Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Fatih Altaylı: "Hakemler ilan etsin lig yarın bitsin" - Futbol Haberleri

        FATİH ALTAYLI | KÖŞEBAŞI

        Sizce Beşiktaş’ı şimdiden şampiyon olarak kutlayabilir miyiz?

        - Hakemler bu şekilde devam edecekse, ki edecekler gibi görünüyor, şampiyonu kutlayabiliriz. Aslında bu ligi oynamaya gerek yok. Takımlar boşu boşuna transfere onca para harcıyorlar, teknik direktörler buluyorlar, taraftarlar karda, yağmurda, soğukta, sıcakta boşu boşuna maçlara gidiyorlar. Yüz binlerce enayi boşu boşuna beIN Sports’a milyonlar, milyarlar ödüyor. Bunların hiçbirine gerek yok. Hakemler sezon başında kimi şampiyon yapmak istediklerini söylesinler ve o takım şampiyon ilan edilsin. Bu yıl sadece adı ‘süper’ olan ligimizde şampiyonu hakemler tayin etti bile. Evet, hakem hataları böyle sürecekse, ki sürecek gibi görünüyor, Beşiktaş’ın şampiyonluğunu kutlayabiliriz. Hatta bundan sonraki maçları oynamaya bile gerek yok. Boşu boşuna deplasman masrafları, futbolculara maç başı ödemeleri falan yapmasın kulüpler. Taraftarlar da boşu boşuna bilet parası, yol parası vermesinler, maça gideceğim diye ailelerinden, işlerinden güçlerinden vakit çalmasınlar. Bu hafta şampiyonu ilan edelim bitsin bu çile.

        REKLAM

        BEŞİKTAŞ’A DEĞİL, RAKİPLERİ ALEYHİNE HATA YAPTILAR

        - Fenerbahçe ve Galatasaraylı yetkililer, Beşiktaş’ın bugünkü durumunda hakem rolünün çok olduğunu düşünüyor. Siz ne diyorsunuz?

        - Ben, Beşiktaş’ın durumunda hakem faktörü yok, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin durumunda hakem faktörü var diyorum. Hakemler, Beşiktaş aleyhine hata yapmıyorlar ama Galatasaray ve Fenerbahçe aleyhine çok hata yapıyorlar. Hiç kimse için hata yapılmasa bugün durum farklı olurdu diyorum ben.

        GALATASARAY’A SON 2 MAÇTA YAPILANLAR ORTADA

        - Fenerbahçe, G.Saray ve Başakşehir önlerine gelen fırsatları tepmediler mi yani... Kazansalar puan durumu böyle olmazdı!

        - Benim de dediğim tam olarak bu. F.Bahçe zaten isyanda. Gel Galatasaray’ın son iki maçına bakalım. Kayseri karşısında ofsayttan bir gol yedi. Hadi onu geç. Nizami bir golü faul denilerek verilmedi. Verilse 1 puan alacak. Rize’de galibiyet golü, olmayan bir ofsayt gerekçesiyle verilmedi. Sadece iki maçta 3 puan. Sadece son iki maçta. Şu anda liderle puan farkı yedi. Son iki maçta çalınan puanları olmasa fark 4 olacak. O zaman Beşiktaş şampiyon diyebilecek miydik şimdiden? Daha önceki hataları saymıyorum bile. Gerçi kulüp 9 maçta 9 puanın çalındığını söylüyor. Yani o hatalar olmasa Galatasaray lider. Peki söyleyin bana, Beşiktaş’ın kupa maçı dışında hakeme kurban gittiği bir maç hatırlıyor musunuz? Evet Beşiktaş iyi oynuyor, evet Beşiktaş sezon başlarken de şampiyonluğun en güçlü adayıydı ama hakemler de ligin içine ettiler.

        REKLAM

        YILDIRIM VE ÖZBEK’İN VARLIKLARI BEŞİKTAŞ’I YUKARI TAŞIYOR

        - Bu soruyu birçok kez sorduk. Ancak taraftarlar da bizlere soruyor... Ne olacak Fenerbahçe’nin hali?

        - Bence bunu Aziz Yıldırım’a sorun. Fenerbahçe başarılı ise bunu Aziz Yıldırım yapmıştır, başarısız ise ya hocalar ya futbolcular. Aziz Bey’in başkan olduğu günden beri bu değişmedi. Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’nin başında kaldığı müddetçe bu istikrarsız durum asla değişmez. Aziz Yıldırım’ın ve Dursun Özbek’in varlıkları Beşiktaş’ı yukarı taşıyor.

        SNEİJDER-SELÇUK İYİ OYNARSA G.SARAY KAZANABİLİR

        - Peki Türk Telekom Arena’daki G.SarayBeşiktaş derbisinde neler olur?

        - Çok güzel bir maç izleriz diye düşünüyorum. Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki maçlar futbol olarak hep doyurucu oluyor. Yine öyle olacak. Galatasaray kazanmak zorunda. Beşiktaş ise daha rahat. Şenol Hoca, Galatasaray’dan korkacak, Galatasaray’ın hocası ise Rize’de gösterdi ki, Galatasaray’ı savunma ağırlıklı oynatmaktan yana. Bu durum maçın tadını kaçırabilir ama Beşiktaş gelir, Galatasaray da hızlı adamlarını kullanabilirse ortaya değişik tablolar çıkabilir. Umarım bu kez Bruma’yı kesmez Tudor. Ben Galatasaray’ın Bruma, Yasin, Sinan ve biraz da Rodrigues ile çok tehlikeli olabileceğini düşünüyorum. Hele de Tosic’in yokluğunda... Orta alanda da Sneijder ve Selçuk çok önemli. İkisi de iyi oynarsa Galatasaray maçı kazanır. Selçuk çok önemli olacak bu maçta. Beşiktaş’ın ise bildik bir kalitesi var. Her zamanki oyunlarını oynayacaklar. Quaresma’nın cezalı duruma düşürülmemiş olması da Beşiktaş için artı bir koz. Güzel maç olacak gibi duruyor. Hocalar korkmazsa tabii.

        REKLAM

        İYİ OYNAYANA KUPA VERİLSE BU İŞ JÜRİYLE SEÇİLİRDİ!

        - Yapmayın. Beşiktaş rakiplerinden daha iyi oynamıyor mu?

        - Bak kardeşim, en iyi oynayana şampiyonluk verilecek olsa o zaman ligler puan usulü oynanmazdı. Federasyonlar bir jüri kurar, yıl sonunda o jüri kimin sezon boyu en iyi futbolu oynadığını değerlendirir ve o şampiyon ilan edilirdi. Ne bu jimnastik müsabakası mı, buz dansı mı? Bunun adı futbol. Sahada kazanmayı gerektiriyor. Dışarıdan müdahale olmadan kazanmayı. Evet haklısınız, Beşiktaş diğer takımlardan daha iyi futbol oynuyor genelde. Ama bunun puan tablosuna yansımasını hakemler sağlıyorsa o zaman ortada bir sorun var demektir. Bakın bakalım şampiyonluk yolunda diğer şampiyonluk adayları hakemler yüzünden kaç puan kaybetmiş, Beşiktaş hakem hatalarından kaç puan kaybetmiş?

        QUARESMA’YA SARI VERİLEMEMESİ NORMAL Mİ?

        - Yine de en iyi futbol görüntüsünü Beşiktaş veriyor. Siz ne diyorsunuz...

        REKLAM

        - Kardeşim bu oyunda iyi futbola puan verilmiyor. Galibiyete puan veriliyor ve bazı takımların galip gelmesi hakem kararlarıyla engelleniyor. Bilerek veya bilmeyerek. Kasten veya sehven. Bilemem. Bakın mesela Beşiktaş’ta son maçta Quaresma sarı kart görmesi gerektiği halde görmedi. Oysa görse Galatasaray karşısında sahada olmayacak. Sizce normal mi?

        ÖZBEK HAKLI, PAZARTESİ DERBİSİ ZIRVALIK

        - Dursun Başkan, imza töreninde derbinin pazartesi olmasını sert bir dille eleştirdi. Siz ne düşünüyorsunuz?

        - Kesinlikle haklı. Olacak iş değil. Pazartesi günü derbi mi olur! Zırvalık. Beşiktaş’ın maçı varmış da ondanmış. Bu hafta yok muydu Beşiktaş’ın maçı. Pazar oynadılar. Hem de deplasmandan geldiler ve pazar oynadılar. Önümüzdeki hafta niye pazartesi oynayacaklar anlamadım doğrusu.

        TUDOR KOMPLEKSLİ BİR YÖNETİM ACEMİLİĞİ YAPTI

        - Galatasaray ilk kez yeni hocası ile sahaya çıktı. Tudor’u nasıl buldunuz?

        - Gençlik hataları yaptı. Tecrübesizlik hataları yaptı. Galatasaray’ın büyük takım olduğunu anlamamış gibi davrandı. Birisinin ona bunu anlatması lazım...

        REKLAM

        - Tudor’un, Bruma kararını nasıl karşıladınız? Bruma olsaydı Rize’de sonuç farklı olur muydu?

        - Benim de anlatmak istediğim bu... Bir teknik direktör takımdan herkesi kesebilir. Ama kazanmak şartıyla... Bruma’yı kesersin, iyi futbol oynarsın ve kazanırsın, kimse sesini çıkaramaz. Bruma’yı kesersin, kötü oynarsın ve kaybedersin, herkes bir şey söyleme hakkına sahip olur. Ortaya çıkan tabloya göre Tudor’un hatalarının ilki Bruma ve Hakan’ı kesmek oldu. Bu genç birinin yapacağı, kompleksli bir yönetim hatası. Şimdi düşünün beni Hürriyet gazetesinin başına geçiriyorlar. Benim ilk işim Ahmet Hakan ve Ertuğrul Özkök’ün yazılarına son vermek oluyor. Çünkü aptal olduğum için şöyle düşünüyorum. Bu Ahmet Hakan patrona çok yakın, Ertuğrul da eski yayın yönetmeni. Bu iki önemli adamı kesersem otoritemi sağlamlaştırır, patronun ben olduğumu göstermiş olurum. Böyle bir şey yapmaya kalkarsam zaten patron saçmalama der, ama de ki, patron da izin verdi ve yaptım. O zaman tirajları ve gazetenin etkinliğini arttırmam lazım ki haklı çıkıp kazanayım. Bunu yapar, bir de tiraj kaybedersem enayiliğin büyüğünü yapmış olur ve en önemli silahlarımı da kaybetmiş hale gelirim. Ben yürüyen bir düzenin başına geçtiğim zaman eğer düzen tam bir felaket değilse, onu yavaş yavaş değiştirmenin doğru olduğuna inanırım.

        REKLAM

        HOCA AYARTMAK YAKIŞMADI

        - İmza töreninde Tudor’un G.Saray’a gelişinin etik olup olmaması tartışıldı. Siz neler söyleyeceksiniz?

        - Daha önce söyledim, tekrar edeyim. Yapılan iş yeni tabiriyle etik değildir, eski tabirle ahlaki değildir. Galatasaray’a yakışan bir tavır değildir. Galatasaray ligin orta yerinde rakip takımların hocasını ayartıp transfer etmez. Cezai şartı ağır değil diye böyle bir şey yapmak ayıptır. Galatasaray’ı bilen, tanıyan, içinde büyümüş herkes de benim gibi düşünür.

        DİCK ADVOCAAT YAPILABİLECEK EN BÜYÜK HATAYI YAPTI

        - Fenerbahçe-Kasımpaşa maçının skoruna kimse şaşırmadı. Kasımpaşa zaten büyük takımlara karşı çok özel oynuyor. Siz bu maçı nasıl yorumluyorsunuz?

        - Fenerbahçe’nin rakiplerle sorunu yok. Fenerbahçe kendi ipini kendi çekiyor. Kasımpaşa, Fenerbahçe’den puan çalmadı. Fenerbahçe, Kasımpaşa’ya bir puan vermek için kendi iki puanından vazgeçti. Bir ara iyi bir yola girer gibi oldu Fenerbahçe ama çok kısa sürdü. Hocanın sürekli takımı suçlaması iyi sonuç vermiyor. Yapılabilecek en büyük hata. Biraz belden aşağı bir örnek vereyim. Bir erkeğin erkekliği ile sürekli alay edersen sonunda gerçekten impotan (iktidarsız) olur. Advocaat, Fenerbahçe’de bunu yaptı. Oysa tam aksine özgüven aşılaması gerekirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ