Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Coredon Alanyaspor Hüseyin Kalpar: İstatistiklere baktığımızda şaşırıyor insan - Coredon Alanyaspor Haberleri

        Karşılaşmanın keyifli ve bol gollü bir maç olduğunu belirten Alanyaspor'un teknik adamı Hüseyin Kalpar, "Maç keyifli ve bol gollü oldu ama biz Alanyaspor olarak kendi kendimize mağlup oluyoruz. Kendi kalemize gol atıyoruz. Rakip yanlış anlamasın ama onlar hiç bir şey yapmadan 2-0 mağlup duruma düştük. Bu bizim dezavantajımız, handikabımız. Dolayısıyla, '2-0 mağlup duruma düşen, kendi sahasında bir takım nasıl olması gerekir' diye değerlendirdik. Özellikle ikinci yarıya 2-0 mağlup girdik. Rakibimiz 10 kişi kaldı. Bunu nasıl lehimize çeviririz konusunu oyuncularımızla paylaştık. Şöyle paylaştık, bir kişinin eksikliğini ancak top biz de kalarak, garanti oynayarak, garanti pas ve yön değiştirerek, rakibin arkasına koşu yapıp topla buluşturarak, kenarlardan ilerleyerek bunu lehimize çevirebiliriz dedik. Gerçekten de maçı 2-2'ye getirdik. İyi de goller oldu" dedi.

        "OYNANAN OYUNA VE İSTATİSTİKLERE BAKTIĞIMIZDA ŞAŞIRIYOR İNSAN"

        Gelen gollerin ardından galibiyete oynayan bir takım hürriyetinde olduklarını söyleyen Kalpar, "Ortaya koyduğumuz oyun, arzu ve istek ile pozisyonlar bunu gösterdi. Nitekim yine bireysel hatadan, bariz bir hatadan yapılan bir penaltı ile maç biterken 3-2 mağlup duruma düştük. Girmiş olduğumuz pozisyonlara baktığımızda, olmayan gollere baktığımızda, oynanan oyuna ve istatistiklere baktığımızda şaşırıyor insan, ben de şaşırıyorum. Böyle iyi bir istatistiği olan bir takımın galip gelmesi gerekir ve maalesef biz mağlup oluyoruz. Fakat rakip hiç pozisyon bulmadan kendi kendimize mağlup olduğumuzu söylemek istiyorum. Bu Konyaspor tarafından yanlış anlaşılmasın, ben kendi zaafımızı ortaya koymaya çalışıyorum. Çünkü ilk golü kendi kalemize attık, ikinci golde ise böyle hata olmaz, üçüncü gol ise penaltı işte. Yaklaşık 40-50 metreden uzun bir top geliyor, uzun topla rakip buluşuyor falan…" diye konuştu.

        "MAALESEF YİNE DE BAŞARILI OLAMADIĞIMIZ GERÇEİĞİNİ ORTAYA KOYUYOR"

        Yapılan hataların kendi handikapları olduğunu sözlerine ekleyen Kalpar, şunları söyledi:

        "Bunların hepsi bizim handikabımız. Bunlara da bu hafta çok çalışmamıza rağmen, rakibin iyi yönlerini bilip bertaraf etmek için büyük bir çalışma içerisinde olduk. Maalesef yine de başarılı olamadığımız gerçeğini ortaya koyuyor. Kendi sahasında 3-2 mağlup olmak bizim için çok kötü bir şey ve üç tane gol yediğiniz zaman ister istemez galip gelmek çok zorlaşıyor. Hadi 2-0'dan sonra 2-2'yi yakaladık ama son dakikada yediğin gole de bir şey yapamıyorsun. Ben Konyaspor'u tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Alanyaspor'a da geçmiş olsun demek istiyorum."

        KOCAMAN: "ZELLİKLE 10 KİŞİ KALDIKTAN SONRA DA İYİ OYNADIK"

        Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'u 3-2 yenen Atiker Konyaspor'da Teknik Direktör Aykut Kocaman, "Oyuncularım özellikle biz 10 kişi kaldıktan sonrada iyi oynadılar. Karşı takıma da geçmiş olsun diyorum" dedi.

        Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Aykut Kocaman, rakibin iyi oynadığını belirterek, "Özellikle biz 10 kişi kaldıktan sonra da iyi oynadılar. Karşı takıma da geçmiş olsun diyorum. Alanyaspor deplasmanı iyi bir takım var, iyi oyuncular var ve çok zor bir deplasman onların ötesinde de bir zorluk var, bunu da net yaşadım. Bunu etkileyen en önemli nedenlerden biri de maçın önüne geçen hakem kararı. Bu ülkenin en önde gelen hakemi ve ismini duyduğumuzda bize güven telakki eden Ali Palabıyık bugün oyunun önüne geçti. Oyunun önüne geçen çok şey vardı önce bunları çözelim ki sonra oyunu konuşalım. Doğru başladık, iyi gidiyordu işler. Alanyaspor da biz de pozisyonlara girdik. Bizim farkımız, değerlendirdik. Belki en zor deplasmanlardan biri, aslında hakem açısından da rahat bir hale getirdik. Bir anda kırmızı kart çıktı. Ne olduğunu anlayamadık. Sonra bir baktık alakası yok" dedi.

        "BU KALİTEDE BİR HAKEMİN YAPTIĞI HATA ANLAŞILIR GİBİ DEĞİL"

        Bunu iki taraftan irdelemek gerektiğini de sözlerine ekleyen Kocaman, "Oyuncular gol attıktan sonra sevinecek. Bu işin doğası. Kaldı ki hiçbir oyuncumuzun attığı golden sonra takımı rencide edici şeyi onaylamıyoruz. Durup dururken ne gördün, sadece ellerini açmış seyirciye bir hareket yok. Ne gördün de oyundan attın? Anlaşılır gibi değil. Bir anda A'dan Z'ye değişen oyun. İkinci yarıda çok doğru oynadılar. Beraberliği yakaladılar. Çok zorlandık psikolojik olarak da geriye düştük. Maçın sonralarında biz de yenmeyi istedik. Biraz şuursuzca da olsa, onlar da istedi. Ve oyun bize döndü. Bu kalitede bir hakemin yaptığı hata anlaşılır gibi değil" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ