Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat'tan ayrılık kararı | Advocaat'ın yerine Hamza Hamzaoğlu iddiası - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Fenerbahçe'de sıcak gelişmeler yaşanıyor...

        2

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat, yönetimin "Kal" teklifine rağmen devam etmeme kararı aldı.

        3

        Yönetim de yerine gelecek isim konusunda adayları belirleme çalışmalarına başladı. İşte yaşananlar ve ismi ortaya atılan sürpriz teknik adam...

        4

        Advocaat, yönetimin "Kal" teklifine rağmen, 'her şeyin tek sorumlusu' olarak gösterilmekten rahatsız ve sezon sonu görevi bırakmayı düşünüyor.

        5

        İşte Advocaat'ın kendisi hakkında rahatsızlık duyduğu konular ve bu olaylar hakkındaki görüşleri:

        6

        1- Advocaat'ın en çok sinirlendiği konu, 'tazminat almak için istifa etmiyor' şeklindeki iddialar.

        7

        Hollandalı, konuyla ilgili bir sohbette, "Sözleşmem sezon sonunda bitiyor ve tazminat maddesi yok. Beni paragöz bir antrenör olarak göstermek kime ne kazandıracak? Ben buraya Fenerbahçe yönetiminin davetiyle geldim ve yeni bir heyecan hissettim. Para hep ikinci plandaydı" ifadelerini kullandı.

        8

        2- Tecrübeli çalıştırıcının, rahatsızlık duyduğu bir başka nokta ise 'Her şeyin sorumlusu teknik direktör' algısının yönetime yakın kaynaklarca dillendirilmesi...

        9

        Advocaat'ın, "Yönetimden, sahadaki çimciye kadar bir mücadele veriyoruz. Başarı ya da başarısızlık bir kişiye mal edilemez. Devre arasında transfer yapamadık, çünkü şartlar uygun olmadı. Ama ben bu konuda kimseyi suçlamam. Ben de aynı desteği görmek istiyorum" yorumunu yaptığı bildirildi.

        10

        3- Advocaat, performanslarını beğenmediği için kadro dışı bıraktığı 2 futbolcunun yönetimin isteği ile affedilmesinden de rahatsız oldu.

        11

        Üstelik Emenike'nin Krasnodar'da oynatılmasının yönetimin 'Piyasasını kaybetmeyelim' telkini sonrası gerçekleştiği, aynı şekilde Van der Wiel'in de bu mantıkla Kasımpaşa maçında sahaya sürüldüğü kaydedildi.

        12

        Advocaat'ın ayrılık fikrine yönetimin de karşı çıkmadığı ve yeni arayışlara başladığı kaydedildi.

        13

        FLAŞ HAMZA HAMZAOĞLU İDDİASI | Sosyal medyada sarı lacivertli kulüp için Galatasaray'a 3 kupa kazandıran Hamza Hamzaoğlu'nun ismi konuşuluyor.

        14

        Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'ı çalıştırdığı dönemde küçüklüğünden beri Fenerbahçe taraftarı olduğunu açıklamıştı. (Kaynak: Sabah - Akşam)

        15

        Hamza Hamzaoğlu'ndan Fenerbahçe için Star'a şu açıklamalarda bulundu: "Beni Fenerbahçe gibi büyük bir camiaya yakıştırdıkları için teşekkür ederim ama oranın hocası bana göre Aykut Kocaman’dır."

        16

        "Eğer Aykut hoca Konyaspor’da devam edecek ve Fenerbahçe Kulübü bana bir teklifle gelirse tabi ki sıcak bakarım."

        17

        "Aslında geçtiğimiz haftaya kadar ‘Ben Galatasaray camiasına mâl olmuş biriyim, bizi sevenleri üzmeyelim’ düşüncesi içerisindeydim fakat boşta olmama ve Galatasaray ile büyük başarılar yakalamama rağmen başka bir teknik adamla anlaşılması beni açıkçası kırdı."

        18

        "Artık fikrim gerçekten değişti, sonuçta profesyonel insanlarız ve futbola güzellik katmak istiyoruz, Fenerbahçe’den böyle bir teklif alırsam sıcak bakabilirim."

        19

        Öte yandan Fenerbahçe'de Advocaat'ın yerine getirilmesi düşünülen teknik adamlar listesinde Aykut Kocaman da yer alıyor.

        20

        Kocaman'ı takımın başına getirmek için Galatasaray'ın Igor Tudor'da uyguladığı taktik, fikir olarak ortaya atıldı ancak karşılık bulamadı.

        21

        Aykut Kocaman'ın sözleşme fesih bedeli 600 bin Euro. Ancak Igor Tudor'un Galatasaray'a geliş sürecinde yaşanan tartışmalar ve bu rakamın Tudor'unkine (150 bin Euro) nazaran daha yüksek olması Fenerbahçe'yi bu konuda acele ettirmiyor.