Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Fode Koita: "Hakemlerin vicdanı rahat mı!" - Kasımpaşa Haberleri

        Hakem hataları nedeniyle geçen sezon çok canı yanan Kasımpaşa, bu sezon da son olarak Akhisar Belediye deplasmanında facia yaşamış, buz gibi golü iptal edilmişti.

        Ege ekibi önünde 80. dakikada Lacivert-Beyazlılar’ın golünü kaydeden Fransız oyuncu Fode Koita, hakemin iptal kararına isyan edip “Şoktayım. Büyük bir haksızlığa uğradık. Attığım gol tamamen temizdi. Bunu hakeme de söyledim. Topu elle kontrol etmedim, ofsayt da değildim. Adem’in kalecinin önünü kapatması da söz konusu değildi. Hakemin büyük bir hata yaptı. Eğer gol geçerli olsa, kalan sürede galibiyete de ulaşabilirdik. Bu karar bizi demoralize etti” diye konuştu.

        ‘ADİL YÖNETİM İSTİYORUZ’

        Orta hakem Tolga Özkalfa ve önce golü geçerli sayan, sonra duran yardımcı hakem Cevdet Kömürcüoğlu’na tepki gösteren 26 yaşındaki Koita, şöyle devam etti:

        “Çok skandal bir karardı. Hakemlerin kendilerini geliştirmesi ve hatalarını düzeltmesi lazım. Yaşananlar bana ve takımıma acı verdi. Şimdi merak ediyorum, görüntüleri izledikten sonra vicdanları rahat şekilde uyuyabiliyorlar mı! Geçen sezon canımız yandı, şimdi yine aynı şeylerle karşılaşıyoruz. Bunlar çok üzücü. Türkiye’de değişmesi gereken çok şeyler var. Hakemlerin adil yönetim göstermesi lazım.”

        GOLÜN İPTAL KARARI BURAM BURAM ŞAİBE KOKUYOR: TOLGA ÖZKALFA SORGU ODASINA!

        Yardımcısı Cevdet Kömürcüoğlu’yla yaptığı telsiz konuşmalarındaki skandal sözleri ortaya çıkan Tolga Özkalfa, MHK tarafından kızağa çekildi. Maçla ilgili Özkalfa’nın raporunu alan MHK heyetinin, ayrıca tecrübeli hakemle sözlü olarak da görüşeceği ve telsizkonuşmalarını masaya yatıracağı öğrenildi.

        HABERTÜRK olay telsiz konuşmalarını dün gündeme taşımıştı. Koita’nın golü sonrası yardımcısına “Ofsayt mı?” diye soran Tolga Özkalfa, yardımcısının golü vermesinin ardından “Adem kalecinin önünü kapattı mı?” diye tekrar soru yöneltiyor. Cem Kömürcüoğlu’nun “Ben görmedim” sözlerine rağmen Özkalfa “Sen bayrağı kaldır, ben golü iptal edeceğim” diyerek nizami golü geçersiz sayıyor.

        HABERTÜRK SPOR | Volkan KÖSE

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ