Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Dick Advocaat: "Şampiyonluk mümkün değil. Beşiktaş'ın çok dostu var" - Fenerbahçe Haberleri

        "Buradan mağlubiyetle ayrılmnıyoruz ama beraberliği kendi ellerimzile verdik. 11'e 11 oynarken bile çok daha iyiydik. Yeterince pozisyon ürettik. Bir penaltı kararıyla skor eşitlendi. Penaltı yanlıştı, değildi. Böyle berabere kaldık. Rakibimizin pozisyonu bile yoktu. Kuralı kimse bilmiyor sanırım. Eli vücudundaysa bir oyuncu ne yapabilir. Hakem, bu kararı vermek için fırsat bekliyordu. Bu penaltı kararı beni üzdü.

        OYUNCULARUM YANLIŞ YAPTI

        Sebebi bizim oyuncularımız farklı türde bir oyun oynamaya başlaadılar. Pas oyunu yerine topu alıp koşmaya, yürümeye, farklı hareketler yapmaya başladılar. Ağır kaldılar, yanlış yaptılar. Boş oyuncuyu bulmak yerine yanlış yaptılar. Kendi oyuncularıma kızgınım.

        ŞAMPİYONLUK HEDEFİ MÜMKÜN DEĞİL

        Puan anlamında her şey hala mümkün. Bizim bu akşam maçı nasıl ellerimizle verdiğimize, penaltı kararına bakarsak şampiyonluk hedefi mümkün değil tabii ki."

        BASIN TOPLANTISI

        Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında deplasmanda Bursaspor ile karşılaşan Fenerbahçe, karşılaşmadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı.

        Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, "Biz ikinci, üçüncü golü atacak pozisyonları bulduk ama öyle bir penaltı verilmiş ki. Sizin sormanız gereken böyle bir penaltı nasıl verilir? 11'e 11'ken daha iyiydik. Öndeyken de daha iyiydik. Öyle bir penaltı kararı verildi ki şaka gibiydi. Kolunuz vücudunuza yapışık ve hakem penaltı veriyor. Hakem böyle bir anı bekliyordu. Bursa gibi bir takımla böyle bir akşamda iki puanı bırakıp dönüyorsunuz. Kendi işinizi kendiniz zorlaştırdınız. Çok kızgınım. Mağlup olmadık ama bizim için mağlubiyet gibi bir maç oldu. Bunu bizim takımımız yaptı. Gerçekten inanılmaz" dedi.

        "BEŞİKTAŞ'IN BU DÜNYA ÜZERİNDE ÇOK FAZLA DOSTU VAR"

        Beşiktaş ile oynadıkları Türkiye Kupası karşılaşmasının ardından verilen cezalara ilişkin sorulan sorulara ise deneyimli teknik adam, "Ben bu ülkede yabancıyım. Pazar günü oynadığımız maçlardan sonra gelişen sonuçları çok merak ediyorum. Çok şaşırtıcı. Beşiktaş'ın bu dünya üzerinde çok fazla dostu var herhalde. Başka bir anlam yükleyemiyorum. Sanki her şeyi biz yapmışız gibi kararlar verildi. Bu ülkede yaşayan yabancı olarak alınmış olan bu kararlar beni fazlasıyla şaşırttı" şeklinde cevap verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ