Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş'ta kaptanlık tartışması - Beşiktaş Haberleri
        1

        HABERTÜRK SPOR / KARTAL YİĞİT

        Fenerbahçe ile oynanan olaylı maçta Robin van Persie ile olan diyalogları ve sinirli hareketleri ile dikkat çeken Oğuzhan Özyakup’un kaptanlığı yönetimde tartışma konusu oldu.

        2

        Tolga Zengin ve Necip Uysal’ın forma şansı bulamaması nedeniyle 1. kaptan olarak maçlara çıkan Ozzie ile ilgili özellikle derbiden sonra kafalarda soru işaretleri oluştu.

        3

        Siyah-Beyazlı kurmaylar Fenerbahçe karşılaşmasının ardından aralarında yaptıkları sohbette Oğuzhan’ın bir kaptan olarak yaptığı bazı hareketlerin yanlış olduğunu söyleyip, şu yorumlarda bulundular:

        13

        ALİ GÜLTİKEN: LİDER VE ETKİLİ BİR KARAKTER
        F.Bahçe maçında yaşananlardan dolayı, bu maçın da özelinden yola çıkarak Oğuzhan’ın kaptanlığını tartışmak doğru bir karar olmaz. Bazı maçların kendine has gerginlikleri olabilir. Bazen oyuncular kontrollerini kaybedebilirler. Bunlar futbolun içerisinde var. Ama bundan dolayı Oğuzhan’ın kaptanlığı tartışılmamalı. Hem lider oyuncu hem de etkili bir karakter. Ve Türk bir oyuncu. Bu takımın içerisinde de başarı sürecinde önemli sorumluluklar üstlendi. Bu nedenle Beşiktaş, Oğuzhan’ın kaptanlığının tartışılmasını gündeminden çıkarmalı.

        14

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: OĞUZHAN LİDER DEĞİL
        Oğuzhan, küçük maçların büyük oyuncusu. Sadece son olaylı derbiyi değil; sakin geçen, kazanılan derbileri veya Avrupa maçlarını hatırlayın. Oğuzhan’ın bir tane bile büyük maça damga vurmuşluğu yoktur. İyi ve kaliteli bir orta saha oyuncusudur, o kadar. Kaptan olmak ise apayrı bir şeydir. Kaptan olmak için büyük futbolcu olmak gerekmiyor elbet. Ama büyük karakter ve liderlik özellikleri şarttır. O nedenle Baba Hakkı ekolünün, Samet Aybaba, Rıza Çalımbay, Tayfur ve Üzülmez örnekleri önümüzde duruyor. Beşiktaş kaptanlığı liderlik ister ve o da Oğuzhan’da yok.

        15

        İBRAHİM YILDIZ: OĞUZHAN KAPTANLIĞI KALDIRAMIYOR
        ‘Kaptanlık’ kelimesinin belli bir ağırlığı vardır. İşini iyi yapana, sorumluluk alıp karar veren kişiye kaptan sıfatı yakıştırılır. Günümüzde kaptanlığı hakkıyla yapan Emre ve Eto’o var. Beşiktaş’ın çok genç Oğuzhan’ı kaptan yapması bir güvenin işareti. Ancak bu görevi yeterince yapamadığı ortada. Oğuzhan, kaptanlığı çok erken aldı. Ağırlığını kaldıramıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ