Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Fenerbahçe: 0 - Beşiktaş: 0 | DERBİ MAÇ SONUCU - Fenerbahçe Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... FENERBAHÇE - BEŞİKTAŞ MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Spor TotoSüper Lig'in 13. haftasındaki derbi maçta Fenerbahçe ile Beşiktaş 0-0 berabere kaldı. Tansiyonun yüksek olduğuancak gol pozisyonu açısından kısır geçen mücadelede, hakem Hüseyin Göçek'in kararları tartışma yarattı. Bu sonucun ardındanBeşiktaş 29, Fenerbahçe 25 puana yükseldi. Medipol Başakşehir 31 puanla haftayı lider tamamladı.

        Siyah-beyazlı takımda 56. dakikada sarı kart gören Ricardo Quaresma, bu sezon 4. kez aynı durumu yaşayarak cezalı duruma düştü. Tecrübeli oyuncu, cezası nedeniyle Süper Lig'in 14. haftasında Bursaspor ile oynanacak karşılaşmada forma giyemeyecek.

        FENERBAHÇE: 0 - BEŞİKTAŞ: 0

        STAT: Ülker

        HAKEMLER: Hüseyin Göçek, Mustafa Emre Eyisoy, Kemal Yılmaz

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Skrtel, Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, De Souza, Mehmet Topal, Chahechouhe (Dk. 46 Volkan Şen), Alper Potuk, Sow (Dk. 76 Lens), Van Persie

        BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Hutchinson, Tolgay Arslan, Kerim Frei (Dk. 88 Olcay Şahan), Oğuzhan Özyakup (Dk. 85 Necip Uysal), Quaresman (Dk. 60 Aboubakar), Cenk Tosun

        SARI KARTLAR: Dk. 13 Kjaer, Dk. 83 Alper Potuk (Fenerbahçe), Dk. 56 Quaresma, Dk. 81 Tosic, 90+2 Necip Uysal (Beşiktaş)

        *2004-05 sezonundan beri ilk kez bir Fenerbahçe-Beşiktaş maçı isabetli şut çekilemeden bitti.

        *Fenerbahçe ile Beşiktaş, Süper Lig'de 2006-07 sezonundan sonra ilk kez golsüz (0-0) berabere kaldı.

        *Fenerbahçe karşılaşmada 391 pas yaparken 284 isabetli pas yaptı, Beşiktaş ise 453 pas yaparken 336 isabetli pas yaptı.

        *Fenerbahçe karşılaşmada 4 kez korner kullanırken, Beşiktaş ise 1 korner kullandı.

        *Fenerbahçe karşılaşmayı % 49 topla oynama oranı ile tamamlarken, Beşiktaş ise % 51 ile tamamladı.

        *Beşiktaş karşılaşma boyunca Fenerbahçe kalesine sadece 2 şut atarken bu şutlar kaleyi bulmadı. Fenerbahçe karşılaşma boyunca Beşiktaş kalesine 9 şut atarken bu şutlar kaleyi bulmadı.

        CANLI SKORLAR HTSPOR İDDAA'DA! SPOR TOTO SÜPER LİG PUAN DURUMU

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        5. dakikada sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Mehmet Topal, meşin yuvarlağı çizgide Hasan Ali Kaldırım'a kazandırdı. Hasan'ın ortasında kaleci Fabricio topu Van Persie'den önce iki hamlede kontrol etti.

        23. dakikada savunmadan Kjaer'in savunma arkasına attığı uzun topa kaleci Fabricio, Van Persie'den önce topa sahip oldu.

        30. dakikada Alper Potuk'un ceza sahası sağ çaprazından ortaladığı top, kale sahasında Hutchinson'un müdahalesiyle havalandı. Hava topunda rakibinden önce topa yükselen De Souza'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlağa yine Hutchinson müdahale etti. Kısa düşen topa gelişine Skrtel'ın vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        48. dakikada ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Mehmet Topal'ın ortasında, Van Persie topu penaltı noktasının solunda göğsüyle kontrol etti. Hollandalı futbolcunun sağ ayağıyla yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak auta gitti.

        50. dakikada Van Persie'nin kullandığı serbest vuruşta, top üstten dışarı çıktı.

        57. dakikada atılan uzun pasta ceza sahası sağ çaprazında topu iyi kontrol eden Van Persie, bekletmeden içeriye ortaladı. Ceza sahası içerisinde De Souza'nın kayarak yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

        62. dakikada Beşiktaş'ın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta Oğuzhan'ın penaltı noktasına ortaladığı topa Marcelo, etkisiz bir kafa vuruşu yaptı ve top farklı şekilde dışarı çıktı.

        87. dakikada Lens'in kullandığı köşe vuruşunda altıpasın sağında topa yükselen Van Persie'nin vuruşunda, top üstten farklı şekilde auta gitti.

        MAÇTAN NOTLAR

        GALİBİYET SERİSİ SONA ERDİ

        Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında derbi maçta Beşiktaş'la 0-0 berabere kaldı ve 5 maçlık galibiyet serisi sona erdi. Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında iki takımın pozisyona girmekte zorlandı ve devre 0-0 eşitlikle sona erdi. Maç boyunca rakibine tek bir net pozisyon bile vermeyen Fenerbahçe, girdiği fırsatları da değerlendiremeyince sahadan 1 puanla ayrılmak zorunda kaldı. Ligdeki 5 maçlık galibiyet serisi sona eren Fenerbahçe, puanını 25'e yükseltti. Fenerbahçe, Beşiktaş'ın 4, lider Medipol Başakşehir'in ise 6 puan gerisinde bulunuyor.

        YENİLMEZLİK 10 MAÇA ÇIKTI

        Fenerbahçe galibiyet serisini kaybetmesine rağmen Süper Lig'de yenilgisizliğini 10 maça çıkardı. Sahadan 1 puanla ayrılan sarı-lacivertliler, son 10 haftada 7 galibiyet, 3 beraberlik aldı.

        10 YIL SONRA KADIKÖY'DE GOLSÜZ DERBİ

        Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın 10 yıl sonra Kadıköy'de oynadıkları derbi golsüz sona erdi. Son olarak 19 Kasıms 2006'da Kadıköy'de birbirlerine gol atmayı başaramayan iki takım, bu istatistiği 10 yıl sonra tekrar ettirdi.

        LİGDE SON 5 DERBİYİ KAYBETMEDİ

        Fenerbahçe, Süper Lig'de oynadığı son 5 derbiyi de kaybetmedi. Son yenilgisini 27 Eylül 2015'te Beşiktaş karşısında 3-2 ile alan sarı-lacivertliler daha sonra hem siyah-beyazlılara 2, Galatasaray'a ise 3 maçta da kaybetmedi. Fenerbahçe bu maçlarda Galatasaray'la 2, Beşiktaş'la ise 1 kez berabere kalırken, rakiplerini birer defa da mağlup etti.

        SOW, BEŞİKTAŞ'I İLK KEZ BOŞ GEÇTİ

        Fenerbahçe'nin Senegalli futbolcusu Moussa Sow, Beşiktaş'a karşı forma giydiği bir maçta ilk kez gol atma sevinci yaşayamadı. Beşiktaş'a karşı oynadığı 7 maçta da fileleri havalandıran (8 gol) Sow, 8. kez forma giydiği siyah-beyazlılar bu kez boş geçti. Sow, maçın 77. dakikasında yerini Jeremain Lens'e bıraktı.

        VOLKAN DEMİREL, KADIKÖY'DEKİ DERBİLERDE YENİLGİ YAŞAMADI

        Fenerbahçe, Volkan Demirel'in Ülker Stadı'nda Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı oynadığı hiçbir resmi maçı kaybetmedi. Tecrübeli kaleci, Kadıköy'de Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı forma giydiği 27 karşılaşmada 18 galibiyet ve 9 beraberlik yaşadı. Sarı-lacivertli takım, tecrübeli kalecinin Kadıköy'de görev aldığı 12 Beşiktaş maçının 8'ini kazanırken, 4'ünden ise beraberlikle ayrıldı. Volkan Demirel, bu maçlarda da 7 gol yedi. Fenerbahçe, Volkan Demirel'in Ülker Stadı'nda Galatasaray'a karşı kaleyi koruğu 15 maçın 10'unu kazanırken, 5'inde ise berabere kaldı. Volkan bu maçlarda kalesinde sadece 9 gol gördü.

        İLK YARININ SONUNDA GERGİNLİK ÇIKTI

        Karşılaşmanın ilk yarısının sonunda iki takım futbolcuları arasında gerginlik çıktı. İki takım futbolcuları bir hava topu mücadelesinden sonra birbirleriyle çalıştı. Çok sayıda futbolcu daha sonra tartışmaya orta yuvarlağın çevresinde devam etti. Futbolculardan uzaklaşarak gerginliği takip eden hakem Hüseyin Göçek, kartına başvurmadı.

        SEZONUN EN FAZLA İKİNCİ SEYİRCİSİ

        Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi 43 bin 209 taraftarla sezonun en çok seyredilen ikinci maçı oldu. Rekor ise yine Kadıköy'de oynanan bir diğer derbide bulunuyor. Sezonun 11. haftasında oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisini 44 bin 754 biletli seyirci takip etmişti.

        HÜSEYİN GÖÇEK'E TEPKİ

        Fenerbahçeliler maçın hakem Hüseyin Göçek'in yönetimine tepki gösterdi. Sarı-lacivertli teknik heyet, futbolcular ve taraftarlar, Beşiktaşlı oyuncuların birçok pozisyonda kartla cezalandırılması istedi. Özellikle ikinci yarıda Dusko Tosic'in Lens'e yaptığı harekete kırmızı kart bekleyen Fenerbahçeli taraftarlar sarı kart kararı üzerine Hüseyin Göçek'i protesto etti.

        BEŞİKTAŞ, KADIKÖY'DEN NAĞMAĞLUP ÇIKTI

        Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalarak yine liderlik şansını değerlendiremedi. Geçen hafta sahasında lider Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kalarak rakibinin önüne geçme fırsatını kullanamayan siyah-beyazlı takım, turuncu-lacivertli ekibin puan kaybettiği 13. haftada da Fenerbahçe ile berabere kaldı. Son 2 haftada 4 puan kaybeden Beşiktaş, 13 karşılaşmada 8 galibiyet ve 5 beraberlikle puanını 29'a çıkararak, 31 puanlı lider Medipol Başakşehir'i takibini sürdürdü.

        FENERBAHÇE İLE PUAN FARKINI KORUDU

        Beşiktaş, Fenerbahçe ile berabere kalarak rakibiyle 4 puanlık farkı korumayı da bildi. Siyah-beyazlı takım, 29 puana ulaşırken, Fenerbahçe puanını 25'e yükseltti.

        NAMAĞLUP YOLUNA DEVAM EDİYOR

        Fenerbahçe ile berabere kalan siyah-beyazlı takım, bu sezon namağlup yoluna devam ediyor. Bu sezon Süper Kupa'da Galatasaray ile normal süresi 0-0 ve uzatma bölümü 1-1 biten maç dahil olmak üzere 20. resmi mücadelesine çıkan Beşiktaş, rakiplerine yenilmedi. Galatasaray mücadelesinin ardından 19 resmi mücadeleye çıkan siyah-beyazlı takım, 10 galibiyet ve 9 beraberlik aldı.

        BU SEZON İLK KEZ GOL ATAMADI

        Rakibiyle 0-0 berabere kalan Beşiktaş, resmi maçlarda bu sezon ilk kez gol atma başarısı gösteremedi. Sezon mücadelesine Süper Kupa'daki Galatasaray maçıyla başlayan Beşiktaş, Fenerbahçe mücadelesi öncesindeki 19 karşılaşmada fileleri havalandırmıştı. Ligde 24 gol atan siyah-beyazlı ekip, Şampiyonlar Ligi'nde 9 ve Türkiye Kupası'nda 2 gol kaydetti. Siyah-beyazlı ekip, Süper Kupa'da bir gol bulmuştu. Beşiktaş ayrıca Süper Lig'de 24 maç sonra rakip fileleri havalandıramadı. Ligde son olarak geçen sezon Fenerbahçe'ye Kadıköy'de 2-0 mağlup olduğu maçta gol atamayan siyah-beyazlı ekip, üst üste 24 karşılaşmada gol sevinci yaşamıştı. Beşiktaş'ın bu serisi yine Kadıköy'de ve bir kez daha Fenerbahçe maçında son buldu.

        7 MAÇ SONRA KALESİNİ GOLE KAPATTI

        Beşiktaş, 7 resmi maç sonra kalesini gole kapatmayı başardı. Resmi maçlarda son olarak Antalyaspor karşılaşmasında gol yemeyen siyah-beyazlı ekip, sonraki 7 karşılaşmada da gol yemişti. Beşiktaş ayrıca 4 lig maçının ardından rakip oyunculara gol izni vermedi.

        GÜNEŞ YİNE DOĞMADI!

        Siyah-beyazlı takımın tecrübeli teknik direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe karşısında Kadıköy'de ligde bir kez daha galibiyet sevinci yaşayamadı.Şenol Güneş, ligde sarı-lacivertlilere karşı deplasmanda oynanan 19 maçta da çalıştırdığı takımları galibiyete ulaştıramadı. Tecrübeli teknik adam, 28 yıllık teknik adamlık kariyerinde, 6 ayrı takımla Kadıköy'de çıktığı lig maçlarında 14 yenilgi ve 5 beraberlik aldı. Güneş yönetimindeki takımların, Kadıköy'deki gol atamama serisi ise 7 maça çıktı.Geçen sezon Şenol Güneş yönetiminde Ülker Stadı'nda Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup olan Beşiktaş, bu sezonki mücadeleyi ise 0-0 beraberlikle tamamladı.

        OĞUZHAN ÖZYAKUP ÇOK PAS HATASI YAPTI

        Siyah-beyazlı takımda hücuma dönük orta sahada oynayan Oğuzhan Özyakup, etkisiz bir görüntü ortaya koydu. Takımını organize edemeyen ve çok pas hatası yapan Oğuzhan, 86. dakikada yerini Necip Uysal'a bıraktı. Türkiye Kupası'nda Beşiktaş'ın 2-1 kazandığı Darıca Gençlerbirliği maçında takımının 2 golünü atan Kerim Frei de beklenenden uzak kaldı.

        POZİSYON BULAMADI

        Genelde kontrollü bir oyun sergileyen Beşiktaş, rakip kalede etkili olmakta zorlandı. Maçın ilk yarısında rakip kaleye gitmekte zorlanan siyah-beyazlı takım, karşılaşmanın son bölümlerinden pozisyon üretmeye çalıştı ancak bunda başarılı olamadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ