Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Beşiktaş - Çaykur Rizespor maçı ne zaman, saat kaçta? Spor Toto Süper Lig - Futbol Haberleri

        Süper Lig'de 50 puanla liderlik koltuğunda oturan Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Çaykur Rizespor'o konuk ediyor. Ligin son haftasında Galatasaray'ı deplasmanda mağlup eden Siyah-Beyazlı takım, Vodafone Arena'da oynayacakları maçtan galip ayrılarak liderliğini sürdürmek istiyor. Peki Beşiktaş - Çaykur Rizespor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? İşte karşılaşmanın detayları...

        BEŞİKTAŞ - ÇAYKUR RİZESPOR MAÇI SAAT KAÇTA, NE ZAMAN?

        En yakın rakibine 4 puan fark atan ve Galasaray ile Fenerbahçe arasındaki ouan farkını iyice açan Beşiktaş, Süper Lig'in 23. haftasında Çaykur Rizespor'u ağırlayacak. Beşiktaş - Çaykur Rizespor maçı 4 Mart Cumartesi günü saat 19.00'da başlayacak. Vodafone Arena'da Yaşar Kemal Uğurlu'nun yöneteceği maç beIN Sports kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        REKLAM

        Uğurlu'nun yardımcılıklarını İsmail Şencan ve Serkan Çimen yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Özgür Yankaya olacak.

        BEŞİKTAŞ İLE ÇAYKUR RİZESPOR 34. RANDEVUDA

        Beşiktaş ile Çaykur Rizespor, ligde yarın 34. kez karşı karşıya gelecek.

        İki ekip arasında geride kalan 33 lig maçından 20sini Beşiktaş, 7sini Çaykur Rizespor kazandı, 6 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Beşiktaş rakip fileleri 55 kez havalandırdı, Çaykur Rizespor ise 32 gol attı.

        Sezonun ilk yarısında Rizede yapılan müsabakayı Beşiktaş, Adrianonun son dakika golüyle 1-0 kazandı.

        ÇAYKUR RİZESPOR 11 MAÇTIR KAZANAMIYOR

        Çaykur Rizespor, Beşiktaşı Süper Ligde 11 maçtır yenemiyor.

        Rakibi karşısında ligdeki son galibiyetini 17 Şubat 2006 tarihinde İstanbulda 1-0lık sonuçla alan yeşil-mavili ekip, daha sonraki 11 maçtan 7sini yitirdi, 4ünde berabere kaldı.

        İSTANBUL'DAKİ MAÇLAR

        İki takım arasında İstanbulda yapılan maçlarda da Beşiktaşın üstünlüğü bulunuyor.

        Siyah-beyazlılar, İstanbulda yapılan 16 lig maçının 10unu kazandı, 2 kez yenildi, 4 kez de berabere kaldı.

        Beşiktaşın İstanbulda attığı 31 gole, Karadeniz ekibi 14 golle karşılık verdi.

        Taraflar arasında İstanbuldaki son 7 lig maçından 4ü berabere bitti, Beşiktaş 2, Çaykur Rizespor bir galibiyet aldı.

        BEŞİKTAŞ'A TARİHİ YENİLGİYİ TATTIRDI

        Beşiktaş ile Çaykur Rizespor arasında 2000-2001 sezonunda Rizede yapılan lig maçında, siyah-beyazlı ekip tarihi bir hezimet yaşadı.

        Sezonun 20. haftasında, 11 Şubat 2001de yapılan karşılaşma siyah-beyazlı ekip açısından tarihe geçecek bir yenilgiye sahne oldu. Çaykur Rizespor, bu maçta güçlü rakibini 5-1 yendi. Bu sonuç Beşiktaşın, 59. yılını yaşayan lig tarihinde, 5-0lık Bursaspor yenilgisinin ardından en kötü ikinci mağlubiyeti olarak kayıtlara geçti.

        BEŞİKTAŞ SERİ PEŞİNDE

        Ligin 22. haftasında Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yenerek puanını 50'ye çıkaran ve ikinci Medipol Başakşehir ile 4 puanlık farkı koruyan siyah-beyazlı takım, 20 puanla 16. sırada bulunan Çaykur Rizespor'u yenerek son haftalardaki yükselişini sürdürmeye çalışacak.

        Kardemir Karabükspor'a 2-1 yenildikten sonra Akhisar Belediyespor'u 3-1 yenen ve Galatasaray'a da üstünlük sağlayan Beşiktaş, yarınki karşılaşmayı kazandığı takdirde üst üste 3. galibiyetini alacak.

        TOSİC'İN CEZASI BİTİYOR

        Siyah-beyazlı takımın Çaykur Rizespor ile yapacağı karşılaşmayla Sırp futbolcu Dusko Tosic'in 4 maçlık cezası tamamlanacak.

        Beşiktaş'ın Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile yaptığı son 16 turu müsabakasında kırmızı kart gören ve 4 maç men cezası alan Tosic, bu nedenle Kardemir Karabükspor, Akhisar Belediyespor ve Galatasaray karşılaşmalarında forma giyememişti. Tosic, 4 maçlık cezasını Çaykur Rizespor mücadelesiyle bitirecek.

        3 OYUNCU CEZA SINIRINDA

        Siyah-beyazlı ekipte 3 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

        Takımın tecrübeli oyuncuları Atiba Hutchinson, Gökhan Gönül ve Ricardo Quaresma, Çaykur Rizespor karşısında kart görmeleri halinde 24. haftadaki Kayserispor maçı için cezalı duruma düşecek.

        4 MAÇLIK SERİ

        Beşiktaş ligde bu sezon 5 maç üst üste kazanamadı. Siyah-beyazlıların en uzun galibiyet serisi 4 maç. Sadece 14 hafta boyunca ligde namağlup yoluna devam eden siyah-beyazlı takım ligin 15. haftasında ise Kasımpaşa'ya 2-1'lik skorla mağlup olarak namağlup serisini de sonlandırmıştı. Ligin 23. haftasında yarın Çaykur Rizespor ile oynanacak maç ile birlikte Kara Kartal'da hedef galibiyet serisi tutturmak. Akhisar ve Galatasaray maçında alınan galibiyetlerle birlikte 6 puan hedefini tutturan Teknik Direktör Şenol Güneş de, Rize karşısında alınacak galibiyete çok önem veriyor. Başakşehir, Galatasaray ve Fenerbahçe'den birer gün önce maç oynayacak olmanın avantajı da dikkate alınırken, özellikle alınacak galibiyetle zirve yarışında psikolojik baskıyı da rakiplerin üzerine atmanın önemi ön plana çıkıyor.

        Yarın Vodafone Arena'da Çaykur Rizespor ile haftaya da yine evinde Kayserispor ile maç yapacak olan Beşiktaş'ın bu iki maçta da 6 puan toplaması durumunda şampiyonluk yarışında siyah-beyazlıların kritik bir eşiği atlaması da ön görülüyor.

        BEŞİKTAŞ HEM İÇERİDE HEM DE DIŞARIDA EN İYİSİ

        Spor Toto Süper Lig'de 23. haftaya girilirken, ev sahibi takımlar arasında kendi sahasında hem attığı gollerle hem de rakibe yapılan baskıyla hem de istatistiklerde ligin en iyisi Beşiktaş. Deplasmanda da siyah-beyazlılar zirveyi bırakmıyor.

        Spor Toto Süper Lig'in 23. haftası bugün oynanacak Trabzonspor - Karabükspor maçıyla başlayacak. Ardından cumartesi, pazar ve pazartesi devam edecek olan 23. hafta öncesi ligin istatistikleri baz alındığında en iyi takım konumunda Beşiktaş bulunuyor.

        HEM FUTBOL HEM TARAFTAR

        Zirvenin sahibi Beşiktaş, en yakın rakibi Medipol Başakşehir'e 4, Galatasaray'a 10 ve Fenerbahçe'ye 12 puan fark atmış durumda. Siyah-beyazlıların bu başarısında ev sahibi oldukları maçlarda yakaladıkları avantaj ön plana çıkıyor. Ancak sadece taraftar baskısının da galibiyetlere direkt etki etmediği ön görülürken, siyah-beyazlı takımın oynadığı oyunda ligde seyir zevki açısından da taraftara tat veriyor. Hem evinde hem de deplasmanda Beşiktaş'ın istatistikleri de tabelada zirvede yer alıyor.

        HEM İÇERİDE HEM DE LİDER

        Beşiktaş, ligin 23. haftasında Çaykur Rizespor'u evinde konuk edecek. Spor Toto Süper Lig'de 22. hafta sonunda Beşiktaş evinde 10 maç oynadı. Bu maçlarda 8 galibiyet ve 2 beraberlik alan siyah-beyazlı takımın Vodafone Arena'da henüz mağlubiyeti yok. Şenol Güneş'in öğrencileri evinde rakip ağlara 26 gol kaydederken, içeride ise gol sayısı bakımından da zirvede. Beşiktaş, Dolmabahçe'de kendi kalesinde ise 9 gol gördü. Evinde 26 puan toplayan Beşiktaş'ı 25 puanla Medipol Başakşehir takip ediyor.

        Deplasmanda ise 12 maç oynayan Kara Kartal, 24 puan topladı. Medipol Başakşehir ise dışarıda oynadığı 11 maçta topladığı 21 puanla ligde deplasmanda en çok puan toplayan ikinci takım.

        ÇAYKUR RİZESPOR ÇIKIŞ ARIYOR

        Spor Toto Süper Ligde yarın deplasmanda lider Beşiktaşa konuk olacak Çaykur Rizesporun kulüp basın sözcüsü Aykut Ferah, ligde kötü gidişi durdurup, çıkışa geçmek zorunda olduklarını söyledi.

        Ferah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligde son 3 haftada bir puan aldıklarını ama özellikle son hafta Kayserispor karşısında alınan mağlubiyetin işleri çok daha fazla güçleştirdiğini belirtti.

        Küme düşme potasında yer aldıklarını ve ligin ikinci yarısında yükselişe geçemediklerini ifade eden Ferah, "Ligde kalma yarışında en yakın rakibimizle aramızda beş puan fark var. Bu çok az bir puan değil. Bu nedenle artık bir an önce toparlanmalıyız. Ligde geride kalan maçlarda en az 18 puan toplamalıyız. Bunun için her maç çok zor ve kıymetli." diye konuştu.

        Beşiktaşın lig lideri olduğunu hatırlatan Ferah, "Hedefleri farklı olan iki takımın mücadelesi. Rakibimiz şampiyonluk yarışında yara almak istemiyor. Biz ise bir an önce toparlanmak istiyoruz. Zor olacağını biliyoruz ama bir yerden başlamalıyız. Beşiktaş maçı ile kötü gidişi durdurup, yeniden çıkışa geçmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

        Ferah, kart cezası nedeniyle Ahmet İlhan Özek ve Petrucci ile sakatlıkları bulunan Ümit Kurt ve Süleyman Koçun kadroda yer alamayacağını sözlerine ekledi.

        Karadeniz temsilcisinin Diallo, Orhan Ovacıklı, Oboabona, Yakoubi, Özgür Çek, Saadane, Nosa Igiebor, Recep Niyaz, Janster, Edomwonyi ve Kweuke muhtemel on biriyle mücadele etmesi bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ