Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Beşiktaş Benfica maçı hangi kanalda, ne zaman, saat kaçta? Maçı kim yönetecek? - Futbol Haberleri

        Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 5. haftasında İstanbul'da konuk edeceği Portekiz temsilcisi Benfica'yı yenerek üst sıralara yükselmeyi hedefliyor. Peki Beşiktaş-Benfica maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? İşte karşılaşma hakkında tüm detaylar...

        BEŞİKTAŞ-BENFICA MAÇI HANGİ KANALDA?

        Avrupa futbolunun bir numaralı turnuvası olan Şampiyonlar Ligi'nde 5. hafta karşılaşmaları yarın başlayacak. B Grubu'nda yer alan temsilcimiz Beşiktaş ile Benfica arasında oynanacak karşılaşma 23 Kasım Çarşamba günü saat 20.45'te başlayacak. Vodafone Arena'da Damir Skomina'nın yöneteceği mücadele Tivibu Spor 2 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        Skomina'nın yardımcılıklarını Jure Praprotnik ve Robert Vukan yapacak. Bojan Ul'un dördüncü hakem olacağı müsabakada ilave yardımcı hakemliklerini ise Matej Jug ve Slavko Vincic üstlenecek.

        NECİP UYSAL, TAKIMLA ÇALIŞMALARA BAŞLADI

        Beşiktaş'ta Benfica maçı öncesi eksik oyuncular takıma katılmaya başladı.

        Anderson Talisca ve Caner Erkin'in sakatlığı nedeniyle kadroda yer almayacağı siyah-beyazlılarda, Necip Uysal takımla çalışmalara başladı. Bu oyuncunun yanı sıra Adanaspor maçının kadrosunda bulunmayan Dusko Tosic ve Adriano Correia da kadroda yer alabilecek.

        Beşiktaş'ta 2 sarı kartı bulunan Adriano, yarınki karşılaşmada yine kart gördüğü takdirde cezalı duruma düşecek ve son haftadaki Dinamo Kiev maçında forma giyemeyecek.

        Siyah-beyazlı ekipte Andreas Beck, Tolgay Arslan, Vincent Aboubakar, Gökhan İnler ve Cenk Tosun ise birer kez sarı kart gördü.

        Sakatlığı nedeniyle kadroda yer almayan Caner Erkin'in de 2 sarı kartı bulunuyor.

        GRUPTAN ÇIKMA ŞANSI VAR

        Siyah-beyazlı takım, Benfica maçında alacağı sonucun yanı sıra İtalya'da Napoli ile Dinamo Kiev arasında yapılacak grubun diğer karşılaşmasına göre gruptan çıkma şansına da sahip olabilecek.

        Benfica'yı yendiği takdirde puanını 9'a çıkaracak Beşiktaş, Napoli'nin evinde Dinamo Kiev'e puan kaybetmesi halinde son maça kalmadan gruptan çıkma şansını yakalayabilecek.

        Siyah-beyazlı ekip, Benfica'yı yenmesi ve Napoli'nin de kazanması halinde gruptan çıkma şansını son maçta kullanmaya çalışacak.

        AVRUPA LİGİ'NDE YER ALMAYI GARANTİLEYEBİLİR

        Şampiyonlar Ligi'nde üst turlara çıkmayı hedefleyen Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'ndeki durumu da yarın netlik kazanabilir.

        Grup maçlarında üçüncü olacak takım, bu sezon Avrupa Ligi'nde yoluna devam edebilecek. 6 puanlı siyah-beyazlı ekip, Benfica'dan alacağı puan veya puanlarla son maça kalmadan bu durumu da garantilemeye çok yakın bulunuyor.

        Siyah-beyazlı ekip, Benfica'ya mağlup olduğu takdirde Dinamo Kiev'in Napoli karşısında beraberliğini veya mağlubiyetini bekleyecek.

        TARAFTARLAR BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRECEK

        Beşiktaş taraftarı, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Vodafone Arena'da bu akşam oynanacak Benfica maçında sessizlik rekoru kıracak.

        Siyah-beyazlı taraftarlar bu akşam UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Benfica ile 20.45'te oynanacak karşılaşmada sessizlik rekoru kıracak. Siyah-taraftarlar 11 Mayıs 2013'te İnönü Stadı'na veda edilen Gençlerbirliği maçında 142 desibel ile ses rekoru kırarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti. Bu kez siyah-beyazlı taraftarlar maçın başlaması ile birlikte 1 dakika boyunca işaret dili kullanarak tezahürat yapacaklar.

        Irkçılığa ve işitme engellilerin problemlerine dikkat çekilecek

        Sosyal sorumluluk projelerinde yer alan siyah-beyazlı taraftarlar bu akşam ırkçılığa ve işitme engellilerin problemlerine dikkat çekecek. Taraftarlar, Beşiktaş - Benfica maçının başlaması ile birlikte bir dakika boyunca işaret dili ile "Irkçılığa hayır" ve "Kara Kartal" diye tezahürat yapacaklar.

        Siyah-beyazlı taraftarlar, daha önce de 2011 yılında Van'da yaşanan depremin ardından Fenerbahçe derbisinde atkılarını atarak Van'da yaşayan depremzedelere destek olmuşlardı.

        BENFİCA DA ÜST TURA ÇIKABİLİR

        Beşiktaş'ın yarınki rakibi Benfica da gruptan çıkmayı garantilemek için mücadele edecek.

        Grupta 2 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgiyle 7 toplayan Portekiz ekibi, Beşiktaş'ı yendiği takdirde puanını 10'a çıkarak bir üst turda mücadele hakkını yakalayacak.

        Benfica'da iki sarı kartı bulunan Andreas Samaris, Beşiktaş karşısında da aynı durumla karşılaşırsa son haftadaki Napoli maçında cezalı duruma düşecek.

        Bu arada iki takım arasında Portekiz'de oynanan karşılaşma, 1-1 beraberlikle tamamlanmıştı.

        BEŞİKTAŞ, AVRUPA KUPALARINDA 189. MAÇINA ÇIKIYOR

        UEFA Şampiyonlar Ligi'nde B Grubu'nda 4.hafta karşlaşmasında Napoli ile evinde 1-1 berabere kalan Siyah-beyazlı ekip çarşamba günü Avrupa Kupalarında ki 189. maçına çıkacak. Geride kalan 188 maçta 69 galibiyet, 40 beraberlik ve 79 mağlubiyet alırken, attığı 237 gole karşılık kalesinde 265 gol gördü.

        BEŞİKTAŞ, İKİNCİ GALİBİYETİNİ BENFİCA KARŞISINDA ARAYACAK

        Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 5. hafta mücadelesinde çarşamba günü Portekiz'in Benfica takımı karşısında gruptaki ikinci galibiyet arayacak.

        B Grubu'nda 1 galibiyet ve 3 beraberliği bulunan Beşiktaş, 6 puanla 3. sırada yer alıyor.

        Siyah-Beyazlı takım, Benfica ile oynadığı ilk maçtan 1-1 berabere ayrılmıştı.

        BEŞİKTAŞ ZORLU DÖNEMECE GİRİYOR

        Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde namağlup yoluna devam eden Beşiktaş, Çarşamba gününden itibaren oldukça zorlu bir maç periyoduna giriyor.

        Bu sezon lig ve Avrupa'da oynadığı 15 resmi maçta 9 galibiyet 6 beraberlik alarak hiç yenilmeyen Siyah Beyazlılar başta Şampiyonlar Ligi olmak üzere kaderini çizecek birbirinden zorlu 5 maçı üst üste oynayacak.

        Şampiyonlar Liginde tarihinde ilk defa gruptan çıkmak isteyen ve tüm konsantrasyonunu buraya veren Kara Kartallar Süper Ligte de sıralmanın ilk dört sırasındaki takımlarla karşılaşacak.

        EN ZORU BENFİCA MAÇI

        Siyah Beyazlıların bu periyottaki ilk maçı Çarşamba akşamı Benfica ile olacak ve teknik direktör Şenol Güneş Benfica maçına sezonun en önemli maçı gözüyle bakıyor.

        Şampiyonlar Ligine Süper Ligten daha çok önem verdiğini açıkça belirten Güneş bu sebeple tam hazır olamayan Tosic, Adriano ve Rhodolfo'yu Adanaspor maçına dahi götürmemişti. Hatta Güneş'in Adanaspor maçındaki inanılmaz derecedeki sinirli tavırlarını Şampiyonlar Ligi stresine bağlayanlar da vardı.

        Adana'ya götürmediği 3 futbolcuyu da Benfica karşısında sahaya sürecek olan tecrübeli teknik adam Çarşamba gecesi mutlak galibiyet için sahaya çıkacak ve stresin daha büyüğünü yaşayacak.

        M. BAŞAKŞEHİR VE FENERBAHÇE DERBİSİ ARKA ARKAYA

        Hemen ardından 3 gün sonra Süper ligin şu andaki lideri M.Başakşehir ile yine Vodafone Arena'da karşılaşacak olan Beşiktaş, bir hafta sonra son haftalarda kaybetmeyen ve 3. sıraya kadar yükselen Fenerbahçe ile Kadıköy'de derbi maçta karşı karşıya gelecek.

        DYNAMO KIEV KADER MAÇI OLABİLİR

        Kara Kartalların zorlu periyottaki dördüncü maçı 6 Aralık'ta Ukrayna deplasmanında Dynamo Kiev ile olacak.Şampiyonlar ligi'nin son grup maçı olacak Dynamo Kiev maçının zorluk derecesi grupta yapılacak 5. maçlara göre şekillenecek.Eğer Beşiktaş Çarşamba gecesi Benfica'yı yenerse son maçta alacağı beraberlik gruptan çıkması için yeterli olacak.Ancak Benfica karşısında puan kaybedilmesi halinde Dynamo Kiev maçının kazanılması kaçınılmaz olacak ve maçın zorluk derecesi kat kat artacak.

        Siyah Beyazlılar 5 maçlık zorlu periyodu Süper Ligin şu andaki 4.sü Bursaspor maçı ile tamamlayacak ve bu karşılaşma da yine Vodafone Arena'da olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ