Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Dinamo Kiev Beşiktaş maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta? Kiev BJK Şampiyonlar Ligi - Futbol Haberleri

        Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 6. haftasında Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ile karşı karşıya geliyor. 7 puanla 3. sırada yer alan Beşiktaş, rakibini yenerek üst sıralara yükselmeyi hedefliyor. Peki Dinamo Kiev-Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? İşte karşılaşma hakkında tüm detaylar...

        DİNAMO KİEV-BEŞİKTAŞ MAÇI NE ZAMAN, HANGİ KANALDA?

        Şampiyonlar Ligi'nde 6. hafta maçları başlıyor. Beşiktaş ile Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev karşı karşıya geliyor. Dinamo Kiev-Beşiktaş maçı 06 Aralık Salı günü TSİ 22.45'te başlayacak. Kiev Olimpiyat Stadı'nda İskoç hakem Craig Thomson'un yöneteceği maç TRT 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        Thomson'un yarcımcılıklarını Alan Mulvanny ve David McGeachie yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Douglas Potter olacak. Maçın ilave yardımcı hakemliklerini ise Kevin Clancy ve Andrew Dallas üstlenecek.

        MUHTEMEL 11'LER

        Dinamo Kiev: Artur Rudko, Mykola Morozyuk, Evgen Khacheridi, Demagoj Vida, Vitorino Antunes, Sergiy Rybalka, Andriy Yarmolenko, Sergiy Sydorchuk, Denys Garmash, Derlis Gonzalez, Junior Moraes

        Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Dusko Tosic, Adriano, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Cenk Tosun, Tolgay Arslan, Ricardo Quaresma, Vincent Aboubakar

        BEŞİKTAŞ NASIL TURLAR? BERABERLİK YETİYOR AMA...

        1 - Beşiktaş, Dinamo Kiev’i deplasmanda yenmesi durumunda, 10 puan ulaşacak ve 8’er puanlı Benfica ile Napoli arasındaki diğer maçın sonucuna bakmaksızın adını ikinci tura yazdıracak. Temsilcimiz, Portekiz’deki mücadelenin berabere bitmesi halinde ise gruptan birinci olarak çıkacak.

        2 - Beşiktaş, Dinamo Kiev’le berabere kalırsa; Benfica’nın Napoli’yi yenmesini bekleyecek. Kartal, ikili averajda İtalyan ekibine üstün olduğu için tur biletini kapacak. Portekiz’deki maçın berabere sona ermesi ya da Napoli’nin kazanması durumunda ise temsilcimiz yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek.

        BEŞİKTAŞ, AVRUPA KUPALARINDA 190. MAÇINA ÇIKIYOR

        UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu son haftasında Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla bugün deplasmanda karşılaşacak Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 190. mücadelesine çıkacak. Siyah-beyazlılar, bugüne dek Avrupa kupalarında 189 maç yaparken bunların 69'unda rakiplerine üstünlük sağladı. Son olarak Benfica ile sahasında yenişemeyen ve beraberlik sayısını 41 karşılaşmaya çıkaran Beşiktaş, 79 müsabakada ise rakiplerine yenildi.

        BEŞİKTAŞ, UKRAYNA EKİPLERİNE KARŞI ZORLANIYOR

        UEFA Şampiyonlar Ligi'nde B Grubu'ndan çıkma hedefiyle bugün Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımına konuk olacak Beşiktaş, bu ülke temsilcilerine karşı zorlanıyor.

        Avrupa kupalarında bugüne dek Ukrayna ekipleriyle 11 karşılaşma oynayan ve 12. mücadelesini Şampiyonlar Ligi'nde üst tura çıkma hedefiyle yapacak siyah-beyazlı ekip, rakiplerine 3 kez üstünlük sağlayabildi.

        Ukrayna ekipleriyle yaptığı 2 karşılaşmadan beraberlikle ayrılan Beşiktaş, 6 maçta ise mağlup oldu. Bu ülke takımlarına 8 gol atabilen siyah-beyazlı ekip, kalesinde ise 22 gol gördü.

        DİNAMO KİEV İLE 9 MAÇ YAPTI

        Avrupa kupalarında Ukrayna temsilcileriyle şu ana dek 11 kez karşılaşan Beşiktaş, bunların 9'unda bugünkü rakibi Dinamo Kiev'in karşısına çıktı.

        Siyah-beyazlı ekip, Dinamo Kiev ile yaptığı 9 karşılaşmada ikişer galibiyet ve beraberlik ile 5 yenilgi aldı. Rakibine söz konusu müsabakalarda 6 gol atan Beşiktaş, kalesinde ise 18 gole engel olamadı.

        2 MAÇ METALİST KHARKİV İLE

        Beşiktaş, Ukrayna ekiplerinden Metalist Kharkiv ile de iki kez karşılaştı.

        İlk maçta rakibini İstanbul'da 1-0 yenen siyah-beyazlılar, deplasmandaki karşılaşmada ise 4-1 mağlup oldu.

        DEPLASMANDAKİ 5 MAÇTA SADECE BİR BERABERLİK

        Siyah-beyazlılar, Ukrayna ekipleriyle deplasmanda yaptığı 5 karşılaşmada sadece bir beraberlik alabildi.

        Dış sahada rakiplerine 4 kez mağlup olan Beşiktaş, 2002-2003'te Dinamo Kiev ile 0-0 berabere kalarak deplasmandaki tek beraberliğine ulaştı.

        DIŞ SAHADA 1 GOL ATABİLDİ

        Beşiktaş, Ukrayna ekiplerine karşı deplasmanda galibiyet alamadığı gibi gol yollarında da başarısız bir performans ortaya koydu.

        Deplasmandaki 5 maçta rakip fileleri sadece bir kez havalandırabilen siyah-beyazlı ekip, kalesinde ise 11 gol gördü.

        BEŞİKTAŞ, KİEV'DE BUZ TUTACAK

        Beşiktaş'ın salı günü deplasmanda Dinamo Kiev ile oynayacağı maçta başkent Kiev'de hava sıcaklığı eksi 10 derece olacak. Siyah-beyazlıları hem hava şartları hem de maçın oynanacağı stattaki zeminin durumu zora sokacak gibi gözüküyor.

        Şampiyonlar Ligi B Grubu son maçında Şenol Güneş'in öğrencileri, kritik Dinamo Kiev deplasmanında sahaya çıkacak. Kara Kartal'ı Ukrayna'da zorlu hava şartları bekliyor.

        KİEV'DE KAR DURMUYOR

        Ukrayna'nın başkenti Kiev'de kar yağışı gün içinde ara ara dursa da eksi 6 ila eksi 10 derece arası seyreden hava şartları yaşamı olumsuz etkiliyor. Özellikle salı günü oynanacak olan Dinamo Kiev - Beşiktaş maçında hava sıcaklığı eksi 10 ila 12 derece arasında seyredecek. Kar yağışının devam etmesi sebebiyle de maçın oynanacağı NSK Olympiysky Stadı'nın zeminin de maç saatinde karla kaplı olması bekleniyor. Bu zor şartlar altında mücadele edecek Beşiktaş'ın bu şartlara alışık olan rakibi Dinamo Kiev'e karşı sahada nasıl bir mücadele vereceği merakla bekleniyor.

        YA TAMAM YA DEVAM

        Siyah-beyazlı takım, Şampiyonlar Ligi'den Dinamo Kiev'i yenip ya üst tura çıkacak ya da Avrupa Ligi'nde yoluna devam edecek. Böylesine kritik maçta tam konsantrasyonla sahada olması beklenen siyah-beyazlılar bu maçın bugün NSK Olympiskiy Stadı'nda gerçekleştireceği idmanla tamamlayacak. Antrenman öncesi Teknik Direktör Şenol Güneş ve bir futbolcu basın mensuplarının sorularını yanıtlayacak. Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda oynadığı 5 maçta 7 puan toplayan Beşiktaş Dinamo Kiev deplasmanından puan ya da puanlar almak zorunda. Grupta 8'er puanlı iki ekip Benfica ve Napoli ise Portekiz'de kozlarını paylaşacak. İki maçın skoru da grubun kaderini belirleyecek.

        TÜRK AKINI

        Dinamo Kiev ile oynanacak maç için siyah-beyazlı taraftarlar Ukrayna'nın başkentine akın etmiş durumda. Kiev'de yaklaşık 4 bine yakın taraftarın bulunduğu ön görülürken, deplasman tribünü biletlerinin tamamen tükenmesi Beşiktaş taraftarını başka çareler üretmeye yöneltti. Özellikle Ukrayna ve Avrupa'da yaşayan Türk taraftarların Dinamo Kiev takımı taraftarlarının bulunduğu tribünlerden bilet aldığı gözlendi.

        DİNAMO KİEV TEKNİK DİREKTÖRÜ REBROV İDDİALI KONUŞTU

        Ukrayna Beşiktaşlılar Derneği Başkan Vekili Ahmet Oğuz ile bir araya geldiği yemekte soruları yanıtlayan Rebrov, Şampiyonlar Ligi'nde bu sene ilk galibiyetlerini Beşiktaş'a karşı almak istediklerini, motivasyonlarının üst seviyede olduğunu söyledi.

        Ukraynalı teknik adamın açıklamaları şöyle:

        "UEFA Şampiyonlar Ligi'nde her maç üst düzeyde geçer. Futbolcular bunun bilincinde. Bu maçta da bir fark olmayacak. Son maçımız olması önemli değil. Evimizde kazanmak için oynayacağız. Güzel bir maç olmasını diliyorum.

        "TÜRKİYE'DE OYNAMAKLA KİEV'DE OYNAMAK ARASINDA BÜYÜK FARK VAR"

        Türk takımlarıyla oynamak her zaman için zordur. Stada gelecek Türk taraftarların da ciddi desteği olacaktır. Türkiye'de oynamakla Kiev'de oynamak arasında büyük fark var. Bizim taraftarlarımızın da desteği olacak.

        Beşiktaş, Türkiye'nin en büyük üç takımından biri. Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil etmeleri de zaten üst düzey bir takım olduklarının göstergesi. Sakat oyuncuları olsa da bu kesinlikle onların gücünü azaltmıyor. Tarihi bir adım atma şansları var ve bu onlar için ekstra motivasyon yaratacaktır. Beşiktaşlı futbolcuların tüm güçlerini sahaya yansıtacaklarına eminim.

        "BEŞİKTAŞ'IN AMBLEMİ YETER"

        Beşiktaş güçlü bir takım. Beşiktaş'ın amblemi, oyuncuların maksimumlarıyla oynamalarını sağlıyor. Şampiyonlar Ligi'nde kader maçına çıkma seviyesine kadar geldilerse, bu onların üst düzey bir takım olduklarını gösteriyor. Benfica karşısında oyunu 3-0'dan 3-3'e getirdiler, Napoli'yi mağlup etmeyi başardılar.

        "QUARESMA ARTIK YILDIZ DEĞİL"

        Beşiktaş'ın yıldız oyuncuları olduğunu söylemek güç. Quaresma birkaç yıl önce yıldız olarak gösterilebilirdi. Aboubakar'la Porto'da da karşılaşmıştık. Güçlü bir forvet. Cenk Tosun da iyi bir oyuncu, Türk Milli Takımı'nın forveti.

        "GRUPTA HAK ETTİĞİMİZ YERDE DEĞİLİZ"

        Grupta son sırada olmayı hak etmediğimizi düşünüyorum. İki takımın güçleri eşit. Önceki maçlarda elimizden kaçırdığımız fırsatlardan Beşiktaş karşısında yararlanacağımızı umuyorum. Beşiktaş'ın yenilmezliğine son verebiliriz. Şampiyonlar Ligi'nde henüz galibiyetimizin olmaması futbolcularımız için motivasyon yaratıyor. Oyuncularımızın, bizim daha iyisini hak ettiğimizin farkında olduklarını düşünüyorum. Hangi pozisyonda olursak olalım, Avrupa kupalarında ülkemizi temsil ediyoruz, ülkemizin onuru için oynuyoruz. Her futbolcu bunun bilincinde olmalı.

        "SOĞUK HAVA BEŞİKTAŞ'I ETKİLEMEZ"

        Havanın soğuk olmasının Beşiktaşlı futbolcuları olumsuz etkileyeceğini düşünmüyorum. Ben Türkiye'de oynarken İstanbul'da hava zaman zaman çok soğuk oluyordu. Beşiktaşlı futbolcuların soğuğa alışkın olduklarını düşünüyorum. Böyle tarihi bir maçta -1, -2 derecenin onların oyunlarını etkileyeceğini zannetmiyorum.

        "UKRAYNALI TARAFTARLAR SKOR ODAKLI"

        Ukraynalı taraftarlar, takımları kazanırken stada gelmeyi seviyorlar. Takımın kazanamadığı zamanlarda memnuniyetsizliklerini yansıtıyorlar. Taraftarlarımızın stada gelerek bizi destekleyeceklerini umuyorum. Bize olduğu kadar onlara da sorumluluk düşüyor.

        "ŞENOL GÜNEŞ SAYGI DUYULACAK BİR HOCA"

        Şenol Güneş'in nasıl bir teknik direktör olduğunu değerlendirmek için, elde ettiği sonuçlara bakmak lazım. Çalıştırdığı takım geçen sene Türkiye şampiyonu oldu, bu sene Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma şansına sahip. Bunlar tabii ki teknik direktörün ve takımın üst düzey çalışmalarıyla mümkün. 3-0 yenik durumdayken maçı kurtarmak gerçekten çok önemli. Onun teknik direktörlüğüne ancak saygı duyabilirim."

        BEŞİKTAŞ HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

        Dinamo Kiev ile tarihinin en önemli sınavına girecek olan Beşiktaş Futbol Takımı, yönetici ve kulübün ileri gelenleri ile taraftarlar kente gelir gelmez müthiş bir soğuk ile karşı karşıya kaldılar. Futbolcular mini bir kent turu atarken soğuktan fazla dolaşamadılar. Kenti merak eden taraftar ve bazı yöneticiler ise birkaç tur attıktan sonra soluğu cafelerde aldılar.

        MAÇTAN ÖNCE KAR FIRTINASI BEKLENİYOR

        2 gün önceki kar yağışı ile sıcaklık gece -10 dereceye kadar düşüyor. Bugün tekrar hafif bir şekilde başlayan kar yağışının öğle saatlerinde ve maç başlamadan bir saat önce kar fırtınası şekline döneceği ancak maç saatine yakın kesileceği öğrenildi. Maç saatinde hava sıcaklığının yine -10 derece civarında olması bekleniyor.

        KİEV'DE TARAFTARLAR ARASINDA OLAY ÇIKTI

        Dynamo Kiev - Beşiktaş maçı için Kiev şehrine adeta Türk akını var.

        Yaklaşık 4000 Türk vatandaşın geldiği Kiev'de dün gece Beşiktaş ve Dynamo Kiev taraftarları arasında kavgalar yaşandı.

        Dynamo Kiev taraftar grupları gece sokaklarda gezen ve özellikle sayıları az olan Beşiktaşlı taraftarlara saldırdıkları öğrenildi.

        Bu saldırılarda yaralanan Beşiktaşlı taraftarların hastanelerde ayakta tedavi edildikten sonra polis kontrolünde otellerine götürüldüğü belirtildi.

        Beşiktaş Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil dün gece bazı istenmeyen münferit olayların yaşandığını söylerken Beşiktaşlı taraftarların gün içinde güvenli olmayan bölgelere gitmemeleri ve toplu hareket etmeleri gerektiğini belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ