demirel ile ilgili bir soru üzerine, "Kendisini çok iyi tanıyorum. Sizin de belirttiğiniz gibi daha önce attığım goller var ancak her maç farklıdır." ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ