Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Yeni Malatyaspor Yeni Malatyaspor'dan TL kampanyası! - Futbol Haberleri

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine başlatılan TL kampanyasına Yeni Malatyaspor'da katıldı. Sarı-kırmızılı kulüp yabancı oyuncularına günü gelmiş ödemelerini TL üzerinden yaparak kampanyaya destek verdi.

        Öte yandan Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek futbolcularına toplamda 2 milyon 5 bin TL ödeme yaptıklarını ifade etti. Yeni Malatyaspor olarak futbolcularına ödemeleri her zaman gününde ve eksiksiz yaptıklarını kaydeden Gevrek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına da duyarsız kalmadıklarını ve yabancı oyuncularda dahil olmak üzere ödemelerin tamamının TL üzerinden yaptıklarını söyledi.

        "TAKIMIN TAMAMINA 2.5 MİLYON TL ÖDEME YAPTIK"

        Gevrek, dün günü birlik Malatya'ya geldiğini ve futbolcuların günü gelmiş ödemelerini yaptığını ifade ederek, "Daha önceki planlamamızda gününü Göztepe maçı sonrası olarak belirlediğimiz futbolcu peşinatlarını ödedik. Takımın tamamına 2 milyon 5 bin TL ödeme yaptık. Kamuoyunda özellikle Göztepe maçı sonrası yönetimin futbolculara parasını vermediği için son 3 haftadır takımın galip gelemediği yönünde haberler vardı. Bu haberler kesinlikle doğru değil. Biz ödemelerimizi her zaman günüde ve eksiksiz yaptık. Futbolcularımızla da ödemelerin Göztepe maçı sonrasında yapılması konusunda anlaşmıştık. Şu an hiçbir futbolcumuzun bizden alacağı yok. Bakın bugün 4 büyük kulüplerde dahil olmak üzere hiçbir kulüp ödeme konusunda dört dörtlük değil. Biz her şeye rağmen elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

        "YABANCI OYUNCULARA ÖDEMELERİ TL ÜZERİNDEN YAPTIK"

        Gevrek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine ülke genelinde başlatılan TL kampanyasına da destek olduklarını kaydederek, "Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine başlatılan TL kampanyasına kulüp olarak destek olmak için yabancı oyuncularımıza ödemeleri TL üzerinden yaptık. Bundan sonra kulüp ödemelerimizde Euro ve Dolar olmayacak. Yabancı oyuncularımıza 500 bin TL nakit para ödemesi yaptık" şeklinde konuştu.

        MERSİN İDMANYURDU DA KATILDI

        Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Mersin İdmanyurdu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine başlatılan Türk Lirası kampanyasına destek vererek, futbolcu sözleşmelerini TL üzerinden yapacak.

        Son dönemde doların sürekli yükselerek rekor üstüne rekor kırması üzerine başlatılan 'Dolarını bozdur' kampanyasına bir destek de Süper Lig temsilcisi Mersin İdmanyurdu'ndan geldi. Mersin İdmanyurdu Spor Kulübü CEO'su Haluk Kulaçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, "Güzel ülkemizin geçirdiği bu zor süreçte biz de bu ülkenin güzide kurumu Mersin İdmanyurdu Spor Kulübü olarak bir nebze de olsa katkımız olsun diye daha önce yapılan futbolcu sözleşmelerinde dövizle anlaşılan bütün sözleşmeleri ve yeni yapılacak sözleşmelerde anlaşılacak bütün rakamları Türk Lirası üzerinden yapacağız" dedi.

        BİR DESTEK DE ALANYASPOR'DAN

        Aytemiz Alanyaspor yönetimi, yeni sezon öncesi futbolcu anlaşmalarının TL üzerinden yapılacağını ve mevcut futbolculara ödemelerin de TL üzerinden ödeme vaktindeki kur üzerinden TL'ye çevrileceğini duyurdu.

        Döviz kurlarındaki artış nedeniyle Türk lirasının değer kazanması için başlatılan kampanyaya Aytemiz Alanyaspor'dan da destek geldi. Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, sezon sonuna kadar futbolculara olan ödemelerin yapılacağı günkü döviz kuru üzerinden hesaplanarak Türk lirası bazında yapılacağını söyledi.

        Önümüzdeki sezon öncesi ise yeni anlaşmaların TL bazında yapılacağını belirten Çavuşoğlu, "Kulüpler döviz artışıyla birlikte büyük zarara uğradı. Süper Lig takımlarından Başakşehir Futbol Kulübü önemli bir adım atarak bundan sonra tüm takıma ödemelerin Türk Lirası üzerinden yapılacağını duyurdu ve diğer takımlara da çağrı yaptı. Başakşehir Futbol Kulübü ve Kulüpler Birliği Başkanı sayın Göksel Gümüşdağ'ın bu çağrısına destek verme kararı aldık.

        SEDAT AĞÇAY: "HEDEFİMİZ SÜPER LİG"

        Öte yandan Yeni Malatyaspor'un takım kaptanı Sedat Ağçay, "Hedefimiz Süper Lig ve bu yolda da ilerliyoruz" dedi. Ağçay, Orduzu Pınarbaşı Tesisleri'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, son 3 maçta 1 puan almalarına karşın liderliklerini sürdürdüklerini belirtti.

        Ligde geride kalan 3 maçta 1 puan aldıklarını anımsatan Sedat, şunları söyledi:

        "Bu takım Eskişehirspor ve Göztepe deplasmanlarında mağlup oldu. İstediğimiz oyunu oynayamadık ama Göztepe rakiplerimizden bir tanesi. Aslında ben ne Göztepe'yi, ne Sivas'ı, ne Bolu'yu ne de Eskişehir'i rakip olarak görmüyorum. Bizim bir hedefimiz var, o da Süper Lig'e çıkmak. Göztepe ya da Eskişehir mağlubiyeti çok önemli değil. Hedefimiz Süper Lig ve bu yolda ilerliyoruz. Şu anda hala lideriz. Kaybettiğimiz çok fazla bir şey yok. Kazansaydık, güzel olacaktı ama hala lideriz."

        Bundan sonraki maçlarda istedikleri oyunu sahaya yansıtarak kazanmaya devam edeceklerine inandığını vurgulayan deneyimli futbolcu, "Ligde 34 maçta 34 galibiyet alan yok. Bu takım hala lider. Eleştiri yapılır, illaki yapılacak. Buna karşı da hiçbir sıkıntımız olmaz ama dediğim gibi bu takım lider. Bu takımı eleştirenler önce keşke sezon başı düşüncelerini söyleselerdi, ondan sonra bu eleştirileri yapsalardı" diye konuştu.

        Eleştirilere açık olduklarını kaydeden Sedat Ağçay, "Bunu kaldırabilecek tecrübedeyiz. O yüzden hocalarımız ve takım arkadaşlarımızla bizim kitlendiğimiz bir hedef var. Bu yolda ilerliyoruz, inşallah sonu güzel olacak" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ