Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Fatih Altaylı: Geçmiş olsun battı Galatasaray - Futbol Haberleri

        FATİH ALTAYLI | KÖŞEBAŞI

        Son Kayserispor yenilgisi nedeniyle hem yönetime hem de Riekerink’e yoğun eleştiriler var. Yönetim, ‘Enkaz devraldık, para yoktu, o yüzden Riekerink’i getirdik’ diyor...

        - Bunu benim sakalıma bile anlatamazlar. Pabuçlarıma bile anlatamazlar. Bu yönetim kaç transfer yaptı sizce? Ben söyleyeyim; 20 oyuncu almışlar. Bu mu parası olmayan yönetim! Bu oyunculara 50 milyon Euro’ya yakın bonservis vermişler. Bu mu tasarruf! Bu oyuncuların ortalama maaşı 1.5 milyon Euro olsa, yıllık taahhüt de 30 milyon Euro. Yani 80 milyon Euro gitmiş. Kim var ortada? Kimse. Hala eleştirdikleri, enkaz edebiyatı yaptıkları eski yönetimlerden kalan oyuncular oynuyor. Onlar olmayınca takımda adam yok. Başkanın atadığı yönetici “Uzun boylu savunma oyuncumuz yok” diyor. İki stopere ben mi verdim 7 milyon Euro bonservisi. Madem derdine deva değildi, niye aldın o kadar para verip. Eskiden kalan Sneijder ve Selçuk olmayınca takımın beyni kalmıyor. Niye almadın bir yedek beyin o halde. Josue’yi aldım diyorsan, niye oynatmıyorsun onların yokluğunda beyin olarak. Nerede Cavanda? Tolga Ciğerci nerede haftalardır. 50 milyon Euro bonservis harcamışsın, bir tane adam gibi adam katmamışsın takıma. Sonra “Enkaz devraldık.” Enkaz bu yönetimin bizatihi kendisidir.

        REKLAM

        GALATASARAY’IN GELECEĞİ KAYBEDİLİYOR

        - Galatasaray, Kayseri maçını neden kaybetti. Sizce nerede hata yaptılar?

        - Durun daha bir şey kaybetmedi Galatasaray. Galatasaray’ın geleceği kaybediliyor, kimse farkında değil. Galatasaray’ın en önemli varlıkları satıldı. Gelen para 308 milyon TL. Ne oldu? Kısa vadeli çok yüksek faizli borç kapatıldı. 80 milyon dolarlık borç kapatıldı. Yani bu yönetimin beceriksizce harcadığı para kadar para geldi satıştan. Bu yönetim beceriksiz. Transfere 80 milyon Euro harcamış. Arazilerin satışından gelen para o açığı kapamaya gitti. Gerisi duruyor. Sonrası gelecekmiş. Proje bitince gelecek. 5 sene mi, 8 sene mi sonra Allah bilir. Peki o güne kadar bu basiretsiz yönetim, kulübü daha ne kadar batıracak. Galatasaray’ın durumu öyle böyle kötü değil. Ben düne kadar hep Galatasaray’ın sorunları çözülebilir diye bakıyordum. Artık geçmiş olsun, battı Galatasaray.

        BRUMA 10 NUMARA OYNAYACAK SON KİŞİ

        Yahu bu takımda Sneijder’ın yokluğunda onun işini yapacak en son adam Bruma olur. 10 numara görevini Bruma’ya veriyorlar. Bruma atletik, hızlı ama futbol zekası düşük bir oyuncu. Pasör özelliği yok. Nasıl oraya koyarsın Bruma’yı. Ama yönetimdeki çok bilmişler bunu söylüyor. Yuh. Oraya Josue’yi koyarsın, güvenmiyorsan Podolski’yi koyarsın ya da Tolga’yı arkaya koyar, oraya de Nigel de Jong’u koyarsın. Ama Bruma’yı koymazsın kardeşim. Böyle bir salaklık olur mu? Galatasaray’ın ne oynadığı belli değil. Mahalle takımı gibi. Mahalle kabadayısı kılıklı adamlara görev verirsen, takım da mahalle takımı olur haliyle. Büyük fırsattı, tepildi. Şunu da söyleyeyim, ucuz da kurtuldu Galatasaray.

        DÜDÜK REZALETLERİ DAMGA VURDU

        - Garip bir hafta oldu. Herkes puan kaybetti. Ne olacak bu ligin hali?..

        REKLAM

        - Liderin 3 puan kaybettiği haftada takipçileri de üçer puan kaybettiler. Şaka maka haftanın karlısı Fenerbahçe oldu. Farkı 1 puan da olsa azalttı. Açıkçası yine hakem rezaletlerinin damga vurduğu bir hafta oldu. Beşiktaş’ın yediği gol ofsayttan. Fenerbahçe maçındaki iki penaltı da penaltı değil. Galatasaray’ın buz gibi golü hakem tarafından faul diye iptal edildi. Zirvede hakemlerin etki etmediği tek maç KasımpaşaBaşakşehir maçı oldu. Çok iyi maç yönetti hakem. Sorunuz, “Bu hakemlerle bu ligin hali ne olacak?” olmalıydı aslında.

        FENERBAHÇE HAKEME KIZACAĞINA TAKIMA KIZSIN

        DÜŞMANLAR KENDİ İÇLERİNDE

        - Dick Advocaat maçtan sonra hakemlere yüklenip Beşiktaş’ın ‘dostları’ tarafından korunduğunu iddia etti. Bu yoruma ne diyorsunuz?

        - İki penaltı da verilmese ki, verilmemeliydi, maç sıfır sıfır. Daha iyi bir sonuç mu olurdu? Advocaat’a birisi Fenerbahçe’nin savunma takımı olmadığını anlatsın. Alper’e niye kimsenin ayak uyduramadığını, Sow’un kendi ceza alanı önünde oynamasının nedenlerini sorsun. Beşiktaş’ın dışarıda dostları olabilir ama Fenerbahçe’nin düşmanları kendi içinde.

        - Bursa-F.Bahçe haftanın en önemli maçıydı. F.Bahçe de büyük fırsat kaçırdı, 10 kişilik rakibine puan verdi. Maçtan sonra hakeme büyük tepki vardı... F.Bahçe tepkisinde haklı mı?

        REKLAM

        - Yine söylüyorum, verilen penaltıların ikisi de penaltı değil. Ancak Bursa bağırmadığı için Bursa aleyhine verilen penaltı konuşulmuyor. Bana sorarsan o da penaltı değil. İkisi de ele çarpma. Fenerbahçe hakeme kızacağına takıma kızsın. 45 dakika 10 kişi oynayan rakibi nasıl yenemezsin kardeşim. Bu kadar baskı kurup nasıl sonuç alamazsın. Nasıl işi biteremezsin. Fenerbahçe, genetiğine aykırı bir oyun peşinde bu sene. Fenerbahçe savunma takımı olmaz, olamaz. Fenerbahçe bu ligin gol rekorunu kıran takımdır. Öyle oynarsa Fenerbahçe olur. Sow kendi ceza alanı önünde top çıkarıyorsa bir sorun var demektir. Fenerbahçe’de Alper muazzam oynadı. Bir kişi daha Alper’e ayak uydursa sonuç başka olurdu ama kimse uyduramadı.

        RVP VE GÜNEŞ UCUZ KURTULDU

        - Hafta içinde kupa maçının cezaları verildi, herkes ayrı yorum yaptı ve cezaların abartılı olduğu söylendi. Bu cezalar için Fatih Altaylı’nın yorumu nedir?

        - Şaşırmadım. Abartılı falan değil. Van Persie çok ucuz atlattı. Tahkim de ekstra sezon sonu indirimi yaptı. Şenol Güneş de ucuz atlattı. Ben uzun zamandır rakip futbolcuya dalan bir teknik direktör görmemiştim. Az bile ceza aldı. Bence cezalarda abartı falan yok.

        RİEKERİNK’E ‘ŞUNU OYNAT, BUNU OYNAT’ DEMİŞLER

        - Eskiden şampiyonluğun kaderini belirleyecek maçlarda Galatasaray havaya girer, Kayseri gibi rakiplerini kolayca yenerdi. Galatasaray niye artık bu havayı yakalayamıyor?

        - Galatasaray havayı mavayı yakalayamaz. Çünkü Galatasaray’ın bir yönetimi yok. Zavallı, çaresiz, beceriksiz bir yönetim var. Takımın saha içinde lideri yok, kulübün yönetiminde liderlik yeteneklerine sahip biri yok. Galatasaray büyük bir facianın eşiğinde. Kulüp büyük bir hızla uçuruma yuvarlanıyor ve bunu ilk günden beri söylediğim için bana kızıyorlar. Ben Kayseri maçının kazanılacağına dair en ufak bir umut taşımıyordum zaten. Bu maçı kaybedeceğimizi maçtan önce yönetim ile Riekerink arasında yapılan toplantıdan sızan bilgileri okuduğum an anladım. Tam anlamıyla ilkel bir yönetim anlayışı. Teknik direktörü azarlıyorlar ve eline “Şunu oynat, bunu oynat, şunu şuraya koy, bunu buraya koy” diye liste veriyorlar. Teknik direktör olacak adam da bu saçmalıkları dinliyor.

        REKLAM

        DERDE DERMAN ÇETİNER DEĞİL

        - Taraftardan yoğun bir tepki vardı ve Dursun Özbek yönetiminin Riekerink’le yolları ayırma kararı aldı. Sizce doğru bir karar mı?

        - Riekerink’e başından beri karşı olan biri olarak söyleyeyim, hocanın şu an gönderilmesi yanlış. Sorun Riekerink değil ki, sorun yönetim. Sorun Riekerink’in en başında göreve getirilmesi. Bu saatten sonra değiştirsen ne olur! Dahası Sneijder’le sorun çıkabilir. Hele hele yerine Raşit’i getireceksen ne olur! Raşit canım ciğerim ama belli ki, birkaç aylık bir saçmalık olacak. Yazık değil mi? Benim anlamadığım şu, transfere dünya kadar para harca, sonra takımın başına ilkokul öğretmeni Riekerink’i getir. Yönetimin iş bilmezliği buradan belli. Seneye devam edecek birini yanına versinler daha iyi. Terim’le anlaştılarsa onu bilemem...

        ORTADAN KARTAL’A KATKI YOK

        REKLAM

        - Beşiktaş kupa maçının etkilerinden kurtulamıyor. Karabük’te bu net belli oldu. Son dönemde eleştirilen Oğuzhan yine etkisiz kaldı...

        - Beşiktaş’ın aklı kupada kalmış belli. Ağır hasar aldılar. Takımı bu durumdan çıkaracak kişi teknik direktör olabilir ama onun da aklı kupada kalmış. Hatta en çok onun aklı kupa maçında kalmış. Oğuzhan’ın bu yıl geçen yılki formundan, oyunundan çok uzak olduğunu ligin başından beri söylüyorum. Ama Beşiktaş’ın başka silahları da var. Değerlendiremiyor. Bak bu yıl Beşiktaş’ta orta sahanın skora katkısı çok düşük. Bunu niye düşünmüyorlar. Sosa gitti diye bu kadar geri gitmez takım.

        KASIMPAŞA LİDER SEVİYOR

        - Kasımpaşa, Beşiktaş’tan sonra Başakşehir’e de sert bir darbe vurdu. Ligin en ilginç takımlarından biri. Bu maç için neler söylersiniz?

        - Kasımpaşa lider katili oldu. Kim liderse ya da kim liderliğe gidiyorsa Kasımpaşa onu vuruyor. Başakşehir karşısında çok etkili oynadılar, çok akıllı oynadılar ama onlarda da devamlılık yok. Hakemin etki etmediği, hakemin etki edeceği bir durumun da yaşanmadığı bir maçtı. Başakşehir’de ciddi bir düşüş gözlemliyorum. Başakşehir’in tek tip bir oyun planı var. Kasımpaşa bu planı kilitleyince çözemediler. Visca çok etkisiz kaldı. Emre dışında kimse iyi oynamadı Başakşehir’de. Kasımpaşa’da ise Adem eski günlerinden bir resital sundu. Bu arada Kasımpaşa kalecisi Ramazan da Milli Takım’a göz kırpıyor. Çok iyiydi. Muazzam toplar çıkardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ