Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Gençlerbirliği Fenerbahçe Gençlerbirliği maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? - Futbol Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'in 15. haftası Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçı ile kapanacak. Fenerbahçe, evinde ağırlayacağı Gençlerbirliği'ni yenerek zirve takibini sürdürmek istiyor. Peki Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte karşılaşma hakkında tüm detaylar...

        FENERBAHÇE-GENÇLERBİRLİĞİ MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

        Süper Lig'in 15. haftasında Fenerbahçe ile Gençlerbirliği karşılaşacak. Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçı 19 Aralık Pazartesi günü saat 20.00'de başlayacak. Ülker Stadyumu'nda Fırat Aydınus'un yöneteceği maç LigTV kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        Aydınus'un yardımcılıklarını Hakan Yemişken ve Yusuf Bozdoğan yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Çağatay Şahan olacak.

        FENERBAHÇE İLE GENÇLERBİRLİĞİ 87. RANDEVUDA

        Fenerbahçe ile Gençlerbirliği, bugün yapacakları maçla ligde 87. kez karşı karşıya gelecek.

        Lig tarihinde bugüne dek 86 kez karşılaşan iki ekipten, sarı-lacivertliler 42, kırmızı-siyahlılar 15 kez kazandı. Taraflar arasında zorlu mücadelelere sahne olan maçların 29'unda ise eşitlik bozulmadı.

        Fenerbahçe'nin attığı 148 gole, Gençlerbirliği 90 golle karşılık verdi.

        Geçen sezonki maçları Fenerbahçe, Ankara'da 1-0, İstanbul'da da 2-1'lik sonuçlarla kazandı.

        FENERBAHÇE SON 31 MAÇTA SADECE 3 KEZ YENİLDİ

        Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ne karşı son yıllarda lig maçlarında genelde başarılı sonuçlar aldı.

        Başkent temsilcisi önünde 2000-2001 sezonunun ilk yarısında Ankara'da 3-1'lik skorla yenilen Fenerbahçe, daha sonraki 31 lig maçından sadece 3'ünü yitirdi.

        Sarı-lacivertliler, söz konusu dönemdeki maçların 22'sini kazandı, 6'sında berabere kaldı.

        İSTANBUL'DAKİ MAÇLAR

        İki ekip arasında İstanbul'da yapılan lig maçlarında, sarı-lacivertlilerin galibiyetlerde 27-3, gol sayısında da 96-37 üstünlüğü bulunuyor. İstanbul'daki 11 maç ise berabere sonuçlandı.

        Başkent ekibi, İstanbul'da Fenerbahçe karşısında son galibiyetini, 5 Mayıs 2000 tarihinde 3-1'lik skorla aldı, daha sonraki 16 maçtan 15'ini yitirdi, birinde berabere kaldı.

        Bu arada, iki takım arasında 2003-2004 ve 2006-2007 sezonlarında İstanbul'da yapılması gereken karşılaşmalar sarı-lacivertlilerin cezası nedeniyle İzmir'de oynanmış ve Fenerbahçe, 2003-2004'teki maçı 1-0, 2006-2007'dekini ise 2-1 kazanmıştı.

        EN FARKLI GALİBİYETLER

        Fenerbahçe, Gençlerbirliği karşısında ligde en farklı galibiyetlerini 1993-1994 sezonunda 5-0, 2011-2012 sezonunda da 6-1'lik skorlarla aldı.

        Kırmızı-siyahlı ekip ise Fenerbahçe karşısında en farklı galibiyetlerini, 1990-1991 ve 1997-1998 sezonlarında 3-0, 1996-1997 sezonunda da 4-1'lik sonuçlarla elde etti.

        İki ekip arasındaki en gollü karşılaşmalarda ise 7 gol atıldı. 1959-1960 sezonunda Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ni; 1992-1993 sezonunda Gençlerbirliği, Fenerbahçe'yi 4-3 yendi. 2011-2012 sezonunda ise Fenerbahçe, sahadan 6-1 galip ayrıldı.

        FENERBAHÇE ZİRVE TAKİBİNİ SÜRDÜRMEK İSTİYOR

        Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında bugün konuk edeceği Gençlerbirliği'ni yenerek üst sıralardan kopmak istemiyor.

        Ligde son iki haftada 5 puan kaybederek zirve yarışında yara alan Fenerbahçe, bir maç eksiğiyle lider Medipol Başakşehir'in 10 puan gerisinde 25 puanda bulunuyor. Puan kaybına tahammülü olmayan sarı-lacivertliler, taraftarı önünde başkent temsilcisini yenerek galibiyet hasretini de dindirmeyi hedefliyor.

        Süper Lig'in 2. sırasındaki Beşiktaş'ın Kasımpaşa'ya kaybettiği haftayı da iyi değerlendirmek isteyen sarı-lacivertliler, Ümit Özat yönetiminde çıkışa geçen başkent temsilcisini evine puansız göndermenin hesaplarını yapıyor.

        Ümit Özat'ın teknik direktörlüğe gelmesiyle oynadığı 6 resmi maçı da kaybetmeyen Gençlerbirliği ise çıkışını Kadıköy'de de sürdürmek için sahada yer alacak. Ligde 19 puanı bulunan ve son 2 deplasman maçından galibiyetle ayrılan başkent temsilcisi ligdeki son 4 maçında da kalesini gole kapatmayı başardı.

        FENERBAHÇE GOL SIKINTISI ÇEKİYOR

        Sarı-lacivertliler, ligin son 2 haftasında rakip fileleri havalandırmayı başaramadı.

        Beşiktaş'la 0-0 berabere kalıp, Antalyaspor'a deplasmanda 1-0 yenilen Fenerbahçe, bu maçlarda gol yollarında etkisiz kaldı. Lider Medipol Başakşehir'den sonra 28 golle ligin en skorer takımı olan sarı-lacivertliler, bu özelliğini son 2 maça yansıtmakta zorlandı.

        Fenerbahçe, Süper Lig'in en az gol yiyen takımı Gençlerbirliği karşısında iki haftalık gol suskunluğunu da bozmak istiyor.

        KADRO DIŞI VAR, EKSİK YOK

        Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği karşısında eksik futbolcusu yok.

        Sarı-lacivertli kulübün yönetimi, dün teknik direktör Dick Advocaat ve ekibinin isteği doğrultusunda Emmanuel Emenike ile Gregory van der Wiel'i kadro dışı bırakmıştı.

        SKRTEL VE HASAN ALİ KALDIRIM CEZA SINIRINDA

        Fenerbahçe'de Slovak futbolcu Martin Skrtel ile milli oyuncu Hasan Ali Kaldırım sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

        Bu sezon Süper Lig'de toplam üçer sarı kartı bulunan Skrtel ve Hasan Ali, Gençlerbirliği karşısında da sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek. Bu durumda iki futbolcu da gelecek hafta oynanacak Trabzonspor maçında forma giyemeyecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ