Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Başesgioğlu'ndan genelge! - Futbol Haberleri

        Kayak Federasyonu, Dağcılık Federasyonu ve 81 il valiliğine gönderilen genelgede, doğal ve kültürel varlıklar yönünden zengin olan Türkiye'nin, doğa sporları ile turizm amaçlı sportif faaliyetlerin yapılabileceği çok sayıda spor alanı ve tesise sahip olduğu belirtildi.

        Çok sayıda kamu kurum ve kuruluşunun görev ve yetkili bulunduğu bu alanlarda zaman zaman koordinasyon eksikliğinin gözlendiğinin ifade edildiği genelgede, şu görüşlere yer verildi:

        ''Turizm amaçlı tesisler ile spor amaçlı tesislerin fonksiyonel olarak farklı kesimlere hizmet etmekle birlikte, bu tesisler birçok yerde içiçe girmiş olup, bunları birbirinden kesin olarak ayırmak mümkün olmamaktadır.

        Spor alanları ile turizm amaçlı spor tesisleriyle ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Kayak Federasyonu, Türkiye Dağcılık Federasyonu, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulları, Jandarma ve benzeri gibi kamu kurum ve kuruluşlarının görev ve yetkileri bulunmaktadır.

        Yakın zamanda Bursa Uludağ ile Gümüşhane Zigana Dağları'nda yaşanan müessif kazalar, ülkemizi derinden etkilemiş olup, bu tip olaylar ülkemiz turizmini olumsuz etkileyebileceği gibi, doğa sporları ile ilgili aktiviteleri de olumsuz etkileyebilir.

        Söz konusu alanlarda güvenlik önlemlerinin tam ve zamanında alınması konusunda bir zafiyet yaşanmaması için İl Valiliklerince ilgili kurum ve kuruluşların yetkililerinin biraraya getirilerek gerekli önlemlerin alınması hususunda gereğini rica ederim.'' A.A.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ