Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Şampiyonlar Ligi 2. tur sonuçları: PSG: 4 - Barcelona 0 / Benfica: 1 - Borussia Dortmund: 0 - Futbol Haberleri
        1

        Şampiyonlar Ligi 2. tur karşılaşmalarında gecenin maçında Paris Saint Germain evinde Barcelona'yı ağırladı.

        2

        PSG sahaya Trapp, Meunier, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa, Verratti, Rabiot, Matuidi, Di Maria, Draxler ve Cavani 11'i ile çıktı.

        3

        Barcelona'nın kadrosu ise Ter Stegen, Roberto, Pique, Umtiti, Alba, Busquets, Andre Gomes, Iniesta, Messi, Neymar ve Luis Suarez'den oluştu.

        4

        Maça taraftarının da büyük desteği ile etkili başlayan PSG, 6. dakikada Di Maria'nın harika pasında önce Cavani ardından Draxler ile iki gol pozisyonunu değerlendiremedi.

        5

        11. dakikada PSG bir inanılmaz gol pozisyonunu daha değerlendiremedi. Önce Matuidi'nin vuruşunu ter Stegen tokatladı, ardından dönen topta Cavani vurdu ancak Alman kaleci bir kez daha gole izin vermedi.

        6

        18'de PSG kilidi açtı. Kazanılan frikikte topun başına geçen Angel Di Maria doğum gününde harika bir vuruşla ter Stegen'i avladı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

        7

        27'de bu kez Barcelona inanılmaz bir golü kaçırdı. Andre Gomes'in ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Sergi Roberto'nun vuruşu kaleci Trapp'a çarparak yan ağlarda kaldı.

        8

        34. dakikada Draxler güzel hareketlerle soldan ceza sahasına girdi. Roberto'yu geçip yakın direğe vuruşunu yaptı ancak Barcelona adına maçın yıldızı olan ter Stegen yine gol için geçit vermedi. Kornerden gelen topta ceza alanında Kimpembe zor da olsa vuruşunu yaptı ancak top yine ter Stegen'de kaldı.

        9

        40'ta yine çok hızlı çıkan PSG'de Cavani sağ kanattaki Draxler'i gördü. Alman oyuncu vatandaşı ter Stegen'in sağından topu ağlara göndererek takımını soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle götürdü.

        10

        Paris fırtınası ikinci yarıda da devam etti. 55'te Kurzawa'nın getirdiği topu alan Di Maria ceza sahasının önünde mükemmel bir vuruşla ter Stegen'i bir kez daha avladı ve skoru 3-0 yaptı.

        11

        67. dakikada Neymar'ın ortasında Messi kafayı vuracakken araya giren Trapp gole izin vermedi.

        12

        71'de Mounier'nin ara pasına hareketlenen Cavani, yakın direğe yaptığı vuruşla durumu 4-0'a getirdi. Cavani bu maçta doğum gününde gol sevinci yaşayan ikinci oyuncu oldu.

        13

        84. dakikada Barcelona farkı azaltma şansı yakaladı ancak Umtiti'nin kafası direkten geri geldi ve maç 4-0 sona erdi.

        14

        Bu sonuçla Paris Saint Germain çeyrek final yolunda çok önemli bir avantaj yakalarken, Barcelona ise daha şimdiden 4-0'ın rövanşını düşünmeye başladı.

        15

        BENFICA - DORTMUND

        Gecenin diğer maçında ise Benfica evinde Borussia Dortmund'u konuk etti.

        16

        Benfica sahaya Ederson, Semedo, Luisao, Lindelof, Eliseu, Fejsa, Pizzi, Salvio, Carrillo, Rafa ve Mitroglou 11'i ile çıkarken,

        17

        Borussia Dortmund ise Burki, Piszczek, Bartra, Sokratis, Schmelzer, Weigl, Guerreiro, Dembele, Reus, Durm ve Aubameyang ile sahada yer aldı.

        18

        Benfica ilk dakikadan itibaren Borussia Dortmund karşısında etkili olurken, girdiği önemli pozisyonları Eduardo Salvio ile değerlendiremedi.

        19

        10. dakikada Dortmund ilk etkili atağını gerçekleştirdi. Orta alanda Dembele topu kaptıktan sonra müthiş bir pas attı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Aubameyang'ın şutu üstten dışarı gitti.

        20

        22'de Reus'un pasında sol kanattan Castro topu içeriye çevirdi. Dembele gelişine vuruşunu yaptı ancak topun önüne kendisini atan Lindelof golü engelledi.

        21

        38. dakikada Guerreiro'nun içeriye çevirdiği paralel top, kaleci Ederson'u da geçti ancak Aubameyang dokunmayı başaramayınca meşin yuvarlak taca gitti.

        22

        1 dakika sonra kaleci Ederson ceza sahası içerisinde top yerine Dembele'ye vurdu. Dortmund cephesi penaltı bekledi ancak hakem Nicola Rizzoli 'devam' dedi ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

        23

        48. dakikada sağ kanattan gelen kornerde kafa vuruşu sonrası arka direkte Mitroglou, kaleciden seken topu tamamladı ve Benfica'yı 1-0 öne geçirdi.

        24

        51'de Benfica savunmasında Luisao ve Semedo'nun anlaşmazlığı sonrası bu kez Dortmund gole çok yaklaştı ancak meşin yuvarlak ağlara gitmedi.

        25

        Benficalı Ederson, 56. dakikada önce Reus ve 1 dakika sonra da Piszczek'in şutunda kalesinde devleşerek gole izin vermedi.

        26

        58. dakikada Borussia Dortmund penaltı kazandı. Topun başına geçen Aubameyang vuruşu kaleci Ederson'a nişanlayınca konuk ekip beraberlik fırsatını bir kez daha değerlendiremedi.

        27

        İlerleyen dakikalarda Borussia Dortmund gol için Benfica kalesinde büyük baskı kursa da Elderson inanılmaz kurtarışlarla buna izin vermedi.