Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Mondihome Kayserispor Galatasaray: 1 - Kayserispor: 2 | MAÇ SONUCU - Mondihome Kayserispor Haberleri
        SPOR TOTO SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... GALATASARAY-KAYSERİSPOR KARŞILAŞMASININ TÜM DETAYLARI TIKLAYINIZ

        Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Galatasaray, TT Arena'da Kayserispor'a 2-1 yenildi.

        Sergen Yalçın yönetimindeki Kayserispor'a galibiyeti getiren golleri; 29. dakikada Mabiala ve 45+4. dakikada Levent Gülen kaydetti. 89'da Eren Derdiyok'un attığı gol Cimbom'a yetmedi. 90+1'deLukas Podolski'nin attığı gol, Eren Derdiyok'un faul yaptığı gerekçesiyle sayılmadı. Golcü futbolcu 90+4'te de çok net bir gol pozisyonundan yararlanamadı.

        Galatasaray;Beşiktaş, Fenerbahçe ve Başakşehir'in puan kaybettiği haftada eline geçen fırsatı değerlendiremedi ve 39 puanda kaldı.Geçen hafta Fenerbahçe'yi 4-1'lik skorla deviren Kayserispor ise, Galatasaray'ı da yenerek 19 puana yükseldi.

        Türk Telekom Arena'da taraftarlar yönetim ve teknik direktör Riekerink'i istifaya davet etti.

        SPOR TOTO SÜPER LİG PUAN DURUMU

        GALATASARAY: 1 - KAYSERİSPOR: 2

        STAT: Türk Telekom Arena

        HAKEMLER: Hüseyin Göçek, Ali Saygın Ögel, Mehmet Can Hanoğlu

        GALATASARAY: Muslera, Sabri Sarıoğlu (Dk. 66 Josue), Semih Kaya, Hakan Balta, Linnes, De Jong, Tolga Ciğerci, Yasin Öztekin (Dk. 46 Eren Derdiyok), Rodrigues (Dk. 46 Sinan Gümüş), Bruma, Podolski

        KAYSERİSPOR: Ahamada, Hakan Aslantaş, Kana Bıyık (Dk. 18 Levent Gülen), Mabiala, Erkan Kaş, Rotman, Lawal (Dk. 64 Sow), Güray Vural, Deniz Türüç, Varela, Umut Bulut (Dk. 79 Welliton)

        GOLLER: Dk. 29 Mabiala, Dk. 45+4 Levent Gülen (Kayserispor), Dk. 89 Eren Derdiyok (Galatasaray)

        SARI KARTLAR: Dk. 52 Rotman, Dk. 68 Erkan Kaş, Dk. 90+3 Varela (Kayserispor)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        12. dakikada Podolski ile verkaç yaparak soldan ceza sahasına giren Rodrigues, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta, top üstten auta gitti.

        29. dakikada Kayserispor öne geçti. Sağdan korner kullanan Deniz Türüçün ortasında, ön direkte iyi yükselen Mabiala, kafa vuruşuyla topu uzak köşeden ağlarla buluşturdu: 0-1.

        44. dakikada Güray Vuralın soldan ortasında, ceza sahasında Umut Bulutun savunmaya rağmen yaptığı vuruşta, top kaleci Muslerada kaldı.

        45+4. dakikada Kayserispor bir gol daha buldu. Deniz Türüçün yine sağdan kullandığı korner atışında, altıpasın önünde bu kez Levent Gülen kafa vuruşuyla topu filelerle buluşturdu: 0-2.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        70. dakikada sağ çaprazda topla buluşan Varela'nın ceza sahasına girmeden yaptığı vuruşta, top üstten auta gitti.

        81. dakikada Semih Kaya'nın sağdan attığı pasta, topu ceza sahasının sağ çaprazında kontrol eden Podolski'nin vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

        82. dakikada Rotman'ın ceza yayı önünden attığı sert şutta, top yandan az farkla oyun alanını terk etti.

        86. dakikada Güray Vural'ın soldan ortasında, arka direkte topu kontrol eden Welliton'un şutunda kaleye paralel giden meşin yuvarlak, tekrar Güray'a geldi. Bu futbolcunun kaleye çektiği şutta, üst diğere çarpan top dışarı gitti.

        89. dakikada Galatasaray farkı 1'e indirdi. Bruma'nın sağdan ortasında, ceza sahasında iyi yükselen Eren Derdiyok'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-2.

        90+4. dakikada Linnes'in pasında, kale sahası önünde topu kontrol eden Eren Derdiyok'un uygun durumda yaptığı kötü vuruşta, meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı çıktı.

        MAÇTAN NOTLAR

        KAYSERİSPOR'UN GOLLERİ KORNERDEN GELDİ

        Maçın ilk yarısında Kayserispor'un bulduğu 2 gol de kornerden geldi. Galatasaray'ın duran toplardaki zaafı Kayserispor önünde bir kez daha ön plana çıkarken, konuk takım kazanılan kornerlerde 29. dakikada Maibala, 45+4. dakikada ise Levent Gülen'in kafa golleriyle ağları havalandırmayı başardı. Öte yandan, sarı-kırmızılı ekibin bu sezon kalesinde gördüğü 20 golün 12'sinin kafa şutlarından gelmesi dikkati çekti.

        KAYSERİSPOR BÜYÜKLERE ACIMADI

        Galatasaray'ı deplasmanda deviren Kayserispor, üst üste iki haftada Süper Lig'in güçlü ekiplerine geçit vermedi. Teknik direktör Sergen Yalçın yönetimindeki Kayserispor, 19. haftada evinde Fenerbahçe'yi 4-1 yenerken, 20. haftada da Galatasaray deplasmanından 3 puan çıkarmasını bildi. Ligde son sıralardan kurtulma mücadelesi veren konuk ekip, son 2 maçından 6 puan çıkararak önemli bir performans ortaya koydu.

        TİRBÜNLER İSTİFAYA ÇAĞIRDI

        Kayserispor karşısında alınan yenilginin ardından sarı-kırmızılı taraftarlar istifa tezahüratları yaptı. Taraftarlar, sarı-kırmızılı yönetim ve teknik direktör Jan Olde Riekerink'i yaptıkları tezahüratlarla istifaya çağırdı. Futbolculara da tepki gösteren taraftarlar, "Bu forma kutsaldır, nasip olmaz herkese." tezahüratlarında bulundu. Sarı-kırmızılı futbolseverlerin alkışladığı tek isim ise kaleci Fernando Muslera oldu.

        İÇ SAHADA 3. YENİLGİSİ

        Galatasaray, Kayserispor önünde iç sahadaki 3. yenilgisini aldı. İç sahada 8. haftada Trabzonspor'a 1-0, 10. haftada ise Medipol Başakşehir'e 2-1 yenilen sarı-kırmızılılar, Türk Telekom Arena üst üste 4 lig maçını kazanmasının ardından Kayserispor engelini aşamadı. Sarı-kırmızılı takım, bu sezon toplamda ise 5. mağlubiyetini almış oldu.

        REKLAM

        RİEKERİNK İKİNCİ YARIYA DEĞİŞİKLİKLERLE BAŞLADI

        Galatasaray Teknik Dirertörü Jan Olde Riekerink, 2-0 mağlup kapatılan ilk yarının ardından ikinci yarıya değişiklikler yaparak başladı. Sarı-kırmızılı teknik adam, ikinci yarıya başlarken Yasin Öztekin ve Garry Rodrigues'i kenara alırken, yerlerine Eren Derdiyok ve Sinan Gümüş'ü sahaya sürdü. Hollandalı teknik adam, çift forvete dönerek rakip kalede baskıyı artırmaya çalışsa da bu planı tutmadı.

        SON DAKİKALARDA BÜYÜK HEYECAN

        Sarı-kırmızılı takım, maçın son dakikalarında Kayserispor kalesinde büyük baskı yarattı. Maçın 89. dakikasında Eren Derdiyok'un golüyle farkı 1'e indiren Galatasaray'ın 90+1. dakikada Podolski ile bulduğu gol ise öncesinde faul olduğu gerekçesiyle geçerli sayılmadı.

        Podolski'nin fileleri havalandırdığı pozisyonda verilen faul kararı nedeniyle sarı-kırmızılı futbolcular hakem Hüseyin Göçek'e tepki gösterdi. Maçın 90+4. dakikasında ise Eren Derdiyok müsait durumda yaptığı vuruşta topu yandan auta göndererek önemli bir gol fırsatından yararlanamadı.

        KANA BIYIK SAKATLANDI

        Kayserisporlu futbolcu Kana Bıyık, müsabakanın henüz ilk bölümünde sakatlandı. Maçın 15. dakikasında dizini tutarak yerde kalan oyuncu, sedyeyle saha dışına çıkarıldı. Maça devam edemeyeceği anlaşılan Kana Bıyık'ın yerine 18. dakikada Levent Gülen oyuna dahil oldu.

        TOLGA CİĞERCİ 83 SONRA SAHADA

        Riekerink'in ilk 11'de şans verdiği Tolga Ciğerci, sakatlığı sonrası uzun bir aranın ardından yeniden formasına kavuştu. Sarı-kırmızılı formayla son resmi maçına, Süper Lig'in 11. haftasındaki Fenerbahçe derbisinde çıkan Tolga Ciğerci, bu müsabakanın ardından ilk kez bir resmi maçta sahaya çıktı. Tolga Ciğerci, 20 Kasım 2016 tarihinde oynanan Fenerbahçe derbisinin ardından 83 gün sonra tekrar süre aldı.

        REKLAM

        SOL BEK LİNNES'E EMANET

        Galatasaray'ın Norveçli savuna oyuncusu Martin Linnes, Kayserispor karşısında sol bekte görev yaptı. Carole'ün sakatlığı sonrası şans bulan Linnes, özellikle sol bekteki performansıyla dikkatleri çekmişti. Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Medipol Başakşehir karşılaşmasının ikinci yarısında oyuna girmesinin ardından performansı beğeni toplayan Norveçli oyuncu, Eren Derdiyok'un golünde asisti yapan isim olurken, Kayserispor karşılaşmasında ilk 11'de yerini aldı.

        RODRİGUES İLK KEZ 11'DE

        Sarı-kırmızılı ekibin devre arası transfer döneminde kadrosuna kattığı Garry Rodrigues, Kayserispor maçının başlangıç kadrosunda yer alarak Süper Lig'de ilk kez 11'de sahaya çıktı. Yeni takımıyla ligde çıktığı 3 maçta da oyuna sonradan dahil olan Rodrigues, kupada ise Elazığspor maçında ikinci yarı süre almış, Anagold 24Erzincanspor müsabakasında ise 90 dakika sahada kalmıştı.Rodrigues, başlangıç 11'inde ilk maçını kupadaki Anagold 24Erzincanspor müsabakasında oynamış, bu müsabakada rakip ağları havalandırarak Galatasaray formasıyla ilk golünü de bulmuştu.

        KAR YAĞIŞI

        Galatasaray-Kayserispor karşılaşması oldukça soğuk bir havada ve zaman zaman etkili olan kar yağışı altıda oynandı. Müsabakanın başlangıcında hava sıcaklığı 1 dereceye kadar düşerken, kar yağışı da bazı bölümlerde etkili oldu. Öte yandan, Türk Telekom Arena tribünlerinde boşluklar dikkati çekerken, müsabakayı izlemeye yaklaşık 20 bin sarı-kırmızılı taraftar geldi. Yine yaklaşık 150 kişilik Kayserispor taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden müsabakayı takip etti.

        UMUT BULUT, GALATASARAY'A KARŞI

        Galatasaray'ın eski futbolcusu Umut Bulut, Kayserispor formasıyla eski takımına karşı sahaya çıktı. Kayserispor Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın ilk 11'de tercihi olan Umut, 4 sezon formasını giydiği Galatasaray'a karşı Türk Telekom Arena'da takımının gol silahı oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ