Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Meriç Müldür: Kiev’de -15 derece ve tarihi maç - Beşiktaş Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | MERİÇ MÜLDÜR

        Beşiktaş maçı için Kiev’deyiz. Buradan da F.Bahçe maçı için Rotterdam’a geçeceğim. Umarım çifte zaferle döneriz.

        Ukrayna’nın bu mevsimde şartları malum. Termometreler -8 dereceyi gösterse de hissedilen -15. Biz alışık değiliz böylesine soğuk havalara. Haliyle her yer karla kaplı ama tüm yollar tertemiz. Buzlanma yok, araçlar yollarda son sürat gidiyor neredeyse. İstanbul’da böyle bir havayı düşünüyorum da vay halimize. Beşiktaşlılar ise akın akın geliyor. Sanırım çok sayıda Beşiktaşlı olacak bu gece statta. Ve grupta iddiası kalmasa da zorlu bir rakip Beşiktaş’ı bekliyor. 6 gün sonra Shakhtar ile kendi liglerinde önemli bir maça çıkacak olmaları da belki Beşiktaş’ın işine yarayacak. Ne kadar dişli bir rakip olsa da eski Dinamo Kiev değil elbette. 29 yıl öncesini hatırlıyorum... Metin-Ali-Feyyazlı Beşiktaş, Dinamo Kiev ile eşleşmişti ve o günlerde bu korkulu rakipten “Uzay takımı” diye bahsediliyordu. “21. yüzyılın futbolunu oynuyorlar” deniyordu. Bugün ise durum ortada. Her ne kadar Türk futbolunu yerden yere vursak da bir yerlere gelmişiz.

        O günler için de Labanovski yönetimindeki Kiev karşısına çıkmak tarihi bir andı ama Beşiktaş bugün tarihinin en önemli maçına çıkacak. Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamasına geçmenin onuru, gururu herhangi bir şey ile ölçülemeyecek olsa da işin maddi boyutu da yadsınamaz bir gerçek.

        Bugün alınacak bir galibiyetin değeri 1.5 milyon Euro... Beşiktaş gruptan çıkarsa 5.5 milyon Euro daha kazanacak ve bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde gelen rakam sanırım 25 milyon Euro’yu bulmuş olacak.

        Bu paralar Türk kulüpleri için önemli meblağlar... Hele hele UEFA tehdidi tam anlamıyla atlatılmamışken, hele hele yeni transferler için günler sayılırken... Belki 2 belki 3 takviye olacak. Henüz nokta konulan bir transfer olmasa da ciddi bir çalışma var. Basına yüzlerce isim yansısa da çoğunun doğru olduğunu sanmıyorum. Çünkü yöneticiler gizliyorlar hatta bence bilinçli olarak yanıltıyorlar, yanlış adreslere yönlendiriyorlar.

        Örneğin; Fikret Orman geçen hafta Fransa’daydı. Ben dahil hepimiz birçok ismi gündeme taşıdık. Ama yanılmışız. Başkan golcü almaya gitmemiş. Demek ki başkanın beraberindeki isimlerden olan Serdar Güzelaydın’ın İnstagram’dan paylaştığı maç fotoğrafları da feykmiş.

        El-Khelaifi’den VIP ağırlama

        Başkanın Paris’e gidiş sebebi Paris Saint-Germain Kulübü’nün sahibi, Digitürk’ün yeni patronu beIN Medya Grubu’nun Başkanı Nasser Al-Khelaifi’nin daveti... Paris SaintGermain’in maçını izlediler, yemek yediler, 600 milyon doları bulan yayın ihalesi sonrası karşılıklı fikir paylaşımında bulundular. Orman ve ekibi mükemmel bir ev sahipliği ile karşılanmışlar. VIP ağırlamadaki ince detaylara hayran kalmışlar ve hatta bu detayları Vodafone Arena’daki misafir ağırlamalarında uygulama kararı almışlar. Bir de ekstradan bir not... PSG’nin Katarlı patronu Al-Khelaifi 450 milyon Euro olan kulübün bütçesini tam 1 milyar Euro’ya çıkaracağını söylemiş. Demek ki çok daha iddialı işlere imza atmak istiyor. 2012 yılında satın aldığı PSG’de David Beckham, İbrahimovic gibi yıldızlara forma giydirdi, belki şimdi de sırada yeni dünya yıldızları var.

        Abdennour gündemde

        Beşiktaş’ın transferlerine dönecek olursak.. Çalışmaları dört koldan yürütüyorlar. Avrupa’sı, Güney Amerika’sı, İngiltere’si scout ekiplerinin ve yönetimin uzun suredir yakin takibinde... Kısa, orta ve uzun vadeli transferler planlanıyor. En son konuşan ve şu anda isimleri ön planda olan iki futbolcu var. Biri Valencia’nin Tunuslu stoperi Aymen Abdennour. Sezon başında da gündeme gelmişti fakat olmadı. Bu kez iş daha ciddi gibi. İkinci isim Porto’nun Cezayirli kanat oyuncusu Yacine Brahimi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ