Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Kasımpaşa: 2 - Beşiktaş: 1 | MAÇ SONUCU - Kasımpaşa Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR'DA...KASIMPAŞA - BEŞİKTAŞ MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Kasımpaşa evinde konuk ettiği Beşiktaş'ı 2-1 yendi. Siyah-beyazlılar bu sezonki ilk yenilgisini aldı.

        31. dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında; yaklaşık 30 metre koşan Aboubakar ceza sahası içine girip pasını Quaresma'ya gönderirken, kaleci Ramazan'a çarpan top havalandı. Pozisyonu takip eden Cenk Tosun kafa vuruşuyla Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. Gol pozisyonu öncesi Tolgay Arslan'ın Tunay Torun'a faul yaptığı yönünde tartışmalar yaşandı.

        İlk yarı Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

        İkinci yarıya ise Kasımpaşa gollerle başladı. 47. dakikada Samuel Eduok'un arka direğe yaptığı ortada, Tunay Torun gelişine vurarak skoru 1-1'e getirdi. Bu golden 3 dakikada Kasımpaşa 1-0 geriye düştüğü mücadelede 2-1 öne geçti. Ceza sahasında havalanan topa Andre Castro kafayla dokunurken, Gökhan Gönül ters bir vuruş yapıp topu kendi ağlarına gönderdi.

        55. dakikada Quaresma'nın golü ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı. 87'de Atınç Nukan, Koita'ya yaptığı çok sert müdahale sonrasında sarı kart gördü. Kırmızı kart bekleyen Kasımpaşa yedek kulübesi pozisyona tepki gösterdi...

        Kalan dakikalarda her iki takım da girdiği gol pozisyonlarından yararlamadı ve mücadele Paşa'nın 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.

        Bu sonucun ardından Beşiktaş 32 puanda kaldı ve haftayı lider Başakşehir'in 3 puan gerisinde tamamladı. Kasımpaşa ise 18 puana yükseldi.

        SPOR TOTO SÜPER LİG PUAN DURUMU

        KASIMPAŞA: 2 - BEŞİKTAŞ: 1

        STAT: Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan

        HAKEMLER: Halil Umut Meler, İlker Takpak, İbrahim Bozbey

        KASIMPAŞA: Ramazan Köse, Popov, Veysel Sarı, Titi, Veigneau, Abdullah Durak, Sadiku, Tunay Torun (Dk. 84 Pavelka), Andre Castro, Eduok (Dk. 78 Turgut Doğan Şahin), Koita (Dk. 90+4 Batuhan Altıntaş)

        BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül, Rhodolfo (Dk. 86 Olcay Şahan), Tosic, Adriano, Tolgay Arslan (Dk. 77 Atınç Nukan), Hutchinson, Quaresma, Oğuzhan Özyakup, Aboubakar (Dk. 72 Kerim Frei), Cenk Tosun

        GOLLER: Dk. 31 Cenk Tosun (Beşiktaş), Dk. 47 Tunay Torun, Dk. 50 Gökhan Gönül (Kendi kalesine) (Kasımpaşa)

        SARI KARTLAR: Dk. 77 Adriano, Dk. 87 Atınç Nukan (Beşiktaş), Dk. 81 Titi, Dk. 86 Popov (Kasımpaşa)

        * Kasımpaşa karşılaşma boyunca Beşiktaş kalesine 9 şut atarken 1 şut kaleyi buldu ve 2 gol attı.

        * Beşiktaş karşılaşma boyunca Kasımpaşa kalesine 18 şut atarken 7 tanesi kaleyi buldu ve 1'i golle sonuçlandı.

        * Beşiktaş karşılaşma boyunca 8 korner kullanırken, Kasımpaşa'da karşılaşma boyunca 3 korner kullandı.

        * Beşiktaş karşılaşmayı % 55 topla oynama oranı ile tamamlarken, Kasımpaşa ise % 45 ile tamamladı.

        * Beşiktaş karşılaşma boyunca 644 pas yaparken 530'u isabetli oldu, Kasımpaşa ise 349 pas yaparken 241'i isabetli oldu.

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        10. dakikada Tolgay Arslan'ın ceza sahası dışından çektiği sert şutta, meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

        17. dakikada Aboubakar'ın ara pasıyla ceza sahasına giren Cenk Tosun'un sert vuruşunda, Titi kayarak topa müdahale etti ve meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

        24. dakikada Quaresma uzak mesafeden topa sert vurdu. Kaleci Ramazan Köse parmaklarının ucuyla meşin yuvarlağı kornere çeldi.

        31. dakikada Beşiktaş golü buldu. Hızlı gelişen atakta, Cenk Tosun soldan hareketlenen Aboubakar'a pas vererek oyunun yönünü değiştirdi. Soldan ceza sahasına giren Aboubakar'ın şutunda, savunmadan dönen top Quaresma'nın önünde kaldı. Portekizli oyuncunun şutunda kaleciden geri gelen topu, Cenk Tosun kafayla filelere gönderdi: 0-1

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        47. dakikada Kasımpaşa beraberliği yakaladı. Soldan Eduok'un ortasında arka direkte topla buluşan Tunay Torun'un sert vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 1-1

        50. dakikada Kasımpaşa öne geçti. Sağ taraftan ceza sahasına giren Koita'nın ceza yayına çevirdiği topa Oğuzhan müdahale etti. Ceza sahasında havalanan topu, Gökhan Gönül ters bir vuruşla kendi filelerine gönderdi: 2-1

        58. dakikada Abdullah Durak'ın ceza sahası dışından sert vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla direğin üstünden auta çıktı.

        59. dakikada Adriano'nun soldan ortasında arka direkte Gökhan Gönül topa vurdu. Meşin yuvarlak kaleye paralel bir şekilde dışarı gitti.

        80. dakikada orta sahada Atınç Nukan'dan sıyrılan Koita, hızla ceza sahasına yöneldi. Bu futbolcunun dar açıdan vuruşunda, meşin yuvarlak auta çıktı.

        90+1. dakikada ceza sahasında Quaresma'nın pasıyla topu önünde bulan Olcay Şahan şutunu çekti. Kaleci Ramazan üzerine gelen topa müdahale etti ve gole izin vermedi.

        Tunay Torun attığı gole sonrası büyük sevinç yaşadı.
        Tunay Torun attığı gole sonrası büyük sevinç yaşadı.
        Cenk Tosun attığı golün ardından asker selamı verdi...
        Cenk Tosun attığı golün ardından asker selamı verdi...

        MAÇTAN NOTLAR

        İKİ TAKIM AYNI PANKARTLA SAHAYA ÇIKTI

        Beşiktaş ve Kasımpaşlı futbolcuların elinde maç öncesi gerçekleştirilen seremoniye "Terörü lanetliyoruz" pankartı yer aldı.

        Kasımpaşalı futbolcular, maç öncesindeki ısınma çalışmalarına "Halep Srebrenitsa olmasın" yazılı pankartla çıktı.

        Karşılaşma öncesinde Kayseri'deki terör saldırısında şehit düşenler için saygı duruşu yapıldı.

        GÖKHAN GÖNÜL MAÇ ÖNCESİ SAKATLIK YAŞADI

        Beşiktaş'ın ısınma çalışmaları sırasında tecrübeli futbolcu Gökhan Gönül, sakatlık yaşadı. Sağ bacağında sorun yaşayan Gökhan Gönül'ün tedavisi saha içinde yapıldı. Bir süre koşmakta zorlanan siyah-beyazlı oyuncu, daha sonra kendini toparlayarak ilk 11'de sahaya çıktı.

        5 MAÇ SONRA İLK YARIDAN GOL ATTI

        Kasımpaşa karşısında 31. dakikada 1-0 öne geçen Beşiktaş, 5 resmi maç sonra ilk yarıda gol buldu. Son olarak Süper Lig'de Adanaspor ile yaptığı karşılaşmanın ilk yarısında 2 gol atan siyah-beyazlı takım, ardından oynadığı 5 karşılaşmanın ilk yarılarını gol atamadan tamamladı. Bu süreçte Fenerbahçe ile oynanan lig maçının ikinci yarısında da fileleri havalandırmayı başaramayan Beşiktaş, 4 karşılaşmada ise ikinci yarıda gol buldu. Ligde Medipol Başakşehir ve Bursaspor maçlarında ikinci yarıdaki golleriyle puanlar alan siyah-beyazlılar, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise Darıca Gençlerbirliği ve Kayserispor mücadelelerini yine ikinci 45. dakikadaki gollerle kazanmıştı.

        Son maçlarda genelde ikinci yarıda rakipleri karşısında etkili olan Beşiktaş, bu sefer Kasımpaşa'nın ikinci 45 dakikadaki oyununa engel olamadı ve sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

        CENK TOSUN GOLLERE DEVAM

        Ligde geçen haftaki Bursaspor maçında iki penaltı golüne imza atan Cenk Tosun, Kasımpaşa karşılaşmasını da boş geçmedi ve 31. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. Siyah-beyazlı formayla en golcü sezonunu yaşayan Cenk, böylece Süper Lig'deki gol sayısını 10'a çıkardı. Attığı golün ardından formasındaki Türk bayrağını öpen Cenk, asker selamıyla şehitleri andı.

        ADRİANO CEZALI

        Beşiktaş'ta 77. dakikada sarı kart gören Adriano Correia, cezalı duruma düştü. Ligde bu sezon dördüncü kez sarı kart gören Adriano, cezası nedeniyle gelecek hafta Gaziantepspor ile oynanacak karşılaşmada forma giyemeyecek.

        PAŞA'DAN ÜST ÜSTE İKİNCİ GALİBİYET

        Beşiktaş'ı 2-1 yenen Kasımpaşa, üst üste ikinci galibiyetini aldı. Geçen hafta Çaykur Rizespor'u deplasmanda 1-0 yenen lacivert-beyazlı takım, 15. haftada da siyah-beyazlı rakibine üstünlük kurdu. Kasımpaşa, böylece puanını 18'e yükseltti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ