Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Yıldırım Demirören: Federasyon olarak denk bütçede kararlıyız - Futbol Haberleri

        Futbolda Süper Lig ve TFF 1. Lig'in yayın haklarıyla ilgili yapılan ihalenin ardından açıklamalarda bulunan Demirören, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan maçın centilmence tamamlandığını hatırlatarak, "Çok güzel derbi yaşandı, her iki takıma da teşekkür ediyorum. Taraftarlara, medyaya teşekkür ediyorum. Ortamı germeden güzel bir derbi yaşandı." dedi.

        Kavga ile bir yere varılamayacağına dikkati çeken Demirören, "Futbol bir hata oyunudur, bu işin içinde hata olacaktır, mühim olan doğruyu görüp ileride uzun vadeli düşünerek çözümü hep birlikte bulmak. Federasyon olarak bunu kulüplere yansıtmaya çalışıyoruz. Bundan da olumlu dönüşler alıyoruz. Güzel bir ortam, hava çok güzel, hep beraber bunu yukarı çıkaralım." diye konuştu.

        Süper Lig'deki mücadeleye değinen Demirören, "Çekişmeli lig devam ediyor. Medipol Başakşehir'in bugün maçı var. Fenerbahçe, yarışa katıldı. Galatasaray ve Beşiktaş işin içinde. Bursaspor arkadan geliyor. Kaliteli bir lig mücadelesi yaşanıyor. Sezon sonuna kadar inşallah bu devam eder ve hak eden şampiyon olur." ifadelerini kullandı.

        Türk takımlarının Avrupa'daki mücadelesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Yıldırım Demirören, "Kulüpler Avrupa'da da iyi gidiyor. Fenerbahçemiz, Beşiktaşımız ve diğer kulüplerimiz iyi gidiyor. İnşallah başarılı olurlar. Türk futboluna artı puan getirdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

        "MARKA DEĞERİNİ DAHA YUKARI ÇEKMEK İÇİN UĞRAŞACAĞIZ"

        Süper Lig ve TFF 1. Lig'in yayın haklarıyla ilgili yapılan ihaleyle ilgili görüşlerini aktaran Demirören, şunları söyledi:

        "Beklediğimiz, başından beri hesap ettiğimiz bir rakamı aldık. Digiturk'a teşekkür ediyorum. Bu parayı verirken Türk ekonomisine, ülkemize ve Türk futboluna güvenlerini gösterdiler. Türk futboluna bundan sonra çok iş düşüyor. Bize ve kulüplerimize çok iş düşüyor. Marka değerimizi daha yukarı çekmek için uğraşacağız."

        İhale sonrası elde edilecek gelirle Türk futbolunun ekonomik olarak altıncı sıraya geldiğine dikkati çeken Demirören, "Futbol olarak da oralara gelmemiz lazım. Federasyon olarak denk bütçede kararlıyız. Sonuna kadar takip edeceğiz. Kulüplerimizin artan gelirlerini mali yapılarını güçlendirmek için kullanmaları gerekiyor. Süreci takip ediyoruz. Kulüpler Birliği ile bu konuda çok uyumlu çalışıyoruz. Bundan sonra da kulüplerimizin öncelikle mali yapılarını güçlendirip, sonra da futbol olarak Avrupa'da yukarı çekelim ki bu milli takıma da yansısın." şeklinde konuştu.

        Demirören, ihale sonrası 5 seneliğine 3 milyar dolarlık bir satış yaptıklarını hatırlatarak, "Türk futbol tarihinde 5 sene çok kısa. 5 sene sonrasında bu rakamı 800 milyon dolara çıkarabiliyorsak başarılı oluruz. Bunun için marka değerini yukarı çekmemiz gerekiyor. Burada bütün kulüplerimize, medyaya, taraftarlara, oyunculara, antrenörlerimize iş düşüyor. Hep beraber marka değerini yukarı çekmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ