Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Gecenin yıldızı Advocaat - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe’de, Manchester United gibi bir dünya markasının da bulunduğu bir gruptan lider çıkmanın sevinci yaşanıyor. Rakip Hollanda temsilcisi olunca da gündemin önemli bir bölümünde de doğal olarak Hollandalı teknik adam Dick Advocaat yer alıyor...

        'GLASGOW TARİHİNİN EN İYİSİ'

        Feyenoord Kulübü’nün maç öncesi verdiği dostluk yemeğinde de gündemde yine Dick Advocaat vardı. Yemekte Fenerbahçe’yi Mahmut Uslu, Önder Fırat, Ozan Balaban, Tahir Sarıoğlu temsil etti. Yemeğe katılanlar arasında maçın İzlandalı temsilcisi Geir Porsteinsson ile UEFA güvenlik görevlisi Dirk Kirkwuud da vardı. Kirkwuud, Fenerbahçeli yöneticilerle sohbeti sırasında Advocaat’tan övgüyle bahsederken, “Benim Glasgow Rangers’ta görev yaptığım yıllarda hocamız Dick Advocaat’tı. Glasgow tarihinin gelmiş geçmiş en iyi hocasıdır” dedi. (Advocaat İskoç kulübünde 4 yılda 5 kupa aldı.)

        'FORMA ADALETİ EN ÖNEMLİ UNSUR'

        Fenerbahçeli yöneticiler de hocaya toz kondurmuyor... Mahmut Uslu zaten ilk günden beri “Adam gibi adam” diyor, başka bir şey demiyor. Advocaat’ı zor ikna ettiler ama hoca adeta sihirli değneğiyle geldi. Başarının sırrında en büyük pay, O’nun forma adaletine veriliyor. Oyuncularına karşı gerektiğinde sert tavırları, gerektiğinde sevecen yaklaşımı da etken elbette. Kjaer-Skrtel ikilisinin uyumundan, Alper’in giderek yükselen grafiğinden, Şener’in başarılı performansından, Sow’un defansa bile ne derece yardımcı olduğundan, RvP ve Lens’in yadsınamaz katkılarından, Volkan Şen’in gereksiz agresifliğinden bahsedildi ama hocanın yeri ayrıydı. “Gecenin yıldızı hoca” ortak fikirdi. Yöneticiler, “Allah yüzümüze güldü de o zor dönemde bu hocayı bulduk. Advocaat olmasaydı belki de bugünlerde çok zor bir dönem geçiriyorduk” diye konuştular. Başkan Aziz Yıldırım da “Evet, doğru” diyerek bu görüşe katıldı.

        USLU NE DEDİYSE ÇIKTI

        Grubun ilk maçında Zorya deplasmanında alınan beraberlik sonrası Mahmut Uslu ile konuşmuş, söylediklerini haberleştirmiştim. Zorya’da puan kaybı haliyle herkesi şaşırtmıştı ve Fenerbahçe’de işler de zaten iyi gitmiyordu. Uslu, İstanbul’daki Feyenoord galibiyetinden sonra da işlerin yoluna gireceğinden emindi ve o günlerde “Biz Manchester’ı İstanbul’da yeneriz, Feyenoord’u ise deplasmanda da yeneriz” demişti. İki öngörüsü de gerçekleşti, Fenerbahçe grup lideri olarak turu geçti.

        PRİMİN YARISI TAKIMA

        Avrupa Ligi’nde galibiyet primi 300 bin Euro. Ancak Fenerbahçe grubu lider tamamladığı için ekstradan 300 bin Euro daha alacak ve kasaya girecek para 600 bin Euro’yu bulacak. Bu miktarın yarısı ise Feyenoord galibiyet primi olarak futbol takımına dağıtılacak.

        HABERTÜRK SPOR ÖZEL HABER | MERİÇ MÜLDÜR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ