Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe - Osmanlıspor maçı saat kaçta, ne zaman, hangi kanalda? - Futbol Haberleri

        Fenerbahçe, bugün konuk edeceği Osmanlıspor'u yenerek 4 maçlık galibiyet hasretini dindirmek istiyor. Peki Fenerbahçe - Osmanlıspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak?

        FENERBAHÇE - OSMANLISPOR MAÇI HANGİ KANALDA, SAAT KAÇTA, NE ZAMAN?

        Fenerbahçe ile Osmanlıspor arasında saat 19.00'da Ülker Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı hakem Alper Ulusoy yönetecek. Maç beIN Sports kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        MUHTEMEL 11'LER

        Fenerbahçe:Fabiano Ribeiro, Van der Wiel, Simon Kjaer, Martin Skrtel, İsmail Köybaşı, Mehmet Topal, Josef de Souza, Jeremain Lens, Alper Potuk, Moussa Sow, Jose Fernandao

        Osmanlıspor: Karcemarskas, Avdija Vrsajevic, Numan Çürüksu, Vaclav Prochazka, Tiago Pinto, Mehmet Güven, Musa Çağıran, Dzon Delarge, Badou Ndiaye, Thievy Bifouma, Pierre Webo

        Süper Lig'de oynadığı son 4 maçta 3 beraberlik, 1 yenilgi alan sarı-lacivertliler, şampiyonluk yarışının oldukça uzağında kaldı. Lider Beşiktaş'ın 12 puan gerisinde 38 puanla haftaya 4. sırada giren Fenerbahçe, hafta içi Ziraat Türkiye Kupası'nda moral buldu. Çeyrek final ilk maçında Kayserispor'u deplasmanda 3-0 yenerek yarı final için büyük avantaj elde eden sarı-lacivertliler, bu performansını lige de yansıtmak için mücadele edecek.

        Ligde son galibiyetini 22 Ocak'ta Medipol Başakşehir karşısında elde eden Fenerbahçe, son 4 haftada ise 9 puan kaybı yaşayarak taraftarlarını üzdü.

        14 YIL SONRA İLK OLABİLİR

        Süper Lig’de 6 yıl sonra ilk kez 4 maç üst üste kazanamayan Fenerbahçe, Osmanlıspor karşısında da puan kaybederse 14 sene aranın ardından bir ilki daha yaşayacak. Son olarak 2002-2003 sezonunda 5 maçlık periyotta galibiyet yüzü göremeyen Sarı-Lacivertliler, Başkent ekibi karşısında alınacak başarısız bir sonuçta kötü istatistiğini 14 yıl sonra tekrar etmiş olacak. Sarı-Lacivertliler 2002-2003 sezonunda 22 ile 30. haftalarda galibiyet alamamıştı.

        YÜZLER GÜLÜYOR

        Fenerbahçe, Osmanlıspor maçının hazırlıklarını dün akşam saatlerinde Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla tamamladı. Teknik Direktör Dick Advocaat yönetiminde saat 18:00’da başlayan idman, 1 saat sürdü. Isınma ve koordinasyon hareketleriyle başlayan çalışmada 2 gruba ayrılan oyuncular 5’e 2 top kapma ve pas çalışması yaptılar. Antrenman, taktiksel ve bireysel çalışmalarla tamamlandı. Volkan Demirel dışında idmana tüm futbolcular katılırken Kayserispor galibiyetiyle moral bulan futbolcuların uzun bir aradan sonra yüzlerinin güldüğü görüldü.

        REKLAM

        Son 6 haftanın 5'inde kaybeden Osmanlıspor ise Fenerbahçe deplasmanında çıkışa geçmeyi hedefliyor. Son maçında Medipol Başakşehir'e sahasında 1-0 kaybeden başkent temsilcisi haftaya 30 puan ve averajla 7. sırada girdi.

        Bu iki takım arasında sezonun ilk yarısında Ankara'da oynanan karşılaşma 1-1 bitti.

        LENS'TEN BÜYÜK FEDAKARLIK

        Fenerbahçe’yi hemen hemen her maçta sırtlayan Jeremain Lens dün aldığı acı haberle yıkıldı. Yıldız futbolcu babasının ölüm haberi üzerine apar topar Hollanda’ya gitti. Resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Profesyonel futbolcularımızdan Jeremain Lens’in babası Ricardo Wilfred Lens’in vefat ettiği haberini, derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Jeremain Lens’in acısını en içten duygularımızla paylaşarak taziye dileklerimizi iletiyor, başta Lens ve ailesi olmak üzere merhumun tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz” denilirken, TFF de Lens’e başsağlığı mesajı yayınladı. Öte yandan Surinam’da cenaze törenleri birkaç güne yayıldığı için yıldız oyuncunun izinli olmasına rağmen töreni beklemeyip bugün maç için geri döneceği ve Osmanlı karşısında takımdaki yerini alacağı öğrenildi.

        TEK EKSİK VOLKAN DEMİREL

        Fenerbahçe'de Osmanlıspor maçı öncesi tek eksik futbolcu bulunuyor.

        Sarı-lacivertlilerde sakatlığı bulunan kaleci Volkan Demirel, bugün oynanacak karşılaşmada forma giyemeyecek.

        REKLAM

        LİGDE GOL SIKINTISI ÇEKİLİYOR

        Fenerbahçe, kupada Kayserispor filelerini 3 kez havalandırmasına rağmen Süper Lig'de gol sıkıntısı çekiyor.

        Sarı-lacivertliler, son 5 lig maçında sadece 4 gol atabildi. Bu 4 golün 3'ünü orta saha oyuncuları atarken, santrforlardan tek gol katkısı penaltıdan Moussa Sow'dan geldi.

        5 FUTBOLCU CEZA SINIRINDA

        Fenerbahçe'de Osmanlıspor maçı öncesi 5 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

        Sarı-lacivertlilerde Volkan Şen, Josef de Souza, Miroslav Stoch, Hasan Ali Kaldırım ve Ozan Tufan, bugün maçta sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek ve haftaya Aytemiz Alanyaspor deplasmanında forma giyemeyecek.

        ARALARINDAKİ MAÇLAR

        Sarı-lacivertliler, eski adı Ankaraspor olan rakibiyle geçmişte ligde 15 kez karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, geride kalan maçlardan 2'si hükmen olmak üzere 9'unu kazandı, başkent ekibi 2 kez galip geldi, 4 müsabaka ise berabere bitti.

        REKLAM

        Geride kalan maçlarda Fenerbahçe'nin 6'sı hükmen galibiyetlerden doğan 25 golüne, Ankara temsilcisi 12 golle yanıt verdi.

        Sezonun ilk yarısında Ankara'daki maç 1-1 tamamlandı.

        Taraflar arasında 2009-2010 sezonunda oynanması gereken karşılaşmalar, Türkiye Futbol Federasyonunun o zamanki adıyla Ankaraspor'un lisansını iptal etmesiyle 3-0 Fenerbahçe lehine tescil edilmişti.

        İSTANBUL'DAKİ MAÇLAR

        Fenerbahçe ile Osmanlıspor arasında İstanbul'da yapılan 7 lig maçından 6'sını, biri hükmen olmak üzere ev sahibi ekip kazandı, son randevu berabere bitti.

        İstanbul'da Fenerbahçe, 3'ü hükmen galibiyetten olmak üzere 14 gol atarken, kalesinde 4 gol gördü.

        Geçen sezon Kadıköy'deki müsabaka golsüz sona erdi.

        TÜM MAÇLAR

        Sezon Maç Sonuç
        2004-2005 Fenerbahçe-Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor 1 - 0
        Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor-Fenerbahçe 0 - 1
        2005-2006 Fenerbahçe-Ankaraspor 2 - 1
        Ankaraspor-Fenerbahçe 2 - 1
        2006-2007 Ankaraspor-Fenerbahçe 2 - 2
        Fenerbahçe-Ankaraspor 2 - 1
        2007-2008 Fenerbahçe-Ankaraspor 4 - 2
        Ankaraspor-Fenerbahçe 2 - 2
        2008-2009 Fenerbahçe-Ankaraspor 2 - 0
        Ankaraspor-Fenerbahçe 1 - 0
        2009-2010 Fenerbahçe-Ankaraspor (Hükmen) 3 - 0
        Ankaraspor-Fenerbahçe (Hükmen) 0 - 3
        2015-2016 Osmanlıspor-Fenerbahçe 0 - 1
        Fenerbahçe-Osmanlıspor 0 - 0
        2016-2017 Osmanlıspor-Fenerbahçe 1 - 1

        STADYUM KONUMU

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ