Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Ronaldo'nun yıllık geliri dudak uçuklattı! 227 milyon Euro... - Futbol Haberleri

        Futbol dünyasında son yıllarda Arap, Rus, ABD sermayesinin yanı sıra son olarak Çin ekonomisinin de devreye girmesi, özellikle üst düzey kulüplerde forma giyen futbolcu kazançlarının ve bonservis bedellerinin inanılmaz rakamlara yükselmesine sebep olmuştu.

        Messi ve Cristiano Ronaldo başta olmak üzere, zaten takımlardan 15-20 milyon Euro gibi paralar alan dünyaca ünlü

        yıldızların, reklam ve sponsorluk anlaşmaları ile yıllık kazançları 70-80 milyon seviyelerine çıkmıştı.

        Fakat Real Madrid forması giyen Ronaldo’nun yıllık ücreti, ‘Zenginin parası züğürdün çenesini yorar’ misali duyanları hayrete düşürdü.

        150 MİLYON EURO VERGİ Mİ KAÇIRDI?

        Geçtiğimiz günlerde Avrupa’da gündem yaratan Football Leaks belgelerinde Ronaldo’nun 150 milyon Euro vergi

        kaçırdığı iddia edilmişti. Bu iddiaları kesin bir dille yalanlayan Portekizli yıldızın bağlı olduğu menajerlik şirketi, CR7’nin 2015 yılındaki yıllık toplam kazancını açıkladı.

        Basında paylaşılan belgeye göre, Ronaldo geçen yıl toplam 227.3 milyon Euro (834 milyon TL) kazandı. Ünlü futbolcu, bu paranın sadece 23.5 milyon Euro’sunu İspanyol devi Real Madrid’den aldığı belirtildi.

        31 yaşındaki Ronaldo’nun, 203.7 milyon Euro’luk gelirini ise sponsorluk anlaşmaları ve çeşitli reklam filmleri sayesinde İspanya dışından kazandığı ifade edildi.

        ‘SAKLAYACAK BİR ŞEYİM YOK’

        Ronaldo, Britanya’ya bağlı Virgin Adaları’ndaki offshore hesaplarda 150 milyon Euro vergi kaçırmakla suçlanırken, İspanyol basını yıldız isme 9 yıl hapis cezası verileceğini öne sürmüştü. Bu iddialar üzerine CR7’nin yıllık kazancını açıklayan menajerlik şirketinin yayınladığı belgelerde, ne kadar vergi ödediği bilgisi ise yer almadı. Belgede, Ronaldo’nun mal varlığı ile ilgili İspanyol müfettişlere düzenli olarak bilgi verildiği belirtildi.

        Portekizli yıldız da konuyla ilgili endişeli olup olmadığı sorusuna, “Sadece saklayacak bir şeyi olanlar korkar. Endişelenmemi gerektirecek hiçbir şey yok” yanıtını vermişti.

        FENERBAHÇE: 158 MİLYON EURO

        BEŞİKTAŞ: 115.9 milyon MİLYON EURO

        GALATASARAY: 107.35 MİLYON EURO

        'ÜÇ BÜYÜKLER'İ SOLLADI

        2015 yılında 227.3 milyon Euro kazandığı açıklanan Cristiano Ronaldo’nun bu geliri, Fenerbahçe, Beşiktaş ve G.Saray’ın takım değerlerini geride bıraktı. Hatta Kartal ile Aslan’ın toplam değerleri dahi Portekizli yıldızın bireysel kazancını geçemiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ