Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Galatasaray Beşiktaş hangi kanalda? Derbi hangi kanalda, saat kaçta, ne zaman? - Beşiktaş Haberleri

        Süper Lig'in son şampiyonu Beşiktaş, lig'in 22. haftasında Galatasaray'a konuk olacak. İki takımda liderlik yarışı için kıyasıya mücadele edecek. Peki Galatasaray - Beşiktaş derbi maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? İşte karşılaşmanın detayları....

        Spor Toto Süper Lig'de ilklerin derbisinde Beşiktaş ile Galatasaray 2-2 berabere kaldı. Vodafone Arena'da oynanan derbide ilk yarıda Galatasaray fırtınası esti, ikinci yarıda Kartal kanatlandı, dört golün sahne olduğu derbide kazanan çıkmadı.

        GALATASARAY - BEŞİKTAŞ DERBİ MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

        Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş derbi maçına çıkıyor. 27 Şubat Pazartesi günü saat 20.00'da başlayacak Galatasaray-Beşiktaş derbisinin oynanacağı TT Arena, heyecan dozu yüksek bir maça sahne olacak. Karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetecek.

        Yıldırım'ın yardımcılıklarını Ekrem Kan ve Asım Yusuf Öz yapacak. Volkan Bayarslan'ın da dördüncü hakemliğini üstlendiği maç beIN Sports kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        MUHTEMEL 11'LER

        Galatasaray: Fernando Muslera, Semih Kaya, Aurelien Chedjou, Hakan Balta, Lionel Carole, Nigel de Jong, Selçuk İnan, Yasin, Wesley Sneijder, Bruma, Lukas Podolski

        Beşiktaş: Fabri, Gökhan Gönül, Marcelo, Matej Mitrovic, Adriano, Atiba Hutchinson, Gökhan İnler, Ricardo Quaresma, Oğuzhan Özyakup, Ryan Babel, Cenk Tosun

        Hakemler: Bülent Yıldırım, ekrem Kan, Asım Yusuf Öz

        BEŞİKTAŞ'TAN TARAFTARLARINA DERBİ UYARISI

        Beşiktaş Kulübü, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında 27 Şubat Pazartesi günü deplasmanda yapacakları Galatasaray derbisiyle ilgili taraftarlarına uyarılarda bulundu.

        Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, Beşiktaş taraftarının bireysel olarak Türk Telekom Arena'ya gitmemeleri istendi.

        Misafir takım taraftarlarının maç günü Vodafone Arena'da toplanacağının belirtildiği açıklamada, "Deplasmanda oynayacağımız derbi maçta Beşiktaşımıza destek verecek taraftarlarımızın maç günü saat 14.30'da Vodafone Arena'da bir araya gelmeleri gerekmektedir. Türk Telekom Arena'ya hareket saati 15.30'dur. Derbiye taraftarlarımızın bireysel olarak gitmemelerini önemle hatırlatırız." ifadeleri kullanıldı.

        DERBİDE GOLCÜLERİN REKABETİ YAŞANACAK

        Derbi maçta gözler her iki takımın golcülerinin üzerinde olacak.

        Ligin en skorer iki takımın mücadelesi öncesi golcü oyuncular da formlarıyla dikkati çekiyor.

        Beşiktaş ligdeki 21 maçta 43 golle en fazla fileleri havalandıran takım olurken, Galatasaray ise 40 golle ikinci sırada bulunuyor.

        Türk Telekom Arena'ya lider olarak konuk olacak Beşiktaş'ta Cenk Tosun, Anderson Talisca ve Vincent Aboubakar, bu sezon takımlarının ligde attığı gollerin yarısına yakınını kaydetti.

        Taraftarlarının desteğiyle rakibini yenerek puan farkını kapatmayı hedefleyen Galatasaray'ın gollerinin yarısından fazlasını ise Yasin Öztekin, Eren Derdiyok, Lukas Podolski ve Armindo Bruma attı.

        CENK TOSUN FORMDA

        Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da şampiyonluk mücadelesinde önde olan Beşiktaş'ta, en dikkati çekici performansı Cenk Tosun ortaya koydu.

        Gaziantepspor'dan transfer edilen ve siyah-beyazlı takımda 3. sezonunu geçiren Cenk Tosun, lig kariyerinin en iyi performansını 2016-2017'de ortaya koydu. Siyah-beyazlı futbolcu, 16 kez fileleri havalandırarak gol krallığı yarışında önde bulunuyor.

        Cenk Tosun, özellikle son lig maçlarındaki etkili performansıyla beğeni topluyor. Beşiktaş'ın oynadığı son 8 lig maçında 9 kez gol sevinci yaşayan ve takımının yaptığı son 3 resmi maçta da fileleri havalandıran Cenk, derbi mücadelesinde de takımının en önemli kozlarından biri olacak.

        TALİSCA VE ABOUBAKAR DİĞER GOLCÜLER

        Beşiktaş, Cenk Tosun'dan sonra en çok golü Talisca ve Aboubakar ile buldu.

        Kiralık olarak sezon başında takıma dahil olan her iki oyuncu ligde toplam 10 gole imza attı.

        Sakatlığı nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalan Talisca, buna rağmen 6 golle Beşiktaş'ın en golcü ikinci oyuncusu oldu.

        Afrika Uluslar Kupası maçlarında Kamerun Milli Takımı ile şampiyonluk sevinci yaşayan Aboubakar ise 4 gole imza koydu.

        GALATASARAY'IN 4 GOLCÜSÜ

        Galatasaray'da 4 oyuncu ligde gol yükünü ağırlıklı olarak taşıdı.

        Sarı-kırmızılı takımın attığı 40 golün yüzde 70'ini Yasin Öztekin, Eren Derdiyok, Bruma ve Podolski filelere gönderdi.

        EN GOLCÜ YASİN ÖZTEKİN

        Galatasaray'da bu sezonun en golcü futbolcusu olarak Yasin Öztekin ön plana çıktı.

        Zaman zaman disiplinsiz davranışları nedeniyle kadro dışı kalan Yasin, takımı adına şu ana dek 9 kaydetti.

        Yasin'den sonra sarı-kırmızılı takıma en çok golü Eren Derdiyok kazandırdı. Eren, ligde 8 kez fileleri havalandırdı. Eren, bu gollerin birini ligin ilk yarısında Beşiktaş'a karşı attı.

        BRUMA'DAN 7 GOL

        Sarı-kırmızılı ekipte Portekizli futbolcu Bruma, bu sezon 7 kez gol sevinci yaşadı.

        Teknik direktör Igor Tudor tarafından Çaykur Rizespor maçı kadrosuna alınmayan Bruma, Eren gibi ilk yarıda Beşiktaş karşısında gol sevinci yaşamıştı.

        Galatasaray'ın Alman futbolcusu Podolski ise bu sezon 4 gole imza attı. Ligin 13. haftasında Kasımpaşa'ya attığı golün ardından 8 hafta suskun kalan ve Çaykur Rizespor karşısında fileleri havalandırarak bu hasretini sonlandıran Alman oyuncu, derbi maçta da gol bularak seri yakalamayı hedefleyecek

        GALATASARAY, DERBİLERDE KAZANMAYI UNUTTU

        Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş'ı ağırlamaya hazırlanan Galatasaray'ın son dönemdeki derbi karnesi beklentilerin çok uzağında.

        Şampiyonluk yarışında kalabilmek için Beşiktaş'ı yenmek zorunda olan sarı-kırmızılı ekibin, çıktığı son 7 derbide galibiyet alamaması dikkati çekiyor.

        Sarı-kırmızılı ekip, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı biri TFF Süper Kupa'da, 6'sı ise Süper Lig'de olmak üzere son 7 maçını galip tamamlayamayarak kötü bir seriye imza atmış oldu. Galatasaray, bu 7 maçta 4 beraberlik ve 3 yenilgi aldı.

        SON DERBİ GALİBİYETİ BEŞİKTAŞ'A KARŞI

        Galatasaray, son derbi galibiyetini, 2014-2015 sezonu Süper Lig 33. haftasında Beşiktaş'a karşı elde etti.

        Rakibini, 24 Mayıs 2015 tarihinde oynanan maçta Türk Telekom Arena'da 2-0 mağlup eden sarı-kırmızılılar, sonrasında çıktığı hiçbir derbiyi kazanamadı.

        Lig maçlarında 3 galibiyet ile 3 beraberlik alan Galatasaray, TFF Süper Kupa karşılaşmasında ise normal süresi 0-0, uzatma bölümü ise 1-1 sonlanan müsabakayı penaltı atışları sonunda üstün tamamlayabildi. Bu maçlarda 4 gol atabilen sarı-kırmızılı ekip, ağlarında ise 9 gole engel olamadı.

        GALİBİYETE HASRET SERİ

        Galatasaray'ın son 7 derbi maçında aldığı sonuçlar şöyle oldu:

        Sezon Organizasyon Rakip Sonuç
        2015-16 Lig Fenerbahçe (D) 1 - 1
        Lig Beşiktaş (D) 1 - 2
        Lig Fenerbahçe 0 - 0
        Lig Beşiktaş 0 - 1
        2016-17 TFF Süper Kupa Beşiktaş 1 - 1 (Penaltılarda 4-3)
        Lig Beşiktaş (D) 2 - 2
        Lig Fenerbahçe (D) 0 - 2

        Not: Tabloda ilk takım Galatasaray olarak alınmıştır.

        TÜRK TELEKOM ARENA'NIN KARNESİ İYİ

        Galatasaray, 2011 yılı ocak ayında açılışı yapılan yeni stadı Türk Telekom Arena'da oynadığı derbi maçlarda taraftarının yüzünü güldürdü.

        Türk Telekom Arena'da bugüne kadar tamamı Süper Lig'de olmak üzere 13 derbi müsabakası oynayan sarı-kırmızılı ekip, 8 kez kazanırken, 3 kez rakiplerine yenildi ve 2 kez de eşitliği bozamadı.

        Yeni stadındaki ilk derbisinde Fenerbahçe'ye 2-1 yenilen sarı-kırmızılıların, 2012-13, 2013-14 ve 2014-15 sezonlarında sahasındaki tüm derbileri kazanması dikkati çekti.

        Galatasaray, 2011-2012 sezonunun normal bölümündeki iki derbisini de galip tamamlarken, play-off etabı olan Süper Final'de Fenerbahçe'ye yenilip, Beşiktaş'la berabere kaldı.

        Bu sezon sahasındaki ilk derbisine Beşiktaş önünde çıkmaya hazırlanan sarı-kırmızılı ekip, geçen sezon ise evinde Fenerbahçe ile berabere kaldı, Beşiktaş'a ise mağlup oldu.

        Türk Telekom Arena'daki 13 derbide rakip ağları 20 kez havalandıran sarı-kırmızılı takım, kendi kalesinde 13 gol gördü.

        Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'da çıktığı 13 maçtaki sonuçlar şöyle:

        Sezon Organizasyon Rakip Sonuç
        2010-11 Süper Lig Fenerbahçe 1 - 2
        2011-12 Süper Lig Fenerbahçe 3 - 1
        Süper Lig Beşiktaş 3 - 2
        Süper Lig play-off Fenerbahçe 1 - 2
        Süper Lig play-off Beşiktaş 2 - 2
        2012-13 Süper Lig Fenerbahçe 2 - 1
        Süper Lig Beşiktaş 2 - 1
        2013-14 Süper Lig Beşiktaş 1 - 0
        Süper Lig Fenerbahçe 1 - 0
        2014-15 Süper Lig Fenerbahçe 2 - 1
        Süper Lig Beşiktaş 2 - 0
        2015-16 Süper Lig Fenerbahçe 0 - 0
        Süper Lig Beşiktaş 0 - 1

        DEPLASMAN BEŞİKTAŞ'TAN SORULUR

        Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş'ı karşı karşıya getirecek derbi müsabakası öncesi, siyah-beyazlı ekibin deplasman performansı dikkati çekiyor.

        Ligde en yakın rakibi Medipol Başakşehir'in 4 puan önünde 47 puanla lider durumda bulunan Beşiktaş, deplasman maçlarından en fazla puan çıkaran ekip konumunda.

        Bu sezon ligde 11 deplasman maçına çıkan Beşiktaş, 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi alırken, hanesine 21 puan yazdırmayı başardı.

        Siyah-beyazlı ekip, rakip sahada oynadığı 11 karşılaşmada fileleri 17 kez havalandırırken, kalesinde ise 9 gole engel olamadı.

        BEŞİKTAŞ BEŞ DEPLASMANDA KAYIP YAŞADI

        Beşiktaş, ligde çıktığı 5 deplasman müsabakasında kayıp yaşarken, rakip sahalarda 12 puan bıraktı.

        Siyah-beyazlı ekip, Atiker Konyaspor (2-2), Gençlerbirliği (1-1) ve Fenerbahçe (0-0) deplasmanlarında ikişer puan bırakırken, Kasımpaşa (1-2) ile son olarak da Kardemir Karabükspor (1-2) maçlarında rakiplerine boyun eğdi.

        REKLAM

        GALATASARAY İÇ SAHADA İSTİKRARSIZ

        Derbi maçta Beşiktaş'ı konuk edecek Galatasaray'ın iç saha maçlarında aldığı istikrarsız sonuçlar dikkati çekiyor.

        Seyircisi önünde sergilediği başarılı performansla bilinen sarı-kırmızılı ekip, bu sezon ise iç sahada beklentilerin uzağında kaldı.

        Türk Telekom Arena'da 10 lig maçına çıkan Galatasaray, 7 kez galip gelirken, 3 kez rakiplerine boyun eğdi ve hiç berabere kalmadı. Bu maçlarda 25 gol atan sarı-kırmızılılar, kalesinde ise 9 gol gördü.

        İÇ SAHADA KRİTİK KAYIPLAR

        Galatasaray, bu sezon seyircisi önünde kaybettiği kritik maçlarla dikkati çekti.

        Lige iyi bir başlangıç yapan sarı-kırmızılılar, 8. haftada Trabzonspor'a sahasında 1-0 yenilerek ilk mağlubiyetini yaşarken, bu sonuç kötü gidişin de habercisi oldu.

        Sarı-kırmızılılar, 10. haftada ise lig lideri olarak Türk Telekom Arena'ya gelen ve yenmesi durumunda zirveye ortak olacağı maçta Medipol Başakşehir'e 2-1 mağlup olarak iç sahada ikinci önemli darbesini aldı.

        REKLAM

        Trabzonspor yenilgisiyle başlayan süreçte Galatasaray, deplasmandaki Fenerbahçe derbisi de dahil olmak üzere 4 maçta 3 mağlubiyet alarak bir anda zirvenin 9 puan gerisine düşmekten kurtulamadı.

        Galatasaray, son deplasman yenilgisini 20. haftada 2-1'lik skorla Kayserispor'a karşı yaşadı. Kazanması durumunda lider Beşiktaş ile puan farkını 2'ye düşürüp, Medipol Başakşehir'in averajla üzerinde ikinci sıraya çıkacak olan sarı-kırmızılı ekip, yine kritik bir mağlubiyetle sahadan ayrıldı.

        Bu yenilgi, Galatasaray'a zirve yarışında önemli bir darbe olurken, teknik direktör Jan Olde Rikerink'in de kredisini bitirdi. Kayserispor maçının ardından Riekerink'le yollarını ayıran sarı-kırmızılılar, takımın başına Igor Tudor'u getirdi.

        HAVA TOPLARI GALATASARAY İÇİN SIKINTI, BEŞİKTAŞ İÇİN ŞANS

        Derbi öncesi hava toplarında Galatasaray savunmasının zafiyeti, Beşiktaş forvetlerinin ise etkili oluşu ön planda.

        Galatasaray, kalesinde gördüğü 21 golün 12'sini kafa şutlarından yerken, rakip ağlara gönderdiği kafa golü sayısı ise 7'de kaldı.

        Sarı-kırmızılı ekibin tersine Beşiktaş forvetlerinin hava topu üstünlüğü dikkati çekiyor. Beşiktaş, attığı 43 golün 13'ünü kafayla üretirken, kalesinde ise sadece bir kafa golüne izin verdi.

        AHMET NUR ÇEBİ ''BİR ADIM ÖNDEYİZ ANCAK ŞAMPİYON DEĞİLİZ''

        Sonuç itibari ile bu bir derbi. Fakat söylüyorum düşme hattına baktığımız zaman küme düşme hattında çok kritik puanlarla bir çok takımın mücadele ettiğini görüyoruz. Eğer şampiyon olacaksanız onlarla yapılan maçların da bir derbiden farkı kalmıyor. Ve tekrar tekrar söylüyorum; şu anda biz şampiyonluk yolunda bir adım öndeyiz. Ancak ve ancak bu şampiyon olduğumuz anlamına gelmez. Ne camiamız, ne futbolcularımız , ne teknik kadromuz ne de yöneticilerimiz; hiç kimsenin bu şekilde bir algı içerisine düşmüş olmasını tercih etmiyorum. Bu hususta çok dikkat etmeye davet ediyorum herkesi, daha çok işimiz var. Yani sonuç itibari ile şampiyonluk emek isteyen bir şeydir. Ve bu emeğin karşılığı da matematiksel olarak şampiyonluğunuzu ilan edeceğiniz gündür. O gün gelmeden de bir şey söylememek lazım. Galatasaray derbisi burada önemli bir adım olacaktır bizim için. Umarız ki kazanan taraf biz oluruz. Şu anda çok ta iyi durumdayız. İnşallah bu da sahaya ve o maça yansır.

        REKLAM

        Yenersek puan farkının 10'a çıkmış olmasının yeterli olmadığını siz de biliyorsunuz. Sonuç itibari ile 12 hafta daha kalacak. 12 haftada kaybedeceğiniz maçlar şampiyonluğu kaybetmenize sebebiyet verebilir. Sadece bir adım önde gidiyorsunuz ve bunu bir avantaj olarak göremezsiniz. Matematiksel olarak şampiyonluğunuzu ilan etmediğiniz saate kadar her maçınız kıymetli ve önemli.''

        HÜSEYİN MİCAN ''KAYBEDİNCE ŞAMPİYONLUK GİTMİYOR KAZANINCA DA ŞAMPİYON OLMUYORUZ''

        ''Tabii ki bu ilk oynayacağımız bir derbi değil, son oynayacağımız derbi de değil. Avantajlı bir durumdayız. Bu avantajımızı devam ettirmeliyiz. Ayaklarımız yere basıyor. Şu anda ortada bizi şampiyon olmuş gibi gösteriyorlar öyle bir şey yok. Kaybedince şampiyonluk elimizden gitmiyor, kazanınca da şampiyon olmuyoruz. Ama bizim için çok önemli bir maç. Eğer yenersek çok büyük avantaj elde edeceğimizin bilincindeyiz. Kaybedince de çok büyük bir avantajı kaybedeceğiz belki, ama hiç bir şey kaçırmış değiliz. Kazanmak için sahaya çıkacağız. Ayaklarımız yere sağlam basıyor, rehavete kapılmamamız lazım. Derbilerin hiç bir zaman favorisi olmaz. Derbiler hep kendine münhasır maçlardır. Bizim inancımız şu; biz takımımıza güveniyoruz ve bizim takımımız kendi oyununu oynadığı zaman her takımı yenecek güçte.''

        STADYUM KONUMU

        Harita

        İKİ TAKIMDAN MAÇ GÜNÜNE ÖZEL TWEET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ