Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Fikret Orman: "Divan Kurulu başkanının başkanlığı düşmüş durumdadır" - Beşiktaş Haberleri

        Vodafone Arena'da genel kurul üyeliğinde 25 yılını tamamlayarak divan kurulu üyesi olmaya hak kazanan üyeler için düzenlenen rozet takma töreninde konuşan Orman, son günlerde tartışmalı hale gelen divan kurulu seçimleri ile ilgili açıklamalar yaptı.

        Mahkemenin daha önce verdiği tedbir kararının kaldırıldığını aktaran Orman, süreci anlatarak, "Bir kongre üyemizin itirazı sonucu mahkeme, seçimin tekrar yapılmasıyla alakalı karar verdi. Mahkeme kararı doğrultusunda divan kurulu seçim gündemiyle toplanabilir. Seçimi kimin yapacağıyla alakalı bir kavram kargaşası vardı. Mahkeme 'seçim tarihini divan kurulu yönetimi belirlesin' diye karar vermişti. Biz de o karara uyduk. Ancak, divan kurulu seçime gitmektense toplantı yapma kararı aldı. Bu hukuken mümkün değil çünkü seçime gitme zorunluluğu var" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        "HUKUKUN VERDİĞİ KARAR UYMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR"

        Son seçimi kazanarak divan kurulu başkanı olan Yalçın Karadeniz'in disiplin kurulundan ceza aldığı için görevinin sona erdiğini belirten Orman, şunları kaydetti:

        "Divan kurulunun seçime gitmesi gerekmekte. Tedbiri veren mahkeme niyetin başka olduğunu anlayınca tedbiri kaldırmış vaziyette. Beşiktaş, hukuk içinde yönetilen, tüzüğü olan, Türkiye'nin en saygın halka açık kurumudur. Hukukun verdiği karara uymak hepimizin görevidir. Divan kurulunun tek maddeyle toplantı yapma yetkisi var, o da seçimle alakalıdır. Bugün tedbir kararı ortadan kalktığı için hukuksal bir durum yoktur. Cumartesi günü yapılmak istenen divan kurulu toplantısına yönetim kurulu katılmayacaktır. Ne amaçla bu toplantı yapılacak anlamış değilim. Divan kurulu ya seçimi yapacak ya da mahkemeye gidip bunu yaptırması için uğraş içine gireceğiz. Benim tavsiyem, buna gerek kalmadan, büyüyen, hedefine giden Beşiktaş'ın gündemini bu konularla meşgul etmemeleridir. Bundan sonra yapılacak toplantının hukuki altyapısı yoktur. Bundan kaçacak bir şey yok. Aday olacak varsa aday olur."

        REKLAM

        ORMAN, ÇEBİ'YE ROZET TAKTI

        Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, genel kurul üyeliğinde 25 yılını tamamlayarak divan kurulu üyesi olmaya hak kazananlar için verilen yemekte siyah-beyazlı kulübün ikinci başkanı Ahmet Nur Çebi'ye ve yönetici Erdal Torunoğulları'na üyelik rozetlerini taktı.

        Çebi, "Rozetimi Fikret Orman'dan aldığım için gurur duyuyorum" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ