Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray: 6 - Akhisar Belediye: 0 | MAÇ SONUCU - Galatasaray Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... GALATASARAY-AKHİSAR BELEDİYESPOR MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Galatasaray, TT Arena'da Akhisar Belediyespor'u 6-0 yendi.

        Henüz 9. dakikada Sneijder'ın kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Semih Kaya gol perdesini açan isim oldu.

        25. dakikada Bruma, Lukas Podolski ile girdiği duvar pasının ardından topu ağlara göndererek skoru 2-0 yaptı.

        33. dakikada Akhisar kalecisi Fatih Öztürk'ten dönen topu iyi takip eden Yasin Öztekin, farkı 3'e çıkaran isim oldu. Öte yandan bu gol TT Arena'daki 300. gol olarak kayıtlara geçti.

        41. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Bruma, durumu 4-0 getirdi. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.

        79. dakikada kaptan Selçuk İnan penaltıdan attığı golle skoru 5-0'a taşıdı. 87. dakikada sakatlıktan dönen Sinan Gümüş, Arena'daki gecenin sonucunu ilan etti: 6-0.

        Böylece Galatasaray puanını 39 yükseltirken, Akhisar 21 puanda kaldı.

        GALATASARAY: 6 - AKHİSAR BELEDİYESPOR: 0

        STAT: Türk Telekom Arena

        HAKEMLER: Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Ekrem Kan

        GALATASARAY: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Balta, Carole, Selçuk İnan, Josue, Yasin Öztekin (Dk. 71 Rodrigues), Sneijder, Bruma (Dk. 84 Sinan Gümüş), Podolski (Dk. 78 Eren Derdiyok)

        AKHİSAR BELEDİYESPOR: Fatih Öztürk, Miguel Lopes, Caner Osmanpaşa, Orhan Taşdelen, Ömer Bayram, Adu (Dk. 46 Aykut Çeviker), Sissoko, Olcan Adın (Dk. 76 Muğdat Çelik), Hasan Ali Adıgüzel (Dk. 46 Onur Ayık), Özer Hurmacı, Vaz Te

        GOLLER: Dk. 9 Semih Kaya, Dk. 25 ve 41 Bruma, Dk. 33 Yasin Öztekin, Dk. 79 Selçuk İnan (Penaltıdan), Dk. 87 Sinan Gümüş (Galatasaray)

        SARI KART: Dk. 44 Adu, Dk. 68 Aykut Çeviker, Dk. 86 Ömer Bayram (Akhisar Belediyespor)

        SPOR TOTO SÜPER LİG PUAN DURUMU

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        1. dakikada Sneijder'in ara pasına hareketlenen Bruma sol çaprazdan dar açısına rağmen kaleye vurdu. Kaleci Fatih Öztürk'ü aşan topu Ömer Bayram kornere gönderdi.

        9. dakikada Galatasaray 1-0 öne geçti. Kazanılan köşe vuruşunu Selçuk İnan'la paslaşarak kullanan Sneijder'in arka direğe ortaladığı topa iyi yükselen Semih Kaya'nın kafa vuruşunda top filelere gitti ve sarı-kırmızılı ekip skoru 1-0 yaptı.

        25. dakikada Bruma, Galatasaray'ın ikinci golünü attı. Orta sahanın sağ tarafında topla buluşarak hızla Akhisar Belediyespor ceza sahasına hareketlenen Bruma, ceza yayı üzerinde Podolski ile paslaşarak kaleciyle karşı karşıya kaldı ve topu filelere gönderdi: 2-0

        33. dakikada Galatasaray skoru 3-0 yaptı. Ceza sahası önünde Sneijder'in topuk pasıyla sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Podolski'nin şutu kaleci Fatih Öztürk'ten sekti. Yasin Öztekin önünde kalan topu boş kaleye gönderdi: 3-0

        37. dakikada Ömer Bayram'ın soldan yaptığı ortaya Vaz Te kafayla vurdu ancak Portekizli oyuncunun kafa vuruşunda meşin yuvarlak Muslera'nın kontrolünde az farkla üstten dışarı çıktı.

        41. dakikada Sneijder'in pasıyla ceza sahasının solunda topla buluşan Bruma, rakiplerinden sıyrılarak meşin yuvarlağı uzak kale direğine gönderdi ve skoru 4-0 yaptı.

        REKLAM

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        70. dakikada Sneijder'in aşırtma pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Bruma'nın vuruşundan önce Akhisar Belediyespo savunması topa müdahale ederek gole izin vermedi.

        72. dakikada Sneijder'in uzun pasında soldan ceza sahasına giren Bruma, önünü açıp sert vurdu ancak top yandan dışarı çıktı.

        75. dakikada Podolski'nin ara pasıyla soldan ceza sahasına giren Bruma'nın arka direğe yaptığı ortada Rodrigues'in şutunu kaleci Fatih Öztürk kurtardı.

        77. dakikada kaleci Fatih Öztürk'ün ceza sahası içinde Rodrigues'e yaptığı faul sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. 79. dakikada topun başına geçen Selçuk İnan meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 5-0

        87. dakikada Sinan Gümüş, Galatasaray'ın 6. golünü attı. Sneijder'in uzun pasında ceza sahasına giren Sinan Gümüş bekletmeden vurdu ve kaleci Fatih Öztürk'ü mağlup etti: 6-0

        MAÇTAN NOTLAR

        EN FARKLI GALİBİYET

        Galatasaray, Akhisar Belediyespor karşısında bu sezonki en farklı galibiyetini elde etti. Hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası'nda Anagold 24 Erzincanspor'u 6-2 yenen sarı-kırmızılı takım, ligde bundan önceki en farklı galibiyetini ise 5-1 ile 16. haftadaki Aytemiz Alanyaspor maçında yaşamıştı. Sarı-kırmızılı ekibin elde ettiği bu sonuç (6-0), aynı zamanda Spor Toto Süper Lig'de bu sezon bir maçtaki en farklı galibiyet oldu.

        BRUMA'NIN 7. GOLÜ

        Akhisar Belediyespor maçında iki kez ağları havalandıran Portekizli futbolcu Armindo Bruma, Süper Lig'de bu sezonki gol sayısını 7'ye çıkardı. Bundan önceki 5 golünü de deplasman maçlarında kaydeden Bruma, Türk Telekom Arena'da bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadı. Ligde 5 asisti de bulunan Bruma, 4 maç aradan sonra gol attı.

        SNEİJDER'DEN 11. ASİST

        Galatasaray'da Semih Kaya ve Sinan Gümüş'ün golleri ile Bruma'nın attığı ikinci golün pasını veren Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder, bu sezon ligdeki asist sayısını 11'e çıkardı. Süper Lig'de en fazla asist yapan oyuncu konumunda bulunan Sneijder, ayrıca 2 golle de takımının skor yüküne katkı sağladı.

        SEMİH KAYA İKİNCİ KEZ GOL ATTI

        Akhisar Belediyespor karşısında takımının ilk golünü atan savunma oyuncusu Semih Kaya, ligde bu sezon ikinci kez rakip fileleri havalandırdı. Süper Lig'de bu sezon 8. maçına çıkan Semih Kaya, ilk golünü 15. haftada deplasmanda Osmanlıspor ile 2-2 berabere kaldıkları maçta kaydetmişti.

        PODOLSKİ'YE SEVGİ GÖSTERİSİ

        Galatasaraylı taraftarlar, takımdan ayrılması gündemde olan Alman futbolcu Lukas Podolski'ye sevgi gösterisinde bulundu. Taraftarlar, karşılaşmanın 78. dakikasında yerini Eren Derdiyok'a bırakan Alman futbolcu lehine tezahürat yaptı. Podolski, taraftarların ısrarı üzerine maç içinde tribünlere giderek "üçlü" çektirdi.

        10 MAÇTA 9 GALİBİYET

        Galatasaray, Süper Lig'de Akhisar Belediyespor ile oynadığı 10. maçında 9. galibiyetini elde etti. Ege temsilcisi ile İstanbul'da oynadığı 5. maçından da galibiyetle ayrılan sarı-kırmızılı takım, rakibi karşısındaki tek yenilgisini 2013-2014 sezonunda Manisa'da oynanan karşılaşmada yaşamıştı.Galatasaray, Akhisar Belediyespor ile sezonun ilk yarısında deplasmanda oynadığı karşılaşmadan da 3-1 galip ayrılmıştı.İki takım arasında oynanan lig maçlarında Galatasaray 30, yeşil-siyahlılar ise 9 gol attı.Bu arada Akhisar Belediyespor, Süper Lig'de üst üste 3. maçında da gol atmayı başaramadı.

        16 YAŞINDAKİ HASAN ALİ ADIGÜZEL İLK KEZ 11'DE

        Akhisar Belediyespor'da 16 yaşındaki Hasan Ali Adıgüzel, Galatasaray karşısında ilk 11'de sahaya çıktı. Geçen hafta Kayserispor ile oynanan karşılaşmada sonradan oyuna dahil olarak ilk Süper Lig deneyimini yaşayan genç futbolcu, Galatasaray müsabakasında ise bu kulvarda ilk kez bir maça ilk 11'de başladı.

        Orta sahada görev yapan Hasan Ali, Akhisar Belediyespor'un hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası'nda Aydınspor 1923'ü 1-0 yendiği maçta attığı güzel golle dikkati çekmişti. Bu arada Akhisar Belediyespor'da forma giyen Galatasaray'ın eski futbolcusu Olcan Adın, eski takımına karşı ilk maçına çıktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ