Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Ümraniyespor Ümraniyespor, Medipol Başakşehir'i örnek alıyor - Futbol Haberleri

        Sezona kötü başlangıç yapan Ümraniyespor'da alınan olumsuz sonuçların ardından istifa eden teknik direktör Ahmet Taşyürek'in yerine 8. haftada Erkan Sözeri göreve getirildi. Deneyimli teknik adam, takımının başında çıktığı 6 lig maçında 4 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgi yaşadı.

        AA muhabirine açıklamada bulunan Sözeri, Ümraniyespor'un teklifini "proje takımı" olduğu için kabul ettiğini belirterek, "Buraya gelirken yakın çevremden çok büyük tepki aldım. Çünkü Ümraniyespor 3 puanla lig sonuncusuydu. Burada başarılı olacağımıza inandık ve ateşten gömleği giydik. Burada Medipol Başakşehir modeli var. Projemiz, Anadolu yakasının Medipol Başakşehir'i olmak. Planımız, hedefe oynayan bir takım oluşturmak." diye konuştu.

        Sözeri, sezon başında alınan kötü sonuçların sebep olduğu moral bozukluğunu kısa sürede atlattıklarını ve oyuncuların potansiyelini ortaya çıkardıklarını kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

        "Göreve geldiğimizde takımın 7 maçta 3 beraberlik, 4 mağlubiyeti vardı. Oyuncuların var olan potansiyellerini ortaya çıkardık ve öz güvenlerini yükselttik. Takım savunması anlamında değişikliklerimiz oldu. Bunu çok iyi yapıyoruz artık. Oyuncularımın performanslarına hayranlıkla bakıyorum, gururlanıyorum. Galibiyetlerimizin başlıca nedeni bu diye düşünüyorum."

        "MÜTHİŞ BİR ARKADAŞLIK DUYGUSU VAR"

        Erkan Sözeri, Ümraniyespor'da arkadaşlığın üst seviyede olduğunu belirtti.

        Kulüp yönetiminin de üzerine düşeni yaptığını ve alınan kötü sonuçlara rağmen takımın yanında olduğunu aktaran tecrübeli çalıştırıcı, şunları kaydetti:

        "Yönetim anlamında bir sıkıntı yaşanmıyor. Ödemeler zamanında yapılıyor. Böyle bir şeyi Türkiye'de çok az gördüm. Biz de bunun yanında beraber oynama duygusunu geliştirdik. Yardımlaşmayı üst seviyeye getirmeye çalıştık. Takımda müthiş bir arkadaşlık duygusu var. Oynamayanın oynayanı desteklediği bir futbolcu topluluğu bulunuyor. Her takımda olmayan çok önemli bir özellik bu."

        "İLK HEDEFİMİZ, LİGDE KALMAK"

        Sözeri, ilk hedeflerinin, TFF 1. Lig'de kalıcı bir ekip haline gelmek olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

        "Ümraniyespor'un çok çabuk seviye atlaması, birkaç yılda amatörden 1. Lig seviyesine yükselmesi bazı taşların yerine oturmamasına sebep olmuş. 'Süper Lig'e hazırlıklıyız.' dersek yalan olur ama projemiz oraya yükselebilmek. Rehavete kapılma lüksümüz yok. Bu sezon ligde kalıcı olup, gelecek sezon, bitmiş stadımız ve tesislerimizle yukarıya oynamak istiyoruz. İlk hedefimiz, beklentileri yükseltmeden 35-36 puan almak ve öncelikli olarak ligde kalmak. Süper Lig'e biraz hazırlanmak lazım, bu hazırlıklar da birkaç sene içinde biter zaten. Süper Lig'de bulunmayı herkes ister. Sivasspor, Eskişehirspor, Yeni Malatyaspor ve Boluspor gibi kaliteli ve çok ciddi bütçelerle kurulmuş takımların olduğu bir ligde haddimizi bilerek bu mücadeleye devam edeceğiz."

        TÜRKİYE KUPASI MAÇLARI

        Kırmızı-beyazlı takımın teknik direktörü, Ziraat Türkiye Kupası maçlarının kendileri için ekstra yük olduğunu söyledi.

        Kupada G Grubu'nun ilk maçında Aydın 1923'ü 3-1 mağlup ettiklerini hatırlatan Sözeri, şöyle konuştu:

        "Bizim pozisyonumuzdaki takımlar için kupa maçları ekstra yük demek. Kupaya kalınca iki takıma bölünüyorsunuz. Dolayısıyla kupa maçları yıpratıcı oluyor. Kadro derinliği olan takımlar da var, olmayan takımlar da. Bizim kadromuz kupayı kaldırabilecek gibi. Elimizden geleni yaparak kulübe ek gelir sağlamaya çalışacağız. Kupada forma şansı bulamayan oyuncuların maç kondisyonlarını artırmaya ve lige hazır hale getirmeye çalışıyoruz. Oynamayanların performansını artırmak için bir fırsat olarak görüyoruz. Kupa ikinci hedefimiz ama gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz."

        "SÜPER LİG'DE BAŞARI OLACAĞIMA İNANIYORUM"

        Futbolculuğu döneminde Gaziantepspor, Trabzonspor, Gençlerbirliği ve Fenerbahçe formaları giyen Erkan Sözeri teknik direktör olarak da Süper Lig'de görev almak istediğini ifade etti.

        Süper Lig'de başarılı olacağına inandığını vurgulayan tecrübeli futbol adamı, görüşlerini şöyle aktardı:

        "Futbolcuyken bu hedefime ulaşmıştım. Antrenör olarak her şey elinizde olmayabiliyor. Bazen sonuçlar engelliyor, bazen yönetimler o şansı vermiyor. İşini seven, iş disiplini olan her teknik adam başarılı olmaya adaydır. Rıza Çalımbay, Abdullah Avcı, Aykut Kocaman bunun en net örnekleri. Süper Lig'de başarılı olacağıma inanıyorum. Bir üst ligde görev yapmak gibi bir hayalim var. Ya bir takımı Süper Lig'e çıkararak ya da teklif alarak bunu gerçekleştireceğim. Gittiğim her yerde başarılı olmaya çalışıyorum. Bir gün o da olacak."

        OSMANLISPOR'UN BAŞARI

        Erkan Sözeri, ilk kez katıldığı UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu lider tamamlayarak bir son 32 takım arasına kalan Osmanlıspor'un elde ettiği başarının tesadüf olmadığını bildirdi.

        Başkent temsilcisindeki istikrara dikkati çeken Sözeri, "Mustafa Reşit Akçay gibi işini seven bir teknik direktörün yanında işini seven bir oyuncu topluluğu var. Osmanlıspor'un başarısının tesadüf olmadığını düşünüyorum. İstikrarlarını devam ettiriyorlar." diyerek sözlerini tamamladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ