Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Bursaspor Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? - Fenerbahçe Haberleri

        Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Vodafone Arena'da Beşiktaş'ı 1-0 yenerek bir üst tura yükselen Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Bursaspor'a konuk olacak. 35 puanla 4. sırada bulunan Sarı-Lacivertli takım bu maçtan iyi ayrılarak liderlik yarışından kopmak istemiyor. Peki Bursaspor-Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? İşte karşılaşmanın detayları...

        BURASSPOR-FENERBAHÇE MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

        Süper Lig'in 20. haftasında Bursaspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geliyor. Bursaspor-Fenerbahçe maçı 11 Şubat Cumartesi günü saat 19.00'da başlayacak. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda Halil Umut Meler'in yöneteceği mücadele beIN Sports kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        Meler'in yarcımcılıklarını Esat Sancaktar ve Kerem Ersoy yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Kutluhan Bilgiç olacak.

        BURSASPOR VE FENERBAHÇE 96. RANDEVUDA

        İki ekip, yarın oynayacakları karşılaşma ile birlikte 96. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 95 karşılaşmada Bursaspor, sahadan 14 kez üstünlükle ayrılırken, Fenerbahçe ise 48 müsabakada gülen taraf olmayı başardı. 33 maç ise eşitlikle sonuçlandı.

        BURSASPOR, İKİ MAÇTIR GOL YEMİYOR

        Bursaspor, sarı-lacivertlilere karşı oynadığı son 2 karşılaşmada da rakibinden gol yemedi. Bu maçlarda 1 galibiyet, 1 beraberlik alan Timsah'ta Arjantinli oyuncu Pablo Martin Batalla, Fenerbahçe'ye karşı çıktığı son 3 lig maçında 2 gol kaydetti.

        JOUSA SAKAT, İSMAİL CEZALI

        Bursaspor'da sakatlığı süren Josua John ile kart cezalısı İsmail Konuk, Fenerbahçe'ye karşı forma giyemeyecek. Yeşil-beyazlılarda, Serdar Kurtuluş, Emre Taşdemir, Furkan Özçal ve Bilal Kısa da sakatlıkları sebebiyle sezonu kapatmıştı.

        TOPÇU FENERBAHÇE'YE KARŞI İKİNCİ KEZ SINAV VERECEK

        Bursaspor'da Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ile yolların ayrılmasının ardından göreve getirilen Mutlu Topçu, yeni takımının başında ligdeki ilk maçına çıkacak. 2015-2016 sezonunda Gaziantepspor'u çalıştırdığı dönemde Fenerbahçe'ye karşı çıktığı mücadelen 2-2'lik eşitlikle ayrılan Topçu, ikinci kez sarı-lacivertlilere karşı sınav verecek.

        BURSASPOR'DA EKSİK ÇOK

        Bursaspor'da Fenerbahçe maçı öncesinde 1 cezalı, 5 sakat oyuncu bulunuyor. Savunmanın başarılı isimlerinden İsmail Konuk sarı kart cezalısı. Serdar Kurtuluş, Emre Taşdemir, Furkan Özçal, Bilal Kısa ve Joshua John ise sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek.

        BURSASPOR'UN KOZU BATALLA

        Fenerbahçe karşılaşmasında Bursaspor'un kozu oynadığı maçlarda Fenerbahçe'ye gol atan kaptan Pablo Martin Batalla olacak. Arjantinli oyuncu bugüne kadar 6 golle takımın en golcü ismi oldu. İstanbul'da oynanan ilk maçın tek golünü de Batalla atmıştı.

        BURSA'DAKİ MAÇLAR

        Fenerbahçe ile Bursaspor, yarınki maçın yapılacağı Bursa'da daha önce 46 kez karşılaştı.

        Bursa'daki maçlarda ev sahibi yeşil-beyazlılar 8 kez galip geldi, Fenerbahçe 16 maçta gülen taraf oldu, 22 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

        REKLAM

        Fenerbahçe deplasmanda 51 gol atarken kalesinde 36 gol gördü.

        Bu arada, iki ekip arasında 1992-1993 sezonunda Bursa'da oynanması gereken maç, ev sahibi takımın cezası nedeniyle İzmir'de yapılmış ve yeşil-beyazlılar 2-1 galip gelmişti.

        Geçen sezon Bursa'daki lig maçı 0-0 bitti.

        EN FARKLI SKORLU GALİBİYETLER

        Fenerbahçe, Bursaspor karşısında tarihinde en farklı skorlu galibiyetini, 2002-2003 sezonunda cezası nedeniyle Ankara'da yaptığı maçta 7-1'lik skorla aldı.

        Bursaspor ise lig tarihinde 14 kez yendiği rakibi karşısında şimdiye kadar en fazla 2 farklı skorlarla maç kazanabildi. Yeşil-beyazlılar, 1970-1971, 1990-1991 ve 2007-2008 sezonunda sahadan 2-0 galip ayrıldı.

        SON 10 MAÇ

        Fenerbahçe ile Bursaspor takımları arasında ligde yapılan son 10 maçta alınan skorlar şöyle:

        2011-2012 Fenerbahçe - Bursaspor 1 - 0

        2012-2013 Bursaspor - Fenerbahçe 1 - 1

        Fenerbahçe - Bursaspor 4 - 1

        2013-2014 Bursaspor - Fenerbahçe 2 - 3

        Fenerbahçe - Bursaspor 3 - 0

        2014-2015 Bursaspor - Fenerbahçe 1 - 1

        Fenerbahçe - Bursaspor 1 - 0

        2015-2016 Fenerbahçe - Bursaspor 2 - 1

        Bursaspor - Fenerbahçe 0 - 0

        2016-2017 Fenerbahçe - Bursaspor 0 - 1

        BEŞİKTAŞ'TAKİ SAKAT SAYISI ARTIYOR

        Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Kardemir Karabükspor'a 2-1 mağlup olan Beşiktaş'ın deplasmandaki puan kayıpları artmaya başladı.

        Siyah-beyazlı takım, bu sezon 11. deplasman maçına çıkarken, rakiplerine 2. kez yenildi. Dış sahada 6 galibiyet alan Beşiktaş, 3 karşılaşmadan da beraberlikle ayrıldı. Siyah-beyazlıların Kardemir Karabükspor karşısında aldığı mağlubiyetle dış sahadaki puan kaybı 12'ye çıktı.

        BEŞİKTAŞ ZORLU DEPLASMAN MAÇLARINA ÇIKACAK

        Deplasmanlarda son haftalarda sıkıntı yaşayan Beşiktaş'ı, zorlu dış saha maçları bekliyor.

        Siyah-beyazlı takım, şampiyonluk mücadelesi verdiği rakiplerinden Galatasaray ve Medipol Başakşehir ile deplasmanda karşılaşacak.

        Rıza Çalımbay yönetiminde başarılı sonuçlara imza atan Antalyaspor'a da konuk olacak Beşiktaş, sezonun ikinci yarısında toparlanma sinyali veren Trabzonspor ile de deplasmanda oynayacak.

        Süper Lig'in 31. haftasında Bursaspor'a konuk olacak siyah-beyazlı takım, sezonun kritik haftalarındaki bir dış saha maçında ise 33. haftada Gaziantepspor'un karşısına çıkacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ