Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Bursaspor - Fenerbahçe maçı yazar yorumları - Fenerbahçe Haberleri

        YABANCI HAKEM, HEMEN ŞİMDİ - Serdar Ali ÇELİKLER

        Bursaspor’a çeşitli yönetim dönemlerinde hizmet etmiş hısımlarım, akrabalarım var. Mevcut yönetimde bir dostumuz yer alıyor. Bursalı ve babadan Bursasporlu arkadaşlarım var. Yani Bursaspor her zaman ‘ilgi alanım’dadır. Şimdi bu Bursaspor’un yönetimi kusuruma bakmasın ama Bursa yönetiminin iflası dün geceydi. Çünkü insanın hiç kafası çalışmasa da geçmişten ders alır. Daha 1 hafta önce Şenol Güneş’in gerim gerim germesi ile Fener’in karşısına çıkan Beşiktaş’ın başına gelenleri hiç görmez mi insan? Bu neyin gerilimi, neyin ‘hay-huy’uydu, anlaşılır gibi değil! Avni Aker’in kapanışı-Sami Yen’in kapanışı-Telekom’un açılışı-Kadir Has’ın açılışı-Vodafone Arena’daki ilk Fener derbisi.. Tamamını Fenerbahçe kazanmış. Bursa da “Herkese açık ilk maç”ı gerilimle eşitlendirince de ortada futbol falan olmadı tabi.

        REKLAM

        Fenerbahçe tıpkı Vodafone Arena’daki derbi gibi gerilimi lehine çevirdi ve oyuna hakim oldu. Mutlu Topçu’nun da bir taktiği olmayınca; misafir takım rahat rahat oyununa baktı. Bana göre hatalı bir penaltı kararı ile öne de geçince Bursa iyice gerildi. Çok kötü bir transfer olduğu izlenimi veren sağ bek de atılınca Fener açısından işler iyice kolaylaşır gibi oldu. Ama Sarı-Lacivertli takım yine tıpkı Vodafone Arena’daki gibi maçın fişini çekecek 2. golü bulamadı. Oysa “Yeni nesil Deniz Ateş Bitnel olan Halil Umut Meler”in bir başka penaltı uyduracağını bilmeleri gerekirdi. Böylece en az 20 hata ile götürdüğü maçı kendi adına kurtardı, futbolu bitirdi. Ne Bursa aleyhine yanlış penaltı ver ne de Fener aleyhine olanınkini uydur. Aziz Behiç’i, Ertuğrul’u atamıyorsan hakemlik yapma.

        Ama mesele Ali-Fırat-Cüneyt-Halil Umut değil, mesele Türk hakemlerinin federasyona, kendi MHK’lerine güvenmiyor oluşu. 30 bin lira maaşlarını ve kariyerlerini korumak için sürekli idare-i maslahat yapıyorlar. Türk futbolu gelişecekse yabancı hakem getirmemiz şart. Fener bu puan kaybıyla bir şey kaybetmedi. Zaten şampiyonluk şansı yoktu. Bursalı dostlarıma da açık açık söyleyeyim; taktiksiz Mutlu Hoca ile fazla ilerleyemezler.

        TÜRK HAKEMLERİ

        Halil Umut Meler bu maçı Avrupa’da yönetsin FIFA kokartını alırlar. Kendisi de biliyor da ne yapsın; 30 bini cukkalama işini korumak için rezil bir eyyam sergiliyor! O zaman bu düzen değişmeli...

        ADVOCAAT

        2 maçtır rakipler eksiliyor ve 2 maçtır 2. golü bulamıyor takımı. 2 maçtır hoca da bu anlamda oyuna hiç müdahale edemedi.

        REKLAM

        FENERBAHÇE İNTİHAR ETTİ - Faik ÇETİNER

        Maç başladı, sahadaki görüntüye bakınca Bursa’nın da kısa zamanda F.Bahçe’nin tuzağına düşeceğini tahmin ettik. F.Bahçe ile oynarken dersini iyi çalışırsan başarılı oluyorsun. Oyunu dikine oynayan, adam eksilten çabuk atağa kalkmayı beceren bir F.Bahçe her zaman var. Advocaat, Bursa deplasmanında Alper Potuk, Lens ve Sow gibi ofansif becerisi çok oyuncuların yanına bir de Aatif’ı katmıştı. Bursa ise geride az adam bırakıp çok adamla hücumu düşünüyor ve bir an önce sonuç almayı planlıyordu. Bu plan aslında F.Bahçe’nin istediği plandı. Geriden çıkarken çok hata yapan Bursa defansı, bocalayan orta sahası ve de geride bırakılan geniş alanlar, F.Bahçe’nin işini kolaylaştırıyordu.

        Tribünler tıklım tıklım dolu, coşku ve destek mükemmel ama gel gör ki ev sahibinin ilk yarıda tek etkili atağı olmuyor. F.Bahçe ise ani ataklarla rakip kalede daha çok pozisyon buluyordu. Yine bir ani atakta Lens’in soldan getirip ceza sahasına gönderdiği top Sivok’un ellerine çarpınca penaltı, Sow’un vuruşuyla da gol geliyordu. Bursa’da yeni transfer Jovic 20 dakikada iki sarı karttan dışarı çıkıyor, penaltı yaptırıyor, Faty gereksiz sarı görüp oyundan düşüyor, Del Valle’ye ayrı bir top gerekiyor, yenilerden Stancu da etkili olamıyor. Böyle olunca da Bursa, maça ağırlığını koyamıyor...

        REKLAM

        İlk yarıyı F.Bahçe hem önde bitiriyor, hem de rakibi 10 kişi kalıyor. Bu şartlarda “Bu maç dönmez” diyoruz. Zaten F.Bahçe 10 kişilik rakibi karşısında oyunu bu defa önde kuruyor ve baskı yapıyor. Ev sahibi ise eksik oynamanın dezavantajıyla sadece direniyor ve sürpriz arıyor. F.Bahçe, “İkinci golü bulup maçın tadını çıkartır” diyoruz ama Sarı-Lacivertli futbolcular sahada işin dalgasını geçiyor! “Nasıl olsa rakip üstümüze gelmez, bu iş biter” diyorlar. Onlar öyle diyor ama futbol oyunu öyle demiyor. Advocaat’ın müdahale yerine gönül alma değişiklikleri olan Volkan Şen ve Ozan Tufan’ın oyuna girişi de pahalıya patlıyor. İlk yarıda Sivok’un eline çarpan top bir Bursa atağında Kjaer’in eline gidiyor ve penaltı geliyor. Batalla’nın golüyle de skora denge geliyor. Atan da yiyen de şaşırıyor. Çünkü F.Bahçe’nin bu maçta intihar edeceğini kimse hesaba katmıyor. Beşiktaş’ın kaybettiği bir hafta kazanamayan F.Bahçe’nin bundan sonra da onu yakalayıp geçmesi de artık bize biraz imkansız gibi geliyor.

        HARUN TEKİN

        Dün yine sahanın en iyilerinden biriydi. Eksik kalmalarına rağmen maçtan hiç kopmadı. Hem tribünleri hem de arkadaşlarını ateşledi. Ona tek tavsiyem sinirlerine biraz daha hakim olması.

        ADVOCAAT

        Beşiktaş maçından sonra F.Bahçe yönetimi Hollandalı hocaya “Gel sözleşmeni uzatalım” demiş. Dünkü maçtan sonra da aynı düşünceleri devam mı ediyor, merak ediyorum!

        BURSA'NIN PENALTISI YANLIŞTI - Bülent YAVUZ

        Halil Umut Meler, çok iyi götürdüğü maçı 86. dakikada abuk subuk bir kararla adeta yerle bir etti. Müsabakada çok kritik pozisyonlar var. Hakem yüksek kondisyonu sayesinde pozisyonlara yakın olup az hata yapmaya gayret gösterdi. Fenerbahçe lehine verdiği penaltıya gelince başlangıçta kolay bir penaltı imajı verse de o kol vücuttan biraz açık ve o kol orada olmasa Moussa Sow yüz yüzde gol şansı yakalamış olacak. Hakemin penaltı kararını doğru buluyorum.

        Bunun dışında kırılma noktası Bursasporlu oyuncu Boban Jovic’in ikinci sarı karttan atılmasıydı. Yaklaşık 5 dakika içerisinde iki sarı kart gören bir futbolcu, takımına ihanet ediyor demektir! Hakemin her iki sarı kartı örnek gösterilecek düzeydeydi. Özellikle ikinci sarı kart, hem umut vadeden atağı kesmeye hem de sportmenliğe aykırı harekete tıpatıp uyan örnek bir karttı.

        86. dakikaya gelince... Fenerbahçe ceza alanı içerisinde adeta oradan oraya dolaşan top, Kjaer’in kapalı koluna geliyor. Hakem pozisyona yakın olmasına rağmen, çok büyük bir hataya imza atarak penaltı kararı verdi. Kjaer’in kolunu kesecek hali yok ve o kol çok net bir şekilde vücuda yapışık. Yani milim deseniz, boşluk yok. Bir de arkasını dönüyor. Yazık oldu. Hakem için söylüyorum tabii...

        Adı gibi umut vadeden bir hakemdi... Böyle giderse korkarım ki çıktığı merdivenleri çok çabuk, süratle iner... Onun için bu maçtan çıkarılacak dersler hakemin bu tür hatalara bir daha düşmemesini sağlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ