Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Başakşehir - Galatasaray maçı öncesi son gelişmeler - Futbol Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | ERHAN TELLİ

        Akhisar karşısında harika bir futbol sergileyen Wesley Sneijder, gözlerin pasını silmiş ve 5 gole katkı sağlayarak 6-0’lık farklı galibiyette başrol oynamıştı...

        Gününde olduğunda neler yapabileceğini daha önce defalarca gösteren Hollandalı yıldız, Türkiye Kupası’nda bugünkü Medipol Başakşehir maçında da Aslan’ın en önemli silahı olacak. Teknik patron Jan Olde Riekerink, telafisi olmayan maça özel olarak hazırladığı Sneijder’a bazı görevler verdi. Hollandalı hoca, usta futbolcudan, forvette tek başına görev yapan Podolski’ye daha yakın oynamasını ve gizli bir forvet gibi sonuna gitmesini istedi.

        REKLAM

        BRUMA’YA DA YARDIM EDECEK

        Başakşehir’in sıkı savunma duvarını Sneijder’la aşmayı hedefleyen Riekerink, 33 yaşındaki yıldızdan sık sık pozisyon değiştirmesini istedi.

        Bruma’nın sol kanatta çizgiye sıkıştırılarak etkisiz hale gelmesini Sneijder’ın yardımıyla engellemeyi planlayan Hollandalı hoca, orta alanda görev vereceği De Jong ve Selçuk İnan’a, “Tüm toplar mümkün oldukça Wesley ile buluşsun” emrini verdi...

        Bütün planlarını Sneijder üzerine yapan ve vatandaşına adeta ‘çilingir’ görevi yükleyen Riekerink, öğrencisinden ayrıca en etkili silahı olan ‘şutlarını’ kullanmasını istedi ve kaleyi gördüğü her yerden şut çekmesi gerektiğini söyledi.

        MUSLERA RİSKE EDİLMEYECEK

        Ziraat Türkiye Kupası’nda bugün M.Başakşehir’e konuk olacak Galatasaray’da, zorlu mücadelede kaleyi diğer kupa maçlarının aksine Fernando Muslera’nın koruması bekleniyordu. Ancak kulüp doktoru Yener İnce, sol el serçe parmağı kırık olan ve bir süredir 4 parmaklı özel eldivenle oynayan Uruguaylı file bekçisinin, lig maçları da düşünülerek bugünkü karşılaşmada riske edilmeyeceğini açıkladı. Bu gelişmeler üzerine teknik direktör Jan Olde Riekerink’in, kupada şu ana kadar kaleyi teslim ettiği Cenk Gönen’i bugünkü maçta da ilk 11’de sahaya süreceği öğrenildi.

        REKLAM

        JOSUE KENARA DE JONG SAHAYA

        Süper Lig’de oynanan Akhisar maçında cezası nedeniyle görev alamayan ve yerini Josue’ye bırakan Nigel De Jong, bugünkü karşılaşmayla birlikte formasına kavuşacak. Portekizli’nin performansından memnun kalmayan Riekerink, Selçuk İnan’ın partneri olarak Hollandalı orta sahayı görevlendirecek. Şu ana kadar 17 maçta forma giyen De Jong’un 1 golü bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ