Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Dick Advocaat'tan takıma: "Aklınızdan silin" - Fenerbahçe Haberleri

        UEFA Avrupa Ligi’nde Feyenoord ile perşembe günü çok kritik bir karşılaşmaya çıkacak olan Fenerbahçe’de derbi sonrası oluşan moral bozukluğu çabuk atlatıldı.

        Çalışmalarını aralıksız sürdüren Kanarya’da bu zorlu deplasman öncesi puan durumundaki avantaj büyük önem teşkil etse de Samandıra’da bu durumun tamamen unutulması gerektiğini düşünen bir isim var...

        Fenerbahçe’nin Hollanda’da Feyenoord’a 1 farklı kaybetse dahi gruptan çıkacak olması kağıt üzerinde büyük bir avantaj olsa da kurt teknik adam Dick Advocaat, bu konunun futbolcuların kafasından tamamen çıkarılması konusunda adeta seferberlik ilan etti.

        ‘MASADA AVANTAJ SAHADA DEZAVANTAJ’

        Hollandalı teknik adam tüm teknik heyete bu konuda direktif verirken, mevcut durumun kağıt üzerinde büyük bir avantaj oluşturduğunu fakat futbolcularının sahaya bu avantajı düşünerek çıkmalarının büyük bir dezavantaj yaratacağını belirtti.

        Advocaat, “Biz sahaya ‘yenilgi bile bize yetiyor’ düşüncesiyle çıkarsak rakibin saldırgan oyununa karşılık veremeyiz. Biz kendi planımızı uygulayacağız. Kazanmak bizim liderliğimizi garantilememizi sağlar. Bu da sonraki turda avantaj yaratır. Ayrıca atacağımız 1 gol bile işimizi çok kolaylaştırır. Rakibin moralini alaşağı eder. İşte bu yüzden herkes kafasından

        averajın getirdiği avantajı silmeli” ifadelerini kullandı.

        HABERTÜRK SPOR / Ahmet Selim KUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ