Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Şekip Mosturoğlu'ndan CAS ve Trabzonspor açıklaması! - Fenerbahçe Haberleri

        Trabzonspor Kulübü'nün, TFF ve Tahkim Kurulu üzerinde siyasetin baskısı olduğunu iddia ettiğini ileri süren Mosturoğlu şöyle konuştu:

        "Bizim CAS'ta Trabzonspor ile 4 tane davamız var. Bir tanesi bizim davacı olduğumuz dava. UEFA'nın reddettiği talepler üzerine biz 28 Eylül'de temyize gittik. Bir de Trabzonspor'un UEFA'nın verdiği para cezasına karşı bir davası var. Bu 18 Kasım'da girdiğimiz dava Trabzonspor'un birtakım talepleriyle ilgiliydi. UEFA o talepleri reddetmişti, onun temyiz duruşmasıydı. Trabzonspor'un çok geniş bir sunumu var. Trabzonspor'un CAS'a sunumunun içinde en önemli kısım, Türkiye'de TFF ile Tahkim Kurulu'nun bağımsız olmadığı ve siyasi baskı altında olduğuydu. Kararların siyasi yönlendirmelerle verildiği yönündeydi. Tabii ki biz bunun böyle olmadığını ifade etmeye çalıştık. Bunu şöyle yanlış buluyorum: Eğer Trabzonspor'un böyle bir iddiası varsa Türkiye'de de dillendirmesi gerekecek. Çıkıp açıklamalarında 'Siyasetin federasyon ve kurulları üzerinde etkisi var' diyecekler, o zaman biz de 'Samimiler' deriz."

        CAS'ın yargılamada iki konu üzerinde durduğunu anlatan Mosturoğlu, "Bir tanesi taraf ehliyeti, yani Trabzonspor'un böyle dava açma yetkisi var mı, diye. Diğeri de UEFA ve CAS'ın Fenerbahçe'ye böyle bir ceza vermeye yetkisi var mı yok mu, şeklinde. Türkiye'ye yansıtıldığı gibi bir ortam yoktu. Karar verildiğinde herkes görecek. Bir-iki ay sonra karar çıkacak" şeklinde görüş belirtti.

        Emekli Askeri Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'un CAS davasında şahit olarak isminin yazılmadığını vurgulayan Mosturoğlu, "Ahmet Zeki Üçok, uçakla bizimle seyahat etti ama şahit değildi. Şahit de gösterilmedi. Şahit listeleri 1 ay evvel verildi. Bizim şahidimiz yoktu, Trabzonspor'un dinletmek istediği şahitler vardı. CAS, o şahitlerin tümünü reddetti. Sonra ek bir liste verdiler, o listedeki şahitler de reddedildi. Kamuoyuna özellikle yanlış bilgi veriliyor. Bizim şahidimiz değildi, birtakım önemli görüşmeler yaptı. Kendisi uygun görürse ne görüşmeler yaptığını açıklar" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ