Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Barcelona Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta, ne zaman? El Clasico zamanı! - Futbol Haberleri

        Tüm dünyanın merakla beklediği El Clasico’da, Barcelona ezeli rakibi Real Madrid’i konuk ediyor. Zinedine Zidane yönetiminde La Liga’da henüz yenilgi yüzü görmeyen Real Madrid, 33 puanla zirvede bulunuyor. Katalan devi Barcelona ise 27 puanla averajla 2. sırada yer alıyor. Peki Barcelona-Real Madrid maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? Arda Turan maçta oynayacak mı? İşte karşılaşma hakkında tüm detaylar...

        İki takım bugüne kadar ligde 173 maçta kozlarını paylaştı. Bu karşılaşmaların 72’sinde Madrid kazanırken, 68 karşılaşmada ise gülen taraf Barcelona oldu.

        BARCELONA-REAL MADRİD MAÇI SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

        İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona ile Real Madrid karşı karşıya geliyor. Barcelona-Real Madrid El Clasico maç 03 Aralık Cumartesi (bugün) günü TSİ 18.15'te başlayacak. Camp Nou'da oynanacak mücadele LigTV 3 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        BÜYÜK REKABETTE AVANTAJ MADRİD'DE

        La Liga'da şampiyonluk yarışı veren iki takımın karşılaşması öncesinde Real Madrid, Barcelona'nın 6 puan önünde bulunuyor

        Taraflar arasında bugüne kadar oynanan karşılaşmalar sonunda Real Madrid'in 93, Barcelona'nın 91 galibiyeti bulunurken, 48 maç ise beraberlikle sona erdi.

        İki takım arasında ligde oynanan karşılaşmalarda da üstün taraf olarak Real Madrid öne çıkıyor. 173 lig karşılaşmasının 72'sini Real Madrid kazanırken, 68'inde ise gülen taraf Katalan temsilcisi oldu. 32 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

        La Liga'da geride kalan 13 haftada 33 puanla lider konumdaki Real Madrid, en yakın rakibi Barcelona'nın 6 puan önünde önemli bir avantajla sahaya çıkacak. Zinedine Zidane yönetiminde ligde 25, diğer turnuvalarda ise (UEFA Şampiyonlar Ligi ve İspanya Kral Kupası) 32 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Real Madrid, eski teknik direktörü Leo Beenhakker'in 34 maçlık yenilmezlik rekorunu kırmaya çok yaklaştı.

        REAL MADRİD'İN SORUNU SAKATLIKLAR

        Real Madrid'de en büyük sorun olarak sakatlıklar olarak öne çıkıyor. Gareth Bale, Toni Kroos ve Alvaro Morata'nın sakatlıkları devam ederken, Raphael Varane'nın durumu ise maç saatinde belli olacak.

        Barcelona'da Jeremy Mathieu'nun dışında sakat oyuncu bulunmuyor. Sakatlıklarından yeni çıkan Andres Iniesta, Jordi Alba ve Samuel Umtiti ise Madrid karşısında görev verilmesi halinde sahaya çıkacak.

        Öte yandan, Barcelona forması giyen milli futbolcu Arda Turan, kariyerinde ikinci kez El Clasico'da oynama fırsatı bulabilir. Arda, geçen sezon Nou Camp'ta Barcelona'nın Real Madrid'e 2-1 yenildiği karşılaşmada 74. dakikada Ivan Rakitiç'in yerine oyuna girmişti. Milli futbolcunun bugünkü maça da yedek kulübesinde başlaması bekleniyor.

        Dev maç öncesinde Barcelona taraftarlarını Nou Camp Stadı'nda çeşitli etkinlikler bekliyor. Kulübün taraftarlarına dağıtacağı 90 bin adet karton ile tribünlerde "Força Barça" (Haydi Barça) pankartı oluşturulacak ve Katalonya bayrağı açılacak.

        İLGİNÇ NOTLAR

        İlk Real Madrid - Barcelona maçı, Kral 13. Alfonso'nun taç takma töreni nedeniyle 13 Mayıs 1902 tarihinde Madrid Hipodromu'nda oynandı. Karşılaşmayı 3-1 Barcelona kazandı.

        - La Liga'daki ilk resmi El Clasico ise 17 Şubat 1929 tarihinde Ciudad Condal'da oynandı. Real Madrid, Barcelona'yı 2-1 yendi.

        - Barcelona Nou Camp Stadı'nda Real Madrid'e karşı 86 maçta sadece 20 yenilgi aldı.

        - Real Madrid 391 gol atarken, Barcelona'nın gol sayısı ise 379'da kaldı.

        - Büyük rekabette 21 gole imza atan Barcelonalı Lionel Messi, en golcü futbolcu konumunda bulunuyor.

        - 4 Ocak 2016'dan bu yana Zinedine Zidane'ın çalıştırdığı Real Madrid, bu süreçte oynadığı 33 lig maçında Santiago Bernabeu'da sadece Atletico Madrid'e yenildi.

        - El Clasico tarihinde Real Madrid'in en golcü futbolcusu 18 golle Alfredo di Stefano olurken, onu 16 golle Cristiano Ronaldo izliyor.

        - Nou Camp'ta oynanan 86 El Clasico maçında en çok tekrarlanan sonuç 2-1 (10 kez) oldu.

        - Zorlu maçlarda en çok galibiyet alan teknik direktör 6 kez ile Barcelona'dan Johan Cruyff oldu.

        - Real Madrid'in 27, Barcelona'nın ise 20 maçını yöneten İspanyol hakem Clos Gomez, ilk kez bir El Clasico mücadelesinde düdük çalacak. Barcelona, Gomez'in yönettiği maçların 17'sini kazanırken, 3'ünden ise beraberlikle ayrıldı.

        - Barcelona - Real Madrid maçları tarihinde en fazla kart gören futbolcular Real Madrid'den Sergio Ramos ile Roberto Carlos, Barcelona'dan ise Sergio Busquets oldu. Ramos ve Carlos 9'ar sarı, 2'şer kırmızı kart görürken, Busquets ise 5 sarı ve 1 kez de kırmızı kartla cezalandırıldı.

        ARDA MAÇTA OYNAYACAK MI?

        Barcelona'da ikinci kez El Clasico'da oynama fırsatına erişecek Arda, geçen 2 Nisan tarihinde Nou Camp'ta oynanan ve Real Madrid'in 2-1 kazandığı karşılaşmanın 74. dakikasında Ivan Rakitic'in yerine oyuna girmişti. Arda'nın bugünkü karşılaşmaya yedek kulübesinden başlaması bekleniyor.

        ARDA'NIN EL CLASİCO HAYALİ

        İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona'da forma giyen milli futbolcu Arda Turan, El Clasico'da gol atan ilk Türk oyuncu olmak istediğini söyledi.

        Bugün Barcelona ile Real Madrid arasında oynanacak El Clasico öncesinde Katalan temsilcisinin resmi televizyon kanalına konuşan Arda, "Tüm büyük düellolarda olduğu gibi El Clasico'lar her zaman çok zor maçlardır. El Clasico, dünyanın en önemli maçı. Bunun zevkini çıkarmak ve evimizde kazanmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

        Karşılaşma öncesinde kendisini formda hissettiğini kaydeden Arda, "Barcelona en iyi takım ve kendimiz gibi oynarsak durdurulamaz olduğumuzu biliyoruz. İnşallah, El Clasico'da gol atan ilk Türk oyuncu olurum." diye konuştu.

        Barcelona'nın Real Madrid'e karşı 2010 yılında Nou Camp Stadı'nda 5-0 ve 2009 yılında Santiago Bernabeu Stadı'ndaki 6-2'lik galibiyetleriyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan milli futbolcu, "Bu maçlarda oynamayı isterdim, çünkü çok özeldiler. Bir Şampiyonlar Ligi finalinde El Clasico oynamak da çok hoş olur." ifadelerini kullandı.

        Arda, kariyerinde eksik olan tek kupanın Şampiyonlar Ligi olduğunu ve bunu kazanmak için Barcelona forması giydiğini de belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ