Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Çaykur Rizespor Çaykur Rizespor: 1 - Galatasaray: 1 | MAÇ SONUCU - Galatasaray Haberleri
        SPOR TOTO SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... ÇAYKUR RİZESPOR-GALATASARAY KARŞILAŞMASININ CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

        Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında yeni teknik direktörü Igor Tudor yönetiminde ilk maçına çıkan Galatasaray, deplasmanda Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldı. Geçen hafta Kayserispor'a yenilen ardından Riekerink'in görevine son veren sarı-kırmızılı ekipzirve yolunda ağır bir yara daha aldı.

        Sakatlıkları nedeniyle Sneijder, Eren, Carole ve Hakan Balta'nın yanı sıra Tudor'un kararıyla kadroya alınmayan Bruma'dan yoksun olan Cimbom, 23. dakikada Podolski'nin attığı golle 1-0 öne geçti.

        Öte yandan Alman golcü, Çaykur Rizespor’a karşı oynadığı üç lig maçında da birer gol attı. Karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

        İkinci yarıda ataklarını sıklaştıran Çaykur Rizespor, 73. dakikada Özgür Çek'in attığı frikik golüyle skoru 1-1'e getirdi. Kalan dakikalarda her iki takım da girdiği gol pozisyonlarını değerlendiremedi ve mücadele 1-1 eşitlikle sona erdi.

        Bu sonucun ardından Igor Tudor ile ilk maçında 1 puan alan Galatasaray 40 puana yükseldi. Taraftarların istifaya davet ettiği Hikmet Karaman yönetimindeki Çaykur Rizespor ise 20 puanını 20 yaptı.

        Galatasaray, 2008 yılından bu yana Çaykur Rize deplasmanında kazanamıyor.

        SPOR TOTO SÜPER LİG PUAN DURUMU

        ÇAYKUR RİZESPOR: 1 - GALATASARAY: 1

        STAT: Çaykur Didi

        HAKEMLER: Halis Özkahya, Kemal Yılmaz, Hakan Yemişken

        ÇAYKUR RİZESPOR: Diallo, Mehmet Akyüz (Dk. 62 Nosa Igiebor), Oboabona, Ümit Kurt (Dk. 43 Yakoubi), Özgür Çek, Petrucci, Recep Niyaz, Dhurgham İsmail, Ahmet İlhan Özek, Janster (Dk. 71 Tuszynski), Edomwonyi

        GALATASARAY: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Semih Kaya, Linnes (Dk. 72 Ahmet Çalık), De Jong, Selçuk İnan (Dk. 78 Sinan Gümüş), Rodrigues, Yasin Öztekin, Josue (Dk. 60 Tolga Ciğerci), Podolski

        GOLLER: Dk. 23 Podolski (Galatasaray) Dk. 75 Özgür Çek (Çaykur Rizespor)

        SARI KART: Dk. 13 Podolski (Galatasaray)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        23. dakikada Yasin Öztekinin pasında, sağdan ceza alanı son çizgisine inen Josue, topu Podolskiye doğru çıkardı. Bu futbolcu da sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1.

        29. dakikada Ahmet İlhan Özekin ceza alanı sağ çaprazından uzak mesafeden şutunda, kaleci Muslera iki hamlede topu kontrol etti.

        35. dakikada ceza alanı sol çaprazında Linnesin aşırtma vuruşunda, kaleci Dialloyu geçen top direğin az farkla üzerinden auta çıktı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        58. dakikada ceza alanına doğru hareketlenen Rodriguesin sert şutunda, top üsten auta gitti.

        59. dakikada Recep Niyazın pasında, ceza yayı üzerinde topla buluşan Jansterin şutunda, kaleci Muslera sağ tarafına doğru gelen topu yatarak kontrol etti.

        74. dakikada Rodriguesin pasında ceza alanı sağ çaprazında Tolga Ciğercinin şutunda, kaleci Diallo yatarak tehlikeyi önledi.

        75. dakikada Çaykur Rizespor, eşitliği sağladı. Ceza alanının hafif sol çaprazından kazanılan serbest atışta, Özgür Çek meşin yuvarlağı kaleci Musleranın sağından filelere gönderdi: 1-1.

        84. dakikada sağ çaprazda Özgür Çekten sıyrılarak ceza alanına giren Yasin Öztekinin şutunda, top az farkla yandan auta çıktı.

        90+1. dakikada Semih Kayanın soldan ortasında, ceza alanı içinde uygun durumdaki Yasin Öztekinin kafa vuruşunda, yerden seken top direğin yanından auta gitti.

        90+3. dakikada Recep Niyazın pasında ceza alanı içinde topla buluşan Dhurgham İsmailin şutunda, kaleci Muslera iki hamlede topu kontrol etti.

        MAÇTAN NOTLAR...

        3 FARKLI OYUNCU

        Galatasaray, geçen hafta sahasında Kayserispor'a 2-1 yenildiği maçtaki ilk 11ine göre 3 farklı oyuncuyla sahaya çıktı. Sarı-kırmızılı takımda, Rize'ye getirilmeyen Bruma, Hakan Balta ile yedek kulübesinde oturtulan Tolga Ciğerci'nin yerlerine Selçuk İnan, Josue Pesqueira ve Aurelien Chedjou ilk 11de forma giydi.Galatasarayda sakatlıkları bulunan Wesley Sneijder, Eren Derdiyok ve Lionel Caroleün yanı sıra Armindo Bruma ve Hakan Balta 18 kişilik kadroda yer almadı.

        CHEDJOU 11 HAFTA SONRA

        Galatasaray'da teknik direktör Tudor, stoperde Chedjou'ya 11'de görev verdi. En son ligin 9. haftasında Adanaspor maçında 11'de görev yapan Kamerunlu futbolcu, 11 hafta sonra 11'de görev aldı.29 Ekim 2016 tarihinde oynanan karşılaşmadan 112 gün sonra 11'de sahaya çıkan Chedjou, Semih Kaya ile stoperde görev yaptı.

        REKLAM

        ÇAYKUR RİZE'DE KWEUKE YOK

        Çaykur Rizesporda ise golcü oyuncu Leonard Kweuke, karşılaşmada forma giyemedi. Ligde geçen hafta 4. sarı kartını görerek cezalı duruma düşen Kamerunlu oyuncunun yerine yeni transfer Bright Edomwonyi oynadı.

        KAR TEMİZLENDİ

        Kentte iki gün etkili olan kar yağışının ardından Çaykur Didi Stadı'nda kar temizleme çalışmaları yapıldı. Zarar görmemesi için özel örtü ile korunan saha zemininde biriken karlar temizlendi. Saha yapay güneş panelleri ile ısıtıldı. Saha zemini maçı oynamaya uygun hale getirildi. Tribünlerde yaklaşık 5 bin Çaykur Rizespor, bin dolayında da sarı-kırmızılı takım taraftarları yer alarak takımlarına destek verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ