Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Osmanlıspor Osmanlıspor - Galatasaray | CANLI YAYIN - Futbol Haberleri
        SPOR TOTO SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... OSMANLISPOR - GALATASARAY MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında zorlu Başkent deplasmanında Galatasaray, Osmanlıspor ile 2-2 berabere kaldı.

        Cimbom henüz 3. dakikada Yasin'in attığı golle 1-0 öne geçti. 36'da Webo skoru 1-1 yaptı. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı. Öte yandan Galatasaray'da Serdar Aziz, 25. dakikada sakatlanarak sahayı sedyeyle terk etti. Serdar'ın yerine oyuna Semih Kaya girdi.

        Ankara'daki soğuk havada ve buz kaplı zeminde oynanan mücadelenin 86. dakikasında bir kez daha sahneye çıkan Webo, Osmanlıspor'u 2-1 öne geçiren golü kaydetti. Galatasaray bu gole 1 dakika sonra Semih Kaya ile cevap verdi. Karşılaşma 2-2 sona erdi.

        3 maçlık galibiyet serisi sona eren Galatasaray 30 puana yükseldi. Osmanlıspor ise puanını 23 yaptı.

        OSMANLISPOR: 2 - GALATASARAY: 2

        STAT: Osmanlı

        HAKEMLER: Hüseyin Göçek, Kemal Yılmaz, Serkan Ok

        OSMANLISPOR: Karcemarskas, Vrsajevic, Numan Çürüksu, Prochazka, Muhammed Bayır, Umar (Dk. 90+1 Maher), Mehmet Güven, Musa Çağıran, Ndiaye, Regattin (Dk. 82 Delarge), Webo (Dk. 87 Diabate)

        GALATASARAY: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Serdar Aziz (Dk. 25 Semih Kaya), Hakan Balta, Carole, Selçuk İnan, De Jong, Sneijder (Dk. 90+1 Chedjou), Yasin Öztekin (Dk. 77 Linnes), Bruma, Eren Derdiyok

        GOLLER: Dk. 3 Yasin Öztekin, Dk. 88 Semih Kaya (Galatasaray), Dk. 35 ve 86 Webo (Osmanlıspor)

        SARI KARTLAR: Dk. 15 Serdar Aziz (Galatasaray), Dk. 64 Regattin (Osmanlıspor)

        CANLI SKORLAR HTSPOR İDDAA'DA! SPOR TOTO SÜPER LİG PUAN DURUMU

        MAÇTAN NOTLAR

        Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Osmanlıspor'a konuk olan Galatasaray'da teknik direktör Jan Olde Riekerink, 3-1 kazandıkları Gaziantepspor maçına göre ilk 11'de biri zorunlu 2 değişikliğe gitti.

        Hollandalı teknik adam, Osmanlı Stadı'nda oynanan maçta sakatlığı bulunan Lukas Podolski'nin yerine forvette Eren Derdiyok'a şans verdi. Riekerink, Gaziantepspor maçının ilk devresinde oynattığı Norveçli sağ bek Martin Linnes'i yedek kulübesine çekerken, bu bölgede Sabri Sarıoğlu'nu ilk 11'de görevlendirdi.

        Galatasaray'da Podolski'nin yanı sıra sakatlıkları devam eden Sinan Gümüş ve Tolga Ciğerci de başkente getirilmedi.

        SERDAR AZİZ İLK 11'DE

        Galatasaray'da sakatlığı geçen Serdar Aziz, son 4 lig maçında olduğu gibi yine ilk 11'de sahaya çıktı. Milli futbolcu, Gaziantepspor karşılaşmasında sakatlanmış ve 62. dakikada yerini Semih Kaya'ya bırakmıştı. Osmanlıspor'a karşı Galatasaray'ın kalesini Fernando Muslera korurken, savunma hattını Sabri Sarıoğlu, Serdar Aziz, Hakan Balta ve Lionel Carole oluşturdu. Orta sahada Nigel de Jong, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Wesley Sneijder ve Armindo Bruma görev yaparken, ileri uçta Eren Derdiyok forma giydi. Sarı-kırmızılı ekipte Cenk Gönen, Hamit Altıntop, Linnes, Aurelien Chedjou, Semih Kaya, Josue ve Luis Cavanda ise yedekte yer aldı.

        EREN DERDİYOK İLK 11'E DÖNDÜ

        Galatasaraylı golcü futbolcu Eren Derdiyok, 3 hafta sonra ilk 11'de yer aldı. Ligde son olarak 20 Kasım'da Fenerbahçe ile yapılan 11. hafta maçında sahaya ilk 11'de çıkan Eren, Bursaspor, Kasımpaşa ve Gaziantepspor karşılaşmalarında sonradan oyuna girmişti. Sakatlığı nedeniyle kadroya alınmayan Podolski'nin yokluğunda 11'de şans bulan Eren, ligde bu sezon 6 gol kaydetti.

        CHEDJOU 18 KİŞİLİK KADRODA

        Riekerink, son haftalarda şans vermediği Aurelien Chedjou'yu 3 hafta sonra 18 kişilik kadroya dahil etti. Ziraat Türkiye Kupası'nda grup maçlarında forma giyen Kamerunlu savunma oyuncusu, ligde en son 11. haftada 18 kişilik kadroya girmişti. Chedjou, Bursaspor, Kasımpaşa ve Gaziantepspor maçlarında Riekerink tarafından kadroda tercih edilmemişti.

        HAKAN BALTA'NIN 300. LİG MAÇI

        Galatasaray'da savunma oyuncusu Hakan Balta, Osmanlıspor karşısında 300. lig maçına çıktı. Hakan Balta, 10. sezonunu geçirdiği sarı-kırmızılı takımda 236, Manisaspor'da da 64 lig maçında görev aldı. Tecrübeli futbolcu, Süper Lig kariyerinde 19 gol kaydetti.

        Öte yandan Galatasaraylı futbolcu Yasin Öztekin de sarı-kırmızılı forma altındaki 100. resmi maçında Osmanlıspor karşısında görev yaptı.

        AKÇAY'DAN 3 DEĞİŞİKLİK

        Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ise 2-1 galip geldikleri Akhisar Belediyespor maçının ilk 11'inde 3 değişiklik yaptı. Akçay sol bek pozisyonunda sarı kart cezalısı Tiago Pinto'nun yerine Muhammed Bayır'ı oynatırken, Zydrunas Karcemarskas kaleyi Hakan Arıkan'dan devraldı. Sakatlığının ardından son iki haftada oyuna sonradan giren Aminu Umar da Dzon Delarge'ın yerine 11'de maça başladı. Başkent temsilcisinde cezalı Pinto'nun dışında sakatlıkları süren Engin Bekdemir ve Tugay Kacar, maçta forma giymedi. Mor-sarılı ekibin ilk 11'ini Karcemarskas, Avdija Vrsajevic, Numan Çürüksu, Vaclav Prochazka, Muhammed Bayır, Mehmet Güven, Musa Çağıran, Adrien Regattin, Badou Ndiaye, Umar ve Pierre Webo oluşturdu.

        TERÖRE TEPKİ

        İki takım taraftarı, maç öncesi terör saldırılarını protesto etti. Taraftarlar, karşılıklı "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda", "Polise uzanan eller kırılsın" şeklinde tezahüratlar yaptı. Galatasaray ve Osmanlısporlu taraftarlar, tribüne çağırarak alkışladıkları polislere çiçek verdi. İstiklal Marşı okunurken ev sahibi ekibin tribününde büyük Türk bayrağı açıldı. Bazı taraftarlar da Çevik Kuvvet armasının yer aldığı kartonlar taşıdı. İki takım oyuncuları seremonide "Terörü lanetliyoruz" yazılı pankart taşıdı. Ayrıca Osmanlısporlu futbolcular, ısınmaya çıkarken "Halep Srebrenitsa Olmasın" yazılı pankart açtı.

        Karşılaşma öncesi Kayseri'deki terör saldırısında şehit düşenler için saygı duruşu yapıldı. İstiklal Marşı'nın ardından şehitler için dua okundu. Öte yandan, soğuk havaya rağmen kale arkasındaki tribünde yerini alan bin civarında Galatasaraylı futbolsever, başkent deplasmanında takımlarını destekledi. Ev sahibi takım taraftarlarının bulunduğu tribünlerde ise boşluklar göze çarptı. İki takım taraftarları da karşılaşma öncesi Osmanlıspor ve Galatasaraylı futbolcuları tribüne çağırarak alkışladı. Karşılaşmayı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de izledi.

        YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

        Osmanlıspor-Galatasaray maçında alınan güvenlik önlemleri dikkati çekti. Terör saldırılarına yönelik önlemler çerçevesinde, güvenlik kuvvetlerince oluşturulan alana ve stat yakınına sivil araçların park etmesine izin verilmedi. Taraftarlar, 4 ayrı güvenlik noktasından geçerek stada girebildi. Ayrıca güvenlik gerekçesiyle futbolseverler sırt çantalarıyla stada alınmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ