Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor "Bursalılar, İstanbul takımlarını destekleyen çocuklarını Bursasporlu yapsın" - Futbol Haberleri

        Kent Müzesi'ndeki serginin açılışına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Bursasporlu yöneticiler, Bursa futbolunun önde gelen isimleri, gazeteciler, yeşil-beyazlı taraftarlar ve vatandaşlar katıldı.

        Recep Altepe, açılışta yaptığı konuşmada, kültür, medeniyet ve sporun başkenti Bursa'da böyle kapsamlı bir serginin açılmasını çok önemsediklerini söyledi.

        Ali Ay da Bursaspor'un resmi kuruluş tarihinin 1963 olduğunu ancak yapılan araştırmalarda 5 kurucu kulüpten biri olan Bursa İdman Yurdu'nun geçmişinin çok eskilere dayandığının belirlendiğini ifade ederek, "Bize göre Bursaspor 105 yıllık geçmişe sahip köklü bir kulüp" değerlendirmesinde bulundu.

        Bursalılardan çocuklarını bu sergiyi gezdirmelerini isteyen Ay, "Biz artık çocukların ve genç neslin İstanbul takımlarını değil Bursaspor'u tutmasını arzuluyoruz. Bursalılar, bu sergiyi çocuklarıyla gezsin ve İstanbul takımlarını destekleyen çocuklarını Bursasporlu yapsın." diye konuştu.

        Sergiyi hazırlayan İsmail Kemankaş da 11 yıl önce aynı yerde "Bursa Futbol Tarihi" isimli bir sergi açtıklarını anımsattı. Sergi için yaklaşık 1,5 yıldır yoğun çalıştıklarını ve çok sayıda dokümanı incelediklerini aktaran Kemankaş, şunları kaydetti:

        "Yaklaşık 1,5 yıl süren çalışmamız sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Bursa'da maç izlediğini belgeleriyle belirledik. Bursa futbol tarihiyle ilgili 1912 yıllarına kadar indik. Çalışmalarımız sırasında 1924 Bursa İdman Yurdu Kulübü'ne ait tüzüğe ulaştık. Fotoğraflarından faydalandığımız meslektaşlarıma ve büyüklerime çok teşekkür ediyorum."

        Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesini, eski hakemlerden Osman Erezkara'nın düdüğüyle protokol birlikte kesti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ