Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Serdar Aziz, Galatasaray'da efsane olmak istiyor - Galatasaray Haberleri

        Serdar Aziz, Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Medya Merkezi’nde basın toplantısına katıldı. Serdar, açılış konuşmasında, "Çalışmalarımız iyi gidiyor. Hafta içi kupa maçında istediğimiz sonucu alamadık ama o karşılaşmayı unutacağız. Geçen hafta Bursa'ya karşı iyi bir galibiyet aldık. Morale ihtiyacımız vardı. Bu hafta aynı şekilde devam edip ilerlemek istiyoruz" diye konuştu.

        Serdar Aziz'in açıklamaları;

        "G.SARAY'A BAŞARILI OLMAK İÇİN GELDİM"

        Bonservis bedellerini kulüpler belirler. Benim bonservis bedelim ise üzerimde baskı oluşturmadı. Ne olursa olsun buraya elimden geleni yapmak ve Galatasaray'a başarılı olmak için geldim. Tamamen futbola odaklıyım. Beklentiler normal. Sakatlandığım için beklentiler de fazla konuşuldu. Elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum ve bunun için de çok çalışıyorum.

        "HEP ÖNÜMÜZE BAKMAMIZ GEREKİYOR"

        Futbol hayatımda çok fazla hata yapan bir savunma oyuncusu değilim. Bu tarz hataları da kendime yakıştırmıyorum. Bu seviyede bu tarz hatalar yapılmamalı. Buraya geldiğimde ufak bir sakatlığım vardı. Sakatlığı atlattım ama sezon kampında takımla çalışamadım. Fenerbahçe maçına kadar 1-2 maç oynadım. Kadıköy'deki maçın zor olacağını herkes biliyordu. Benim için daha zordu. Kadıköy'deki hatam bir anlık konsantrasyon hatasıydı. Josef de Souza'yı görmedim. Ama hep önümüze bakmamız gerekiyor. Ben de oynadıkça daha iyi olmaya çalışacağım.

        "DAHA İYİ OLACAĞIM"

        İnsan neye nasıl bakarsa ona göre görür... Sergio Ramos'a benzetilmek hoşuma gidiyor. Ramos'u beğenerek takip ediyorum. Oynadıkça ve form tuttukça daha iyi olacağım. Hem ileride hem de geride daha iyi olacağım. Uzun süre oynamamıştım, ekstra çalışmalar yaparak bu duruma geldim. Arkadaşlarım, hocalarım ve kulübümün yardımı sayesinde engelleri kolay aştım. İstediğim Serdar değilim ama daha iyi olacağım.

        "DAHA FAZLA SORUMLULUK ALMALIYIZ"

        Galatasaray gibi bir dünya kulübünün basit hatalarla gol yememesi lazım. Kaliteli oyuncularımız var ve çok çalışıyoruz. Sadece 4'lü defansla değil, önde basıyoruz. Birkaç maçta çalışmalarımızın ödülünü alamadık. Hiçbirimiz toptan ve rakipten korkmuyoruz. Ama daha fazla sorumluluk almamız lazım.

        "HAKEMLER ETKİLİ OLUYOR"

        Agresif bir oyuncuyum. Sarı kart görmem normal ama hak etmediğim kartlar da görüyorum. Benim de sinirlendiğim anlar oluyor fakat hakemlere saygı duymalıyız. Türkiye’de futbol daha üst seviyede oynanmalı. Hakemler de bu konuda etkili. Maç ne kadar durursa seyri değişir. Defans oyuncusu olarak daha dikkatli olmam ve hakemlere yüklenmemek gerekir diye düşünüyorum.

        "UYUM SORUNSUZ"

        Transfer öncesi milli takımdan tanıdığım arkadaşlarım vardı. Hakan Balta, Selçuk İnan ve Semih Kaya gibi… Onlarla konuştum. Bana uygun bir takım olduğunu söylediler. İnandım ve buraya geldim. Ortamın da ne kadar güzel olduğunu gördüm. Yabancı ve yerli isimlerin uyumu gayet iyi. Yabancı dil bilmeyen oyuncuların yabancılarla belli bir mesafesi olabilir ama futbol dili olarak uyum sorunsuz.

        "KAPASİTEYE SAHİBİZ"

        Galatasaray her zaman şampiyonluk yarışında. Koptuğumuzu düşünmüyorum. 4 maçı da kazanacağımıza inanıyorum. Bunu yapabilecek kapasiteye sahibiz. Kaybettiğimiz maçlardan Fenerbahçe maçı hariç iyiydik. Ama o maçta Fenerbahçe de iyi değildi. Kasımpaşa maçını kazanıp sonraki sürecin iyi gideceğini düşünüyorum.

        Bursaspor’a bugüne kadar gösterdiği destek ve vefa için tekrar teşekkür ediyorum. Altyapısından yetiştim. Bursa'da tepkiler daha farklı. Maçtan önce tepki gelebilir mi diye düşünmüştüm. Canları sağ olsun ama ben hak ettiğimi düşünmüyorum. Onlarda beni yuhaladıktan sonra üzülmüşlerdir.

        "UMARIM EFSANELERDEN BİRİ OLURUM"

        Bülent Korkmaz Galatasaray efsanelerinden; kısa bir süre olsa da Bursa'da çalışma fırsatı buldum. Onun gibi olabilmek çok zor. Her oyuncunun kendi özellikleri var ama Bülent Korkmaz’ı örnek alıyorum. Popescu’nun kalitesi tartışılmaz ama daha yakından tanıdığım için Bülent Korkmaz ile karşılaştırılmak ve onu örnek almak gurur verici. Umarım ben de Galatasaray efsanelerinden biri olurum.

        Bursaspor'da yıllarca oynadım. Ben hep sol stoper oynadım. İzleyenler bunu bilir. Sıkıntı da çekmedim. Burada oynarsam burada da sıkıntı çekmem. Hocamız derse seve seve oynarım.

        "ZOR GÜNLER GERİDE KALDI"

        Geçen sezon sezonun bitimine 4 hafta kala bir sakatlık geçirmiştim. Zor günlerdi. İnsan her şeyi dışarıdan daha iyi görüyor. Sakatlık belki de yaradı bana. Neler yapmam gerektiğini anladım. Ailemin ve kulübümün bana verdiği desteği gördüm. Kulübe uzun yıllar hizmet edeceğimi düşündüğü için Hamit Ağabey 4 numarayı bana vermişti. Hep çalıştım. Bundan sonra da çalışıp daha iyi olacağım. Zor günler geçirdim, o günler geride kaldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ