Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Gaziantepspor-Fenerbahçe yazar yorumları - Fenerbahçe Haberleri

        GENÇLERE FIRSAT VER HOCAM

        SERDAR ALİ ÇELİKLER

        Aslına bakarsanız F.Bahçeli oyuncuların bu kadar konsantre olacaklarını; maçla, puanla falan ilgileneceklerini pek sanmıyordum. Ama işte yabancı oyuncu sayısı hiç bir işe yaramadıysa da profesyonel düşüncenin artmasına katkıda bulundu. Fener’in yabancılarının yanında Topal, Alper gibi iyi profesyoneller ile formaya aç İsmail de iyi başlayınca sahada istekli bir takım beliriverdi. Bülent Uygun’un arabesk formlu kravatı gibi karmakarışık bir oyun oynayan, karambol arayan ev sahibi neden gol sıkıntısı çektiğini kanıtladı. İlk 11’de Ghilas ve biraz da Sefa dışında rakip ceza alanına girebilen kimse yok. Geride de kapanan ama pozisyon da verdiren 5 kişilik savunma hattı... Gerisi orta alan koşucuları. Kutsanılan, kazma koşuganlar takımı... Lens ve Alper’in iyi oyunları Volkan Şen’in katılımıyla genişleyen hücum hattı “yeterli” pozisyon üretti ama sadece 1 gol atılabildi. Heyhat Antep de ilk ve tek atakta gol atınca devre 1-1 bitti.

        REKLAM

        İkinci devre 55’e kadar başlamadı. İki takım da momentumunu kaybetti. 65’ten sonra Antep set hücumuna geçmeye meyletti ve savunmasını da öne çıkarmayı göze aldı. Tam da Sow, Lens gibi isimlere uygun ortam oluştu ama Fener de genel fiziki düşüş kontra oluşmasını engelledi. Sonrası uzayan mesafeler ve bağlantıları kopan bloklar. Advocaat artık klasikleşen “Dakika 72’de Fernandao ve Aatıf girer...” hamlesini yaptı. Lens yorgunluktan yerde yatar halde kalınca takımın hücum aklı İsmail Köybaşı’na kaldı! 80 sonrası ‘atan kazanır’a dönen maç formu, Fener’in baskısı ve çizgiden çıkarılan bir top daha ile bitişe geldi. Son saniyede Kangwa boş kaleye atamayınca kimseye yaramayan bir skorla tamamlandı.

        F.Bahçe için kalan maçların hemen hepsi böyle geçecek. İkinci golü bulabilirlerse kazanır, bulamazlarsa muhakkak gol yeyip puan kaybedecekler. Advocaat madem sezon sonuna kadar devam edecek bana göre bundan sonra genç oyunculara şans verebilir. Alper yerine geleceği parlak bir 8.5 numara olan Erdi Şehit, stoper Yiğithan ve Samed değerlendirilebilir.

        İSMAİL KÖYBAŞI

        Son 2 maçtır bulduğu şansı çok iyi değerlendirdi.

        MOUSSA SOW

        Afrika Kupası’ndan bu yana yok.

        BEŞİKTAŞ'IN DOSTU ADVOCAAT

        FAİK ÇETİNER

        “Bunu niye aldınız?” dediği Van der Wiel ilk 11’de. “Satın” dediği Aatif ile “Bundan bir şey olmaz!” dediği Salih Uçan ilk 18’de... “Mutlaka alın” dediği Karavayev tatilde! Gözdesi Souza ise aylar sonra kulübede! İşte Advocaat’ın kafası ve bu kafayla sahaya sürdüğü bir takım F.Bahçe! Her iki tarafa da beraberlik yaramadığı için maç ofansif görüntüler içinde geçiyor. G.Antep ilk 15 dakika dolmadan yine Skrtel-Neustadter’in kademe zaafı ve adam paylaşımındaki hatalarından golü buluyor.

        Golü bulan ev sahibi geriye yaslanınca sahneye F.Bahçe çıkıyor. Lens ile Alper Potuk’un hareketli oyunu ile F.Bahçe maça ağırlığını koyuyor. Beraberlik golü de bu ikilinin ortaklığından geliyor. El freni Souza olmayınca Ozan Tufan daha hareketli, daha olumlu oynuyor. İkinci bölümde de bol pozisyonlu bir maç seyrediyoruz. Advocaat ilk hamlesini bitime 20 dakika kala yapıyor. Sahada duran Sow’un yerine Fernandao’yu, Volkan Şen’in yerine de Aatif’ı oyuna alıyor. Bu yarıda da top Lens ile Alper’in ayağına geldi mi, F.Bahçe daha tehlikeli oluyor. Biz böyle düşünürken Advocaat son 15 dakikaya girilirken herkese inat, Alper’i kenara alıp Souza’yı sahaya sürüyor. Bunun izahı “beraberliği kurtarmak” olabilir... Nitekim de Advocaat beraberliği kurtarıyor! Hollandalı hoca hep “Beşiktaş’ın dostları var” diyordu. Doğrudur. Bana göre en büyük dostu sizsiniz, haberiniz olsun!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ