Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş Başkanı Fikret Orman: "Kupayı istiyoruz" - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, beIN SPORTS'ta önemli açıklamalarda bulundu. Orman'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

        - Vodafone Arena'nın teknolojisi dünyadaki en son sistem. Stadı biz yaptık. Bu stadın yapımında hiçbir şeyden kaçmadık. BJK TV de Vodafone Arena'ya taşınıyor. HD yayına geçeceğiz. Stadımıza 4 tane restaurant yaptık, onlar da açılacak ve 7 gün aktif olacak. 330 milyon dolar borçla aldık, hiçbir şeyi ipotek etmedik. Her şeyi yapmaya çalıştık. İnşallah mutlu etmişizdir.

        -İki sene önceLiverpool'dan sonra Brugge çıkınca sevinmiştim, o bir hataydı bence. Hayırlısı neyse o olsun. Şampiyonlar Ligi grup kurasında devler vardı, şimdi bu takımlara bakınca daha sempatik geliyor. Hayırlısı Allah'tan.

        KUPA NEDEN OLMASIN?

        - Vodafone Arena'ya UEFA Avrupa Ligi'ni getirmek istiyoruz. Galatasaray'ın 2000 yılında yaptığı başarı müthişti. O tarihten bu yana bir Türk takımının kupayı getirememesi ayıbımızdır.Manchester United dışındaki rakiplerin bizim kadar bütçeleri, taraftarları, statları yok. Bizim kadar eski değiller. Neden kupa olmasın?

        REKLAM

        - Caner, Demba Ba ve Ersan mart ayında takıma katılacak. Caner 40 yıllık Beşiktaşlı gibi. Tabii bu durumda Şükran Ovalı'nın da payı var. Demba gelir gelmez takımla başlar. Çok fit durumda. Şu an ülkesinde çocuğuyla ilgili bir işi var. Gelince başlayacak.

        - Beşiktaş'ın aile yapısından dolayı bizim takımda oynayan çocuklar gidip başka yerde mutlu olamazlar, oynayamazlar. Atiba asrın transferi gibi hele oğluyla birlikte tam anlamıyla bütünleşti. Noah artık kulübün maskotu.

        - Beşiktaş, Galatasaray'a kaybeder, Başakşehir kazanırsa fark 1 puan. Şampiyon yorumları gerçekçi değil.Beşiktaş iyi mi? İyi ama daha iyi olmalıydı. Karabükspor'a kaybetmemeliydi. Hakem hatası falan ama Beşiktaş hakem hatalarına sığınamaz. Kötü oynadık, yenmeliydik.

        - Beşiktaş'ın santraforu Cenk. Aboubakar da güçlü oyuncu. Mario'dan sonra Aboubakar zorlandı. Ama kritik işler yaptı. Aboubakar inşallah başarılı olsun bonservisini alalım.

        REKLAM

        - Şenol Hoca bizim ağabeyimizdir. Kendisi burada olmaktan çok mutlu. Rakiplerimizin gerisinden gelerek, bugünlere ulaştık.

        - Fenerbahçe ve Osmanlıspor'un elenmesine çok üzüldüm. Keşke 3 takımla Avrupa Ligi'nde devam etseydik. Rakiplerimiz bizim önümüzde olsaydı hakem hataları bu kadar konuşulmazdı.

        FENERBAHÇELİ OYUNCULARI PLANLIYDI

        - (Türkiye Kupası'ndaki Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak) Sezon başından beri her maçımızda hata var. Şenol Hoca da benim gibi laz bir adam sinirlendi. Fenerbahçeli oyuncular planlıydı. Fenerbahçeli oyuncular benim hocamın üzerine geldi. Ne alaka yani? Ancak ne olursa olsun o görüntüler olmamalıydı.

        - Yıldırım Demirören TFF başkanı olduğundan beri 15 kupa verilmiş. 14'ünü Fenerbahçe ile Galatasaray kazanmış. Algı yaratmak ayıp.

        GALATASARAY GEÇEN SEZON NEDEN İTİRAZ ETMEDİ?

        - Galatasaray geçen yıl Olimpiyat Stadı'nda pazartesi günü oynarken neden itiraz etmedi? Aziz Yıldırım, 'Beşiktaş neden Pazartesi oynamıyor' dedikten sonra her maçımız pazartesi. Pazar oynasak ne olur, Pazartesi oynasak ne olur? Bunlar ucuz şeyler. Büyük camialara yakışmıyor.

        -Galatasaray taraftarı başarıya alışmış, baskı olması normal. Dursun Özbek'i çok severim. Galatasaray Yönetimi bizi her zaman iyi ağırlamıştır. Bugün Londra'ya gideceğim, dönüşte yetişebilirsem derbiye gideceğim.

        VAN PERSİE O HAREKETLERİ BİZDE YAPAMAZDI

        -Van Persie'yi biz de almak istemiştik. Van Persie eğer Beşiktaş'ta oynasaydı, bir derbide o hareketleri yapamazdı. Bizim kulüp kültürümüzde yok bunlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ