Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Göztepe Okan Buruk: İlk hedefimiz Süper Lig'e çıkmak - Futbol Haberleri

        Okan Buruk, Urla Adnan Süvari Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, son kazandıkları Yeni Malatyaspor karşılaşmasında önemli bir galibiyet aldıklarını, hem skor, hem de oyun anlamında çok mutlu olduğunu söyledi.

        Okan Buruk, Göztepe'de çalışmaya başladıktan sonra ortamın ne kadar farklı olduğunu gördüğünü belirterek, "İlk hedefimiz önümüzdeki maçları kazanıp, Süper Lig'e çıkmak. İnşallah önümüzdeki sene Süper Lig'de oluruz." diye konuştu.

        Taraftarlarıyla bütünleştikleri zaman farklı oynadıklarına dikkati çeken Buruk, "Ayaklarımızın yere basması gerekiyor. Maçları kazanarak hedefimize ulaşacağız. Aynı disiplini bütün seneye yayıp, aynı istekle hedefimize ulaşmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

        Buruk, takımların düzenlerinin oturması ve yeni ekiplerin adaptasyon sürecini atlatmasıyla ligin yeniden başladığını dile getirdi.

        Bu hafta karşılaşacakları Sivasspor'la Ziraat Türkiye Kupası'nda da oynadıklarını kaydeden Buruk, şöyle devam etti:

        "Lig atmosferi daha farklı. Kupada o hafta ligde oynamayan oyuncularla devam ediyoruz. Sivasspor'u yendiğimiz kupa maçı moral açısından önemliydi. Tabii ki bu maça hazırlanmamız daha farklı olacak. Puan durumumuza baktığımızda rakibimizle aramızda 4 puan fark var, bu puan farkını korumak istiyoruz. Sivasspor önemli rakiplerimizden, kadrosu, kurumsal yapısıyla bu ligin önemli takımlarından biri. Rakibimizin iyi olduğunu biliyoruz. Her maça kazanmak için çıkıyoruz ama Sivasspor karşısında kaybetmemek de bizim için önemli olacak."

        Takıma takviye konusunda şu anda bir çalışmalarının olmadığını vurgulayan Buruk, "Elimizde 4 kaleciyle 28 oyuncumuz var. Bütün oyuncularıma şans vermeye çalışıyorum. Henüz gerçek potansiyeline ulaşmamış oyuncularımız var. Takımın son halini değerlendireceğiz. İyi oyuncu bulursak her mevkiye takviye yapabiliriz." şöyle konuştu.

        Okan Buruk, takımda kiralık olarak mücadele eden Umut Nayir'in yıllardır Göztepe'de forma giyer gibi mücadele ettiğini söyledi.

        Geçen haftalarda bazı maçlarda konsantrasyon eksikliği yaşadıklarını belirten Buruk, "Bundan sonra daha az hata yapacağımıza inanıyoruz. Hücumda biraz daha fazla şut atan bir takım olabiliriz." yorumunu yaptı.

        Buruk, TFF 1. Lig'de müsabakaların gereksiz yere çok durduğunu, vakit geçirme konusunda usta kalecilerin olduğunu ileri sürerek, "Hakemlerin belli bir standardı olması gerekiyor ancak dün akşamki hakemleri gördükten sonra çok fazla bir şey söylememek lazım. Geçen sene de Fenerbahçe maçında da Ivan Bebek'i de görmüştük." değerlendirmesinde bulundu.

        Öte yandan Göztepe Kulübünün, TFF 1. Lig'de 23 Ekim'de Eskişehirspor ile oynadığı maçta olay çıkaran taraftarlarından C.A. hakkında bulunduğu suç duyurusunu geri çektiği bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ