Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Kasımpaşa Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? - Futbol Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Kasımpaşa, son şampiyon Beşiktaş'ı Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda konuk edecek. Ligin 14. haftasında Çaykur Rizespor'u deplasmanda 1-0 yenen Kasımpaşa, bu maçı kazanarak çıkışını sürdürmek istiyor. Peki Kasımpaşa-Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak. İşte karşılaşma hakkında tüm detaylar...

        KASIMPAŞA-BEŞİKTAŞ MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

        Süper Lig'in 15. haftasında Kemal Özdeş yönetimindeki Kasımpaşa ile Şenol Güneş'in Beşiktaş'ı karşılaşıyor. Kasımpaşa-Beşiktaş maçı 17 Aralık Cumartesi günü saat 19.00'da başlayacak. Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda Halil Umut Meler'in yöneteceği mücadele Lig TV kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        Meler'in yardımcılıklarını İlker Takpak ve İbrahim Bozbey yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Ümit Öztürk olacak.

        KASIMPAŞA'DA HEDEF GALİBİYET

        Kasımpaşa, bugün evinde karşılaşacağı Beşiktaş'ı mağlup ederek ligde çıkışını sürdürmek istiyor.

        Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Kasımpaşa, evinde ağırlayacağı Beşiktaş'ı mağlup ederek kötü gidişatını durdurmak istiyor. Kasımpaşa, ligde 4 galibiyet, 7 mağlubiyet ve 3 beraberlikle topladığı 15 puanla 14. sırada yer alırken, namağlup Beşiktaş ise 32 puanla 2. sırada bulunuyor.

        RAKİBİNE KARŞI SON İKİ LİG MAÇINI KAYBETMEDİ

        Kasımpaşa, Beşiktaş'a karşı oynadığı son iki lig maçında 1 galibiyet ve 1 beraberlik alırken, mağlubiyet yüzü görmedi. Kasımpaşa'nın tarihinde Beşiktaş karşısında üç maçlık bir yenilmezlik serisi ise bulunmuyor.

        Lacivert-beyazlılar, geçen hafta Çaykur Rizespor'u tek golle devirerek dört haftalık galibiyet özlemine son vermişti. Siyah-beyazlılar karşısına da mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak olan Kasımpaşa, bu maçı kazanarak galibiyet serisi yakalamak istiyor. Evinde oynadığı son lig maçında ise Galatasaray'a 2-1 kaybeden Kasımpaşa, en son ocak-şubat ayında iç sahada üst üste iki maçtan da mağlup ayrılmıştı.

        BEŞİKTAŞ İLE KASIMPAŞA 27. RANDEVUDA

        Beşiktaş ile Kasımpaşa, bugün yapacakları maçla lig tarihinde 27. kez karşı karşıya gelecek.

        İki takım arasında geride kalan 26 maçta siyah-beyazlıların üstünlüğü göze çarpıyor. Bugüne kadar oynanan müsabakalardan 18'ini Beşiktaş kazandı, 6 maç berabere sonuçlandı, Kasımpaşa sadece 2 kez galibiyete ulaşabildi.

        Beşiktaş'ın 55 golüne, Kasımpaşa 21 golle cevap verebildi.

        Geçen sezonun ilk yarısında Beşiktaş'ın ev sahipliğinde, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan maç 3-3 bitti. İkinci yarıda Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'ndaki müsabakayı ise ev sahibi ekip 2-1 kazandı.

        Bu arada, Beşiktaş ile Kasımpaşa, iki aşamalı oynanan 1962-1963 sezonunda hem beyaz grupta hem de final grubunda birlikte yer alınca bir sezonda birbirleriyle toplam 4 maç yapmış oldu.

        Beşiktaş ile Kasımpaşa arasında yapılan lig maçlarında alınan sonuçlar şöyle:

        Sezon 1. Maç 2. Maç
        1959-1960 0 - 0 1 - 0
        1960-1961 1 - 1 3 - 0
        1961-1962 1 - 0 0 - 0
        1962-1963 3 - 0 3 - 1 Beyaz Grup
        3 - 0 2 - 0 Final Grubu
        1963-1964 4 - 0 2 - 0
        2007-2008 2 - 1 4 - 2
        2009-2010 2 - 1 2 - 2
        2010-2011 1 - 1 1 - 0
        2012-2013 3 - 1 1 - 3
        2013-2014 3 - 0 2 - 1
        2014-2015 2 - 0 5 - 1
        2015-2016 3 - 3 1 - 2

        Not: Sonuçlarda ilk takım olarak Beşiktaş alınmıştır.

        ŞENOL GÜNEŞ'İN KERİM FREİ KARARSIZLIĞI

        Cezalı Marcelo'nun yokluğunda formayı Luiz Rhodolfo'ya vermeyi planlayan Şenol Güneş, kadroda çok fazla değişiklik yapmayı düşünmüyor.

        Defans hattını Gökhan Gönül, Rhodolfo, Tosic ve Adriano'dan oluşturacak olan Güneş orta üçlüde Atiba, Oğuzhan ve Tolgay Arslan'a görev verecek.

        Cezası biten Quaresma'yı hücum hattının sağ tarafında oynatacak olan tecrübeli teknik adam, Aboubakar, Cenk Tosun ve Kerim Frei üçlüsünden oynatacağı iki oyuncuya son idmanda karar verecek.

        Kupada oynanan Kayserispor maçında çok başarılı bir performans sergileyen Kerim Frei ilk onbiri zorlarken, Güneş'in solda Cenk Tosun, ileri uçta da Aboubakar ile maça başlaması kuvvetli bir ihtimal olarak görülüyor. Tecrübeli hocanın ikinci seçeneği ise Aboubakar'ı yedeğe çekerek sol önde Kerim Frei, forvette Cenk Tosun'u oynatmak olacak.

        ''BUNDAN SONRASI DA GÜZEL BİTSİN''

        Teknik direktör Şenol Güneş'in, oyuncuları ile yaptığı toplantıda son iki maçın önemine değinerek puan kaybetmemeleri gerektiğini söylediği öğrenildi.

        Hem lig, hem kupa ve hem de Avrupa'da başarılı bir performans sergilediklerini belirten Güneş'in ''Buraya kadar iyi geldik, bundan sonrası da güzel bitsin. Her ne kadar geçen sezonki oyunumuzu ortaya koyamasak da kaybetmeden ve kazanarak yolumuza devam ediyoruz. Şu anda sadece kazanmak öncelikli gibi duruyor. Ama bizim önceliğimiz kazanırken güzel oynamak olmalı. Bunu başaracak güçteyiz. Geçen sene yapmıştık, bu sene de yapacağımıza inanıyorum. Kasımpaşa oyun itibari ile sezon başındaki görüntüsünden uzak ve yükselişte olan bir takım. Dikkatli olmalıyız. Küçümsememeliyiz ve güzel oynayıp, kazanmalıyız'' dediği bildirildi.

        MARCELO CEZALI, ATİBA VE ADRİANO SINIRDA

        Beşiktaş'ta, Kasımpaşa maçında cezalı olan Marcelo forma giyemeyecek.

        Geçen hafta oynanan Bursaspor maçında gördüğü 4. sarı kart ile cezalı duruma düşen Brezilyalı stoper bu sezon ilk kez Beşiktaş'ı yalnız bırakacak.

        Teknik direktör Şenol Güneş'in değişmez oyuncularından birisi olan Marcelo tüm lig ve Şampiyonlar Ligi maçlarında forma giymişti.

        Bu arada Siyah Beyazlı takımda Atiba ile Adriano'nun da Kasımpaşa maçı öncesinde 3 sarı kartı bulunuyor. Her iki futbolcu da bugün akşam sarı kart görmeleri durumunda önümüzdeki hafta oynanacak Gaziantepspor maçında cezalı duruma düşecekler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ