Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Ricardo Quaresma'dan Aziz Yıldırım'a cevap! - Beşiktaş Haberleri
        1

        İşte Quaresma'nın çok konuşulacak açıklamaları...

        "Beşiktaş'la sözleşme yenilediğim için çok mutluyuM. Hem başkana hem de hocaya bana güvendikleri için çok teşekkür ediyorum. Şu anda mental ve fizik olarak çok iyi durumdayım.

        2

        Sözleşme sürem bittiğinde 37 yaşında olacağım. O an ne hissediyorsam o kararı vereceğim. Devam da edebelirim, futbolu da bırakabilirim.

        3

        Yaşım ilerledikçe gol ve asist sayılarımda artış var evet. Bu konuda tecrübe ve olgunluk büyük faktör. Yaşım ilerledikçe saha içerisinde nasıl pozisyon almam gerektiği konusunda daha çok bilgi sahibi oluyorum.

        4

        Al Ahli'den sonra Porto'ya döndüğümde 'artık o bitti' eleştirileri çok fazlaydı. Ayağa kalkmam kolay olmadı. Mental olarak ailemin de yardımıyla bir kez daha insanlara futbol oynayabileceğimi gösterdim.

        5

        PORTO VE BEŞİKTAŞ'TA KENDİMİ EVİMDE GİBİ HİSSETTİM

        Porto da Beşiktaş da semt takımı. Semt takımlarının en önemli özelliği aile ortamlarının hissedilir derecede yüksek olmasıdır. Yönetiminden taraftarına kadar bu hissedilir. Ben de bu ortamı hissettim.

        6

        Bu hissiyat sizi sahada başarılı olmak için mecbur kılar. Porto'da da Beşiktaş'ta da kendimi evimde gibi hissettim. Eğer insanlar sizden başarı bekliyorsa bunu vermelisiniz.

        7

        FUTBOLDAN SONRA KALBİMDE SADECE PORTO VE BEŞİKTAŞ KALACAK

        Birçok röportajımda söylediğim gibi futboldan sonra kalbimde iki etkisi kalacak. Biri Porto biri Beşiktaş. Porto'da yeniden futbola döndüm, o takımın bende çok büyük bir yeri var.

        8

        BU LİGİN EN İYİ TAKIMI BİZİZ

        İkinci yarı zor olacak ama şampiyon olacağımı düşünüyorum. Kimseyi kırmadan söylemek istiyorum; şahsi fikrim bu ligin en iyi takımı olduğumuz. Her maçta da çıkıp bunu göstermeliyiz.

        9

        HAKEMLER İÇİN KONUŞURSAM CEZA ALIRIM

        Hakemler konusunda düşündüklerimi söylersem herhalde ceza alırım. Yorumcular da kendi işlerini yapıp o kararları yorumlayacaklar. Hatalardan dolayı maç kaybettiğimiz zaman kimse benden mutlu olmamı beklemesin.

        10

        ŞENOL GÜNEŞ, BEŞİKTAŞ İÇİN DOĞRU ANTRENÖR

        Şenol Güneş'e çok büyük saygım var. Örnek alınacak bir insan. Futbolcusuyla nasıl iletişime geçeceğini çok iyi biliyor. Zaten kariyerinde birlikte çalıştığı oyuncular da bunu gösteriyor. Beşiktaş için doğru antrenör kendisi.

        11

        Birçok antrenör ile çalıştım. Sadece 3 antrenör ismi verirsem diğerlerine saygısızlık olur. Hepsinden bir şeyler öğrendim. Hepsine teşekkür ediyorum.

        12

        Ben Şenol Güneş'ten memnunum. Onun da benden memnun olduğünu umuyorum. Hayatta en sevdiğim şeyi yapmam için bana forma veriyor, ben de elimden geleni yapıyorum.

        13

        Oyundan çıktığım zaman sıkılıyorum, üzülüyorum. Oynamadığım zaman da aynı şeyi yaşıyorum. Bazen anlık tepkiler verebiliyorum. Hocayı tebrik etmek lazım, beni gerçekten çok iyi idare ediyor.

        14

        AZİZ YILDIRIM VE FENERBAHÇE YANITI...

        (Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, "Quaresma bize gelmek istedi. Menajerinin belgelerini de gösteririm" açıklamasıyla ilgili olarak) Elif Hanım (Sözeri) aileme yakın bir isim. Bunun doğru olduğunu düşünmüyorum, araştırmadım da. Beşiktaş'ın iyi gittiği bir dönemde gündem değiştirmek için yapılan bir açıklama bu.

        15

        Türkiye'de Beşiktaş'tan başka bir takımda forma giymeyeceğim. Bir gün Beşiktaş'tan ayrılırsam yurt dışında başka bir takıma giderim. Paranın satın alabileceği bir karakterim olmadığını söyleyebilirim.

        16

        Dik bir karakterim var, kimseye benzemek istemiyorum. Kendime özgü kararlarım var. Saha içerisinde de bu böyle, kafama koyduğum şeyi yapıyorum. Değişmeyi de düşünmüyorum. Sol ayağıma pek güvenmiyorum, o yüzden sağ ayağımla "Rabona" yapmayı uygun buluyorum.

        17

        Quaresma'nın diğer açıklamaları...

        - Çin piyasasının da futbola girdiği bu günlerde 18-20 yaşında olsam herhalde 100 milyon Euro gibi bir fiyatım olurdu.

        18

        - Her gün fazladan çalışmak size bir şey kaybettirmez, aksine kazandırır. Her frikikte bir anda skoru değiştirebilirsiniz, o yüzden çalışıyorum. Genç futbolcular gelip sizi geçebilir, ben de geçilmekten nefret ettiğim için çok çalışıyorum.

        19

        - Unutulmaz gollerim ve asistlerim var ama birini seçmek zor.

        20

        - Genelde yaptıklarımdan değil, yapmadıklarımdan dolayı pişman olurum.

        21

        - Sporting Lisbon'dan ayrılıp Barcelona'ya gittiğimde erken olduğunu, Porto'dan da Inter'e gittiğimde o ligin bana uygun olmadığını düşünüyorum. Ancak bu konuda pişman değilim, bütün kulüplere bana şans verdikleri için çok teşekkür ediyorum.

        22

        - Futbolda her şeye hazır olmanız lazım. Büyük oyuncular ayrıldı, diğer büyük oyuncular geldi. Ayrılanlara şans diliyorum, onlar için en iyisi olsun. Gelenlerle yine zirvede yer alıyoruz.

        23

        - Beşiktaş'ın her zamanki rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe'dir. Ligde çok iyi takımlar var. Şampiyonluk yarışında olmasalar bile gelip sizden puan alabiliyorlar. Biz de her takıma karşı çok dikkatli olmalıyız.

        24

        - UEFA Avrupa Ligi finalini konuşmak için çok erken. Takımda bu konuda tabiki konuşmuyoruz.

        25

        - Beşiktaş'a ilk geldiğim gün gerçekten sevildiğimi hissettim. O gün bu takım için verebileceğim her şeyi vereceğimi hissettim.

        26

        - Portekiz'le Avrupa şampiyonu olmamız inanılmaz bir an. Kimsenin bize inanmadığı bir turnuvada alçak gönüllü şekilde çok iyi mücadele ettik. Bütün ekiple gurur duyuyorum.

        27

        - Beşiktaş'la şampiyon olduğum zaman çok mutluydum. Evime döndüğüm ilk yılda şampiyon olmak inanılmaz bir duyguydu.

        28

        - Inter'e transfer olduğum için gururlu ve onurluyum. Inter gibi büyük ve Mourinho gibi mükemmel bir hoca ile çalıştım. Ama tabiki hüzünlü olduğum zamanlar da oldu. Forma şansı da bulamamıştım orada. Yine de çok mutluyum.

        29

        - Inter'le Şampiyonlar Ligi şampiyonu olduğumda çok mutlu oldum tabiki. Şampiyonlar Ligi her oyuncunun göremeyeceği bir kupa. O da kariyerimin bir döneminde yer alıyor.

        30

        - Inter'de forma giymediğim zor zamanlarımdan birinde Chelsea'ye kiralık olarak gittim. Ama beni alan Scolari 1 hafta sonra görevden ayrıldı. Yeni gelen hoca da beni tercih etmeyince zor günlerim devam etti.

        31

        - Barcelona forması giymek gerçekleşmiş bir rüya. 19 yaşında Barcelona'da oynamak inanılmazdı. O günlerde hak ederek Barcelona'ya giden bir oyuncu oldum. Şimdiki futbol mantalitem olsa tabiki daha farklı olurdu ancak yine de çok özel bir duyguydu.

        32

        - Cristiano Ronaldo dünyanın en iyilerinden biri. İnsan olarak büyük bir kalbi var. Birçok insan bunu bilmiyor ama bu yönüyle de bence futbolun üzerine çıkan biri...

        33

        - O zamanlar moda öyleydi. Takım yemeğimiz vardı. Fotoğraftakini Falcao sanıyorlar ama Falcao o zaman top bile oynamıyordu belki."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ