Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray HTSPOR yazarları derbiyi yorumladı - Galatasaray Haberleri
        1

        HTSPOR yazarları, bugün 20.00'de oynanacak olan dev derbiyi yorumladı...

        2

        EKSİKLERE RAĞMEN FENERBAHÇE
        HALİL ÖZER
        Bu maç bir ay önce oynansa ‘Galatasaray banko favori’ yorumunu yapardım. Ama bugün yapamam. Bu süre içinde Galatasaray’da taşlar yerinden oynadı, Fenerbahçe ise toparlandı.

        3

        Sarı-Kırmızılılar kişiye dayalı futbol anlayışını değiştiremedi. O yüzden düşüşe geçti. Tabii ki bu maç farklı. Ama ben bugün Fenerbahçe’nin eksiklerine rağmen favori olduğunu düşünüyorum.

        4

        Feyenoord veya Manchester United maçındaki futbolunu sergilerse Galatasaray’ın hiç şansı olmaz. Ev sahibi takım seyirci avantajını yine kullanacaktır. Bol gollü olmayan ama yüksek dozda bir mücadele bizi bekliyor.

        5

        EV SAHİBİ FAVORİ AMA...
        MERİÇ MÜLDÜR
        Her iki takımda da derbinin seyrini değiştirebilecek isim çok. Bu nedenle de fal açmaya gerek yok. Fenerbahçe her ne kadar favori gözükse de ortada bir maç.

        6

        En önemli gerçek de Muslera... Yine sahanın yıldızı olur. Skoru da Fenerbahçe forvetlerinin becerisi belirler. Elbette Cüneyt Çakır eyyama kaçmaz, durumu idare etmeyip gerçek anlamda yönetirse...

        7

        ARADA CİDDİ FARK YOK
        SERDAR ALİ ÇELİKLER
        Bugün bizim futbol bayramımız. Öncelikle bu tür atmosferli bir derbiye sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Uzun süre sonra G.Saray taraftarının da gelmesi ayrıca güzel bir gelişme.

        8

        Maça gelirsek; son 10 yıldır sürekli G.Saray açısından “Bu sefer kazanacağız”; F.Bahçe açısından da “Gelenek bozulmayacak” şeklinde açıklamalar oluyor.

        9

        Bu seri bir gün bitecek. Yarın mı (bugün), başka bir gün mü bilemeyiz. Klasik maç yorumumu isterseniz şunu söylerim: Artık ev sahipleri avantajlı. Yoksa 2 takım arasında ciddi fark yok. Yüzde 51 F.Bahçe diyorum.

        10

        BERABERLİK G.SARAY'I SEVİNDİRİR
        FAİK ÇETİNER
        Advocaat’ın sahaya sürdüğü 11’de banko oynatacağı iki oyuncu (Lens ve Topal) yok. Bu G.Saray için bir avantaj. Sarı-Kırmızılılar’ın en büyük sıkıntısı psikolojik. 17 yıldır Kadıköy’de kazanamamayı kafaya takarlarsa yine hüsran yaşarlar.

        11

        F.Bahçe bu kez kolay kazanamaz. Maça favori havasında çıkarlarsa işleri daha da zorlaşır. “Yenmeye geliyoruz” deseler de beraberlik G.Saray’ı üzmez, sevindirir.

        12

        KANARYA'NIN AVANTAJI; KADIKÖY
        ALİ GÜLTİKEN
        Ev sahibi olmanın avantajı var F.Bahçe’de. Yıllardır devam eden psikolojik bir üstünlüğü de var. Fakat eksikler, oyun içerisindeki hamleler açısından dezavantaj yaratabilir.

        13

        Maçın diğer önemli yanı da ligde tekrar iddialı konuma gelebilmesi için F.Bahçe’nin kazanma mecburiyeti. G.Saray kaybettiği maçlar nedeniyle güven sorunu yaşıyor. Bu maç onlar açısından aslında her şeyi değiştirebilecek çok büyük fırsat gibi görünüyor.

        14

        EV SAHİPLERİ ARTIK ÖNDELER
        ERCAN TANER
        Bence dostluğun ön plana çıkması gereken bir derbi olmalı. Bu ne ilk derbi ne de son derbi. Mutlaka bir favori gösterilmesi gerekiyorsa, son yıllarda ev sahipleri bu konuda hep daha öndeler.

        15

        F.Bahçe’nin dezavantajı Mehmet Topal ve Lens’in olmaması. Ama G.Saray’ın savunma merkezinde büyük problem var. Düşünüyorum, düşünüyorum, şu takım kazanır diyemiyorum. Maç başlasın göreceğiz.

        16

        YARIŞTA KALMAK İÇİN KAZANMALI
        İBRAHİM YILDIZ
        F.Bahçe 17 yıldır yenilmediği için psikolojik olarak avantajlı. Seyirci desteğiyle birlikte bu avantajını iyi kullanacağını düşünüyorum. Kim daha fazla inanıyorsa, kim daha çok mücadele ediyorsa o galip gelir.

        17

        F.Bahçe yarışın içinde kalmak için kazanmak zorunda. Ayrıca Advocaat’ın Avrupa maçlarında sergilediği taktiksel başarıyı, G.Saray’a karşı da göstereceğini düşünüyorum.

        18

        HER ŞEYDEN ÖNCE FAIR-PLAY
        MEHMET ATALAY
        Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak maçta sonuç ne olursa olsun Fair-Play ruhuna uygun bir karşılaşma olsun. Kavgasız, gürültüsüz, sporun ruhuna uygun, sadece futbolun konuşulduğu bir maç olması en büyük temennim.

        19

        G.SARAY BÜYÜK DÜŞÜNÜRSE!
        ATİLLA TÜRKER
        F.Bahçe’nin Kadıköy’de G.Saray’a hemen her maçta gol attığı gerçeğinden yola çıkarsak... G.Saray’ın büyük düşünmesi gerekiyor.

        20

        Büyük düşünecek ki; gol atsın, maça ortak olabilsin. Beraberlik ya da galibiyet alabilsin. Yoksa, sinen ve korkan, beraberliği kabullenen bir G.Saray karşısında F.Bahçe yine güle oynaya kazanır.

        21

        17 MAÇLIK SERİ BU KEZ BİTEBİLİR
        GÖKHAN ZAN
        Maçı her zaman favoriler kazanamaz. Gününde olan, maçı hisseden, isteyen, daha iyi mücadele eden kazanır futbolda... F.Bahçe’nin 17 yıllık Kadıköy üstünlüğü sadece istatistik.