Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Ersun Yanal, şampiyonluğa oynayacak kadro için çalışıyor! - Trabzonspor Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'in devre arasına yaptığı transferlerle giren ve ligin ilk yarısından çok farklı bir görüntü sergileyen Trabzonspor'da Teknik Direktör Ersun Yanal, gelecek sezon zirvede yarışacak kadronun temellerini atıyor. Son 6 sezondur kemik kadro oluşturmakta zorluk yaşayan Karadeniz ekibi bir türlü aradığı iskelet kadroyu kuramamıştı.

        2010-2011'DEN BERİ İSKELET KADRO YOK

        Trabzonspor , şike sürecinin yaşandığı 2010-11 sezonunda sonra arzuladığı iskelet kadroyu kuramadı. Tolga Zengin, Onur, Egemen Korkmaz, Glowacki, Colman, Jaja, Selçuk, Burak Yılmaz ve Yattara gibi önemli oyunculara sahip olan Karadeniz ekibi söz konusu dönemin ardından bir türlü kadro konusunda istikrar sağlayamadı. Bordo-mavililer önemli oyuncular transfer etse de arzuladığı iskelet kadroyu oluşturmayarak sportif hedeflerini gerçekleştiremedi. İskelet kadronun oluşturulamaması Trabzonspor'u ekonomik olarak ta dar boğaza itti. Teknik direktör tercihleri de bu sistemin oluşamamasında etkili oldu.

        SABIRSIZLIKLA KURULAN HER TAKIM SIKINTI YAŞATTI

        Trabzonspor'da, sabırsızlık sonrası kurulan her yeni kadro farklı sıkıntıları beraberinde getirirken, oyuncuların geldikleri takımdaki performansları Trabzonspor'da farklılık göstermesi, teknik direktörleri de tercih yapma noktasında zorladı. Yapılan tercihler ve sistem değişiklikleri sahadaki oyuncularda özgüven kaybına yol açması, psikolojik olarak da sorunların yaşanmasına neden oldu.

        YANAL, SON 3 HAFTADIR KAZANAN KADROYU BOZMADI

        Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında alınan başarısız sonuçların ardından sürekli kadroda değişikliğe gitmek zorunda kaldı. Moral ve motivasyon eksikliği nedeniyle her hafta farklı oyuncuları kullanmak zorunda kalan deneyimli çalıştırıcı, devre arasında yapılan transferlerin takıma uyum sağlaması ve mevcut kadro ile iyi harmanlanmasının ardından gelen olumlu saha sonuçları da Yanal'ı arzuladığı iskelet kadroyu kurmasında önemli yol gösterecek.

        Spor Toto Süper Ligin ikinci yarısında oynadığı maçları kazanarak 3'te 3 yapan bordo-mavililerde Teknik Direktör Ersun Yanal, kazanan kadroyu bozmadı. Tecrübeli teknik adam Bursaspor'u 2-1, Kasımpaşa'yı 1-0 ve son oynanan Gaziantepspor maçını 4-0 kazandı. Deneyimli çalıştırıcı kadroda ise "Onur, Pereira, Uğur, Durica, Mas, Okay, Onazi, Yusuf Yazıcı, Olcay Şahan, Castillo ve N'Doye" ilk on birinde değişiklik yapmayarak istikrarı sağladı.

        YENİLER FORMAYA ÇABUK ALIŞTI

        Trabzonspor'da ara transferde kadroya dahil edilen futbolcuların hepsi forma şansı bulurken en çok sahada kalan isim ise Beşiktaş'tan alınan Olcay Şahan oldu. Bordo-mavililer, ara transferde kadrosunu Arjantin'in San Lorenzo takımından Emmanuel Mas, Sporting Lizbon'dan Joao Pereira, Beşiktaş'tan Olcay Şahan, İspanya'nın Leganes takımından Carl Medjani ve Akhisar Belediyespor'dan Hugo Rodallega'yı alarak güçlendirdi.

        Ligin ilk yarısını beklentilerin uzağında tamamlayan Karadeniz ekibi, ara transferlerin ardından ligde Bursaspor, Kasımpaşa ve Gaziantepspor'u mağlup ederek 9 puan çıkarmayı başarırken yeni oyuncuların hepsi de forma şansı bularak takıma önemli katkı yaptı.

        EN FAZLA OLCAY ŞAHAN FORMA GİYDİ

        Olcay Şahan, Trabzonspor'da 5 transfer arasında en fazla forma giyen oyuncu olarak dikkati çekti. Bordo-mavili kulüp ile anlaştıktan bir gün sonra Bursaspor maçında sahaya çıkan futbolcu, lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan 5 resmi karşılaşmanın hepsinde görev alarak 428 dakika mücadele etti.

        MAS, PEREIRA VE OLCAY LİGDE FİRESİZ

        Ligin ikinci yarısının ilk 3 haftasında Emmanuel Mas, Joao Pereira ve Olcay Şahan, tüm maçlarda 90'ar dakika forma giydi. Pereira 5 resmi maçta 370 dakika, Mas 4 maçta 360 dakika süre aldı. Ziraat Türkiye Kupası'nda 2 maçta 180 dakika oynayan Medjani, ligde 3 maçta 55 dakika sahada kalarak toplam 235 dakika görev yaptı. Akhisar Belediyespor'dan transferin son günlerinde kadroya katılan Hugo Rodallega ise Gaziantepspor maçının ikinci yarısında sahaya çıkarak 24 dakika şans buldu.

        AHMET ÇUBUKÇU: "ERSUN YANAL'IN KATKISI VAR"

        Kulüp asbaşkanı Ahmet Çubukçu, ara transferde aldıkları futbolcuların takıma hemen uyum sağladığını söyledi. Çubukçu, yeni transferlerin takıma katkı sağladığını vurgulayarak, "Aramıza katılan tüm futbolcuların ilk 11'de yer alabilecek potansiyelde olması bizi memnun etti. Bu transferlerin gerçekleşmesinde de teknik direktörümüz Yanal'ın katkısı var" diye konuştu.

        Takım olma yolunda önemli adımlar attıklarını belirten Çubukçu, "Çok daha iyi bir Trabzonspor'un gayreti içindeyiz. Yeni stadımızla birlikte taraftarımıza görsel bir şölen sunmak, onların keyif alacağı bir oyun ortaya koymak istiyoruz" ifadesini kullandı.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ