Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Ronaldinho Türkiye'de mi oynayacak? - Futbol Haberleri
        1

        Spor okulu açmak için İstanbul'a gelen Brezilya futbolunun efsane ismi Ronaldinho bugün Türkiye'den ayrıldı.

        2

        Yanında ağabeyi ve ağabeyinin eşi ile birlikte Atatürk Havalimanı'na gelen Ronaldinho hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı.

        3

        Resmi ve özel güvenlik kuvvetleri tarafından korunan ünlü futbolcu bazı hayranlarıyla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

        4

        Selfie yapmak için uzun uğraşlar verenlerin isteğini geri çevirmeyen Ronaldinho kendisine gösterilen yoğun ilgiye oldukça şaşırdı.

        5

        Dış Hatlar Terminali'nde 5 özel güvenlik görevlisi tarafından korunan Ronaldinho daha sonra İstanbul'dan Dubai'ye uçtu.

        6

        "FUTBOLU BIRAKMADI, TÜRKİYE'DE OYNAYABİLİR"
        İstanbul'a gelen Ronaldinho, Fanatik’e açıklamalarda bulundu. İşte R10'un sözleri:

        7

        “İstanbul gerçekten çok güzel bir şehir, Türkiye harika bir ülke. Buraya geldiğim için mutluyum. Türkiye’de insanlar futbolu çok seviyor. Futbola ve tuttukları takıma çok bağlılar”

        8

        "İstanbul’a gelmeden önce uzun yıllar formasını giydiğim Barcelona’ya kulüp elçisi olarak dönmek, benim için heyecan verici. Umarım yine bu özel kulübe en iyi katkıları vermeyi başarırım.”

        9

        “Barcelona’daki yıllarım elbette çok güzeldi. Rüştü Reçber ile birlikte aynı dönemde (2003 yılında) Barça’ya transfer olduk. Kendisi çok iyi arkadaşımdır. Kendi döneminin en iyi kalecileri arasındaydı."

        10

        "2002 Dünya Kupası’nda harika bir performans ortaya koymuştu. İspanya’da biraz şanssız bir dönem geçirdi. Ona sizin aracılığınızla da selamlarımı yolluyorum."

        11

        "Rüştü’den sonra şimdi ise bir başka Türk, Arda Turan, Barcelona forması giyiyor. Arda büyük bir oyuncu. Uzun yıllardır La Liga’da oynuyor. Atletico Madrid’de de çok başarılıydı. Bunun sonucunda da Barça’ya transfer oldu. Arda’nın kalitesi tartışılmaz.”

        12

        “Sonuçta bulunduğunuz takımın ileri üçlüsünde Lionel Messi, Luis Suarez ve Neymar varsa, bu da sizin ne kadar önemli bir takımda oynadığınızı gösterir. Onun, bu takımla çok büyük başarılara imzasını atacağını düşünüyorum. Bizim dönemimizde Messi ve Eto’o ile birlikte harika bir üçlüydük."

        13

        "Şimdi de MSN (Messi, Suarez ve Neymar üçlüsü) inanılmaz oynuyor. Şu an onlara ben de katılsam, oynadığım dönemden daha fazla gol atardım. Futbol yaşantım gerçekten çok güzeldi. Messi için ayrı bir parantez açmam gerek. Onun için çok konuşmama gerek yok. Bana göre kusursuz bir futbolcu ve en iyisi.”

        14

        "Şimdi de MSN (Messi, Suarez ve Neymar üçlüsü) inanılmaz oynuyor. Şu an onlara ben de katılsam, oynadığım dönemden daha fazla gol atardım. Futbol yaşantım gerçekten çok güzeldi. Messi için ayrı bir parantez açmam gerek. Onun için çok konuşmama gerek yok. Bana göre kusursuz bir futbolcu ve en iyisi.”

        15

        "Türkiye’deki insanların futbolu çok sevdiğini biliyorum. Gerçekten futbola ve tuttukları takıma büyük bir bağlılıkları var. Ben de bunun bir parçası olmak isterdim. Türk futbolunun kaliteli olduğunu düşünüyorum. Beni destekleyen herkese de selamları gönderiyorum.”

        16

        “Futbolu çok seviyorum. Her zaman gençlere örnek olmaya çalışıyorum. Japonya’da bir futbol okulum var. Yakında İstanbul’da da bir futbol okulu açacağım. Buradaki gençlerin gelişimine yardımcı olmak, yeni yıldız adaylarının futbol dünyasında boy göstermesine destek olmak amacındayım. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor.”

        17

        "RONALDINHO TÜRKİYE'DE FORMA GİYEBİLİR"

        Ronaldinho'nun menajeri Ümit Akbulut da Radyospor'a açıklamalarda bulundu. Akbulut'un öne çıkan açıklamaları şu şekilde:

        18

        "Ronaldinho, futbol hayatına nokta koydu deniyor ama doğru değil, belli olmaz oynayabilir. Hatta Türkiye'de forma giyebilir. Türkiye'de bir anlaşma imzaladı, ayrıca futbol hayatı ile görüşmeler yaptık. Türkiye'de 4 büyük takımdan birinin formasını giyebilir."

        19

        "Ronaldinho, bizim çocuklarımıza çok şey verebilir, bunu önemsiyorum. Ronaldinho İstanbul'da bir kulüple görüşüyor. 5 büyük takımla görüşüyor da diyebiliriz, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Bursaspor ve Trabzonspor olabilir."

        20

        "Ronaldinho, için sözünü tutmayan bir futbolcu algısı var ama böyle bir şey yok. Ronaldinho, transferi onun sözünü tutmadığı için değil, ona vaad edilenler gerçekleşmediği gelmedi. Kendisi 5 milyon euro ücret istiyor ama ben indirim yaptırmaya çalışacağım. Galatasaray ve Fenerbahçe'de arkadaşları var ama herhangi bir tuttuğu takım yok Ronaldinho'nun."

        21

        "Ronaldinho, 1 sene daha futbol oynayabilir ve bu takım Türkiye'den bir takım olabilir. Kendisiyle bazı yöneticiler görüşmek istediler ama o istemedi İstanbul'u gezmek istedi. Alanyaspor, olsun isterim ama bütçe olarak karşılayamazlar."