Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Türkiye Kupası Medipol Başakşehir-Galatasaray kupa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? - Futbol Haberleri

        Süper Lig'in 19. haftasında Akhisar Belediyespor'u 6-0 mağlup eden Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Medipol Başakşehir'e konuk olacak. İki takımında bir üst tura çıkmak için kıyasıya mücadele edecek. Peki Medipol Başakşehir-Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak?

        MEDİPOL BAŞAKŞEHİR-GALATASARAY MAÇI SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

        Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Galatasaray ile Medipol Başakşehir karşı karşıya geliyor. Medipol Başakşehir-Galatasaray maçı 4 Şubat Cumartesi (bugün) günü saat 20.30'da başlayacak. 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanacak mücadele Atv kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        REKLAM

        BAŞAKŞEHİR İLE GALATASARAY 18. RANDEVUDA

        Galatasaray ile Medipol Başakşehir, bugüne kadar resmi maçlarda 17 kez karşı karşı karşıya geldi. Bu maçlarda sarı-kırmızılılar 9 kez sahadan galip ayrılırken, turuncu-lacivertliler ise 4 kez rakibini mağlup etti. 4 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı. Geride kalan 17 karşılaşmada Galatasaray'ın 31 golüne, Başakşehir 22 gol ile karşılık verdi.

        KUPADA İLK MAÇ

        İki takım ilk kez bir Ziraat Türkiye Kupası maçında mücadele edecek. Galatasaray ile Medipol Başakşehir, ilk kez Spor Toto Süper Lig'in 2007-2008 sezonunda Ali Sami Yen Stadı'nda karşılaştı. Bu maçta sarı-kırmızılılar, ilk yarıyı 2-0 geride bitirmesine rağmen turuncu-lacivertliler ile 2-2 berabere kalmıştı.

        TEK MAÇ, YENEN ÜST TURDA

        Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu formatına göre müsabakalar tek maçlı eleme usulüne göre oynanacak. 90 dakika içinde eşitlik bozulmazsa uzatmalara gidecek. Uzatmalarda da eşitlik bozulmazsa çeyrek finale çıkacak takımı penaltı atışları belirleyecek.

        KUPA GOLCÜSÜ PODOLSKİ

        Galatasaray, kupada ikinci bitirdiği E Grubu'nda oynadığı 6 karşılaşmada 16 kez fileleri havalandırırken, 9 kez kalesini gole kapatamadı. Bu maçlarda 10 kez rakip ağları sarsan Lukas Podolski, sarı-kırmızılıları sırtlıyor. Alman futbolcu, 24Erzincanspor'u 6-2 mağlup ettikleri karşılaşmada 5 gol kaydetmişti.

        CENK, KUPA MAÇLARINDAN KALESİNİ GOLE KAPATAMADI

        Teknik Direktör Jan Olde Riekerink tarafından Ziraat Türkiye Kupası maçlarında görevlendirilen kaleci Cenk Gönen, Muslera'yı arattı. E Grubu'nda oynanan 6 maçın hepsinde kalesini gole kapatamayan Gönen, toplamda 9 gol yedi. 28 yaşındaki file bekçisi, sarı-kırmızılıların Tuzlaspor'a 3-2 mağlup olduğu karşılaşmada kötü bir performans sergilemişti.

        KARŞILAŞMA 10 DERECEDE OYNANACAK

        Medipol Başakşehir ile Galatasaray arasında 3. İstanbul Başakşehir Stadı'nda oynanacak karşılaşmada havanın güzel olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden açıklanan hava tahminlerine göre maçın oynanacağı 20.30'da hava sıcaklığının 10 derece olması bekleniyor.

        İki takım arasında oynanacak mücadelede Mete Kalkavan düdük çalacak. Kalkavan'ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Serkan Ok yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Serkan Çınar olacak.

        "GALATASARAY TAM BİR KUPA TAKIMI"

        Kupa haftasında taraftarların güzel maçlar izleyeceklerini ifade eden Abdullah Avcı, "Kupada final gibi yerleri hedefliyorsan bu tür zorlu rakiplerle yolun bir yerde kesişecek. Yanlış hatırlamıyorsam son üç kupayı onlar kazandı. Böyle olunca da Galatasaray tam bir kupa takımı oluyor. Onlar da biz de kaliteli takımız. İki kulvarda da gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Güzel bir maç olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

        "ADEBAYOR'UN KALİTESİYLE İLGİLİ BİR SORUN YOK"

        Yeni transfer Adebayor'un kaliteli ve tüm dünyanın tanıdığı bir oyuncu olduğunu belirten Avcı, sözlerine şöyle devam etti:

        "Geçen sene de gündemimize gelmişti. Ama bu sene son günlerde gerçekleşen bir transfer oldu. Onun heyecanını görebiliyoruz. Afrika Kupası'nda son üç maçta 90 dakika oynadı. Son iki ayı da milli takımında özel antrenmanla geçti. Fizik olarak iyi duruyor. Ama son verileri de kendi içimizdeki departmanlardan alacağız. Maçla ilgili kararımızı da ona göre vereceğiz. Enerjisi yüksek ve takıma uyum durumu iyi duruyor şu anda. Umarım sene sonuna kadar böyle devam eder. Başakşehir ailesinin içine giren her birey çok önemli katkılar sağladı. Son üç senedir takımın kalitesinin yükselmesi oyun kalitesiyle birlikte oyuncu kalitesini de arttırmayı gerektiriyor. Bundan sonraki maçların çoğu rakip sahada set oyunları oynayarak geçecek. Dar alanda problem çözme becerisine sahip oyuncuya ihtiyaç duymamız da Adebayor transferine itti bizi. Onun da bu ailenin parçası olmasını sağlayacağız."

        "GALATASARAY HER ZAMAN OYUNCU KALİTESİ YÜKSEK BİR TAKIM"

        Galatasaray'ın oyuncu kalitesi yüksek ve her zaman yarışın içinde olan bir takı olduğunu vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Şu anda üst sıralarla aralarında büyük bir puan farkı yok. Coşkuyu yakaladıkları zaman bireysel oyuncu performanslarını da ortaya koyuyorlar. Takımların performanslarında inişler çıkışlar olacaktır. Onlarda da yukarıya doğru bir ivme var. Onlarla oynadığımız maçlar sürekli zevkli ve bol gollü geçiyor. Güzel bir maç seyrettirmeyi umuyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ