Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Osmanlıspor Fenerbahçe: 1 - Osmanlıspor: 0 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe evinde Osmanlıspor'u 1-0 yendi. Galibiyet hasretine son veren sarı-lacivertliler ligde 4 maç sonra galip geldi.

        Mücadele çok hızlı başladı... Henüz 3. dakikada Adrien Regattin'in kullandığı serbest vuruşta top üst direkten geri döndü. Daha sonra gelişen Fenerbahçe atağında Mehmet Topal üst üste bulduğu iki pozisyonu da değerlendiremedi.

        35. dakikada Lens'in kullandığı köşe vuruşunda; Josef De Souza'nın gelişine çektiği şutu Karcemarskas çizgi üzerinde çıkardı. İlk yarı golsüz eşitlikle tamamlandı.

        İkinci yarıda da Fenerbahçe birçok gol pozisyonuna girdi. 67. dakikada Hasan Ali'nin kullandığı taç atışı sonrası kaleci ile karşı karşıya kalan Lens'in şutunda top kaleci Karcemarskas'tan döndü. Dönen topa Fernandao'nun gelişine çektiği şutta Karcemarskas, bir kez daha gole izin vermedi.

        REKLAM

        70. dakikada teknik direktör Advocaat, Sow ve Van Persie'yi de oyuna sürdü. 73. dakikada Osmanlıspor'da Badou Ndiaye'nin şutunu son anda araya giren Şener Özbayraklı engelledi.

        90+1. dakikada Mehmet Topal, yaşanan karambolde Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçiren golü attı. Osmanlısporlu futbolcular golde Mehmet Topal'ın topu eliylekontrol ettiği yönünde uzun süre itirazlarda bulundu.Mücadele bu skorla sona erdi. Osmanlıspor'da Koray, maçın ardından hakem Alper Ulusoy'a itirazların sürdürünce ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

        Bu sonucun ardından 41 puana yükselen Fenerbahçe, lider Beşiktaş'ın 12 puan gerisinde bulunuyor. Osmanlıspor 30 puanda kaldı.

        Öte yandan Fenerbahçe'de cezalı duruma düşen Josef de Souza, Alanyaspor maçında forma giyemeyecek.

        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... FENERBAHÇE-OSMANLISPOR MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        FENERBAHÇE: 1 - OSMANLISPOR: 0

        STAT: Ülker

        HAKEMLER: Alper Ulusoy, Mustafa Emre Eyisoy, Volkan Narinç

        FENERBAHÇE: Fabiano, Şener Özbayraklı, Kjaer (Dk. 73 Sow), Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Ozan Tufan (Dk. 46 Volkan Şen), De Souza, Lens, Alper Potuk, Fernandao (Dk. 73 Van Persie)

        OSMANLISPOR: Karcemarskas, Vrsajevic (Dk. 66 Koray Altınay), Numan Çürüksu, Prochazka, Pinto, Regattin (Dk. 80 Webo), Musa Çağıran, Ndiaye, Maher, Luiz Carlos, Bifouma (Dk. 90 Erdal Kılıçarslan)

        GOL: Dk. 90+1 Mehmet Topal (Fenerbahçe)

        KIRMIZI KART: Pinto (Maç bittikten sonra) (Osmanlıspor)

        SARI KARTLAR: Dk. 25 De Souza, Dk. 30 Lens, Dk. 84 Mehmet Topal, Dk. 87 Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe), Dk. 70 Koray Altınay, Dk. 87 Maher (Osmanlıspor)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        3. dakikada Regattinin ceza sahası sol çaprazından kullandığı serbest vuruşta, üst direğe çarpan top oyun alanına döndü ve Fenerbahçe savunması tehlikeyi önledi.

        5. dakikada sağdan Lens'in kullandığı serbest vuruşta, arka direkte Mehmet Topal'ın şutunda kaleci Karcemarskastan dönen topu savunma uzaklaştırdı.

        13. dakikada ceza sahası önünde topla buluşan Regattinin sağ çaprazdan sert şutunda, uzak köşeye giden meşin yuvarlağı kaleci Fabiano tokatlayarak kornere çeldi.

        23. dakikada sağdan Lensin kullandığı kornerde, ön direkte Skrtel'in ayak koyduğu top kaleci Karcemarskasta kaldı.

        35. dakikada sağdan Ozan Tufan'ın kullandığı kornerde, ceza sahası içinde Mehmet Topal'ın kafayla indirdiği topa De Souza vurdu. Kaleci Karcemarskas meşin yuvarlağı çeldi ve Fenerbahçe önemli bir gol fırsatını kullanamadı.

        45. dakikada Bifoumanın pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Ndiaye'nin şutunda, kaleci Fabiano meşin yuvarlağın sahibi oldu.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        58. dakikada sağdan Bifouma'nın pasında topla buluşan Regattin'in ceza sahasına girerken yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

        65. dakikada sağdan Volkan Şen'in ortasında, ceza sahası içinde De Souza'nın yaptığı kafa vuruşu sonrası top üstten az farkla auta gitti.

        67. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın uzun taç atışında şık bir hareketle topu alan ve sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Lens'in şutunda meşin yuvarlak Karcemarskas'tan döndü. Pozisyonun devamında Fernandao'nun vuruşunda ise bir kez daha Karcemarskas topu çeldi ve Osmanlıspor savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

        81. dakikada Bifouma'nın soldan ortasında, ceza yayı üzerinde Ndiaye'nin gelişine vuruşu sonrası kaleci Fabiano yatarak topun sahibi oldu.

        86. dakikada Lens'in pasıyla sağdan ceza sahasına giren Volkan Şen'in sert vuruşunda, uzak köşeye giden topu kaleci Karcemarskas çeldi ve savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

        90+1. dakikada Fenerbahçe galibiyet golünü buldu. Sağdan Lens'in kullandığı kornerde, ceza sahası içinde topu kontrol eden Mehmet Topal, yakın mesafeden düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı: 1-0

        MAÇTAN NOTLAR

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Kayserispor karşısında sahaya çıkardığı ilk 11'i, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasındaki Osmanlıspor maçında da değiştirmedi.Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada, hafta içi Kayseri'de 3-0 kazanan kadroyu bozmayan Advocaat, son lig maçına göre ise kadroda 4 değişiklik yaptı.Süper Lig'de geçen hafta Gaziantepspor ile 1-1 berabere kalınan maçta ilk 11'de oynayan Moussa Sow, Volkan Şen, İsmail Köybaşı ve Roman Neustaedter, Osmanlıspor karşısında yedek kulübesinde oturdu. Bu oyuncuların yerine Jose Fernandao, Josef de Souza, Hasan Ali Kaldırım ve Simon Kjaer oynadı.

        REKLAM

        LENS'TEN FEDAKARLIK

        Babası vefat eden Fenerbahçeli futbolcu Jeremain Lens, Osmanlıspor maçında sahaya ilk 11'de çıktı. Lens, dün sabah gittiği Hollanda'dan, Osmanlıspor maçında forma giyebilmek için gece döndü.Fenerbahçe Kulübü de Lens için anlamlı bir tişört yaptırdı. Sarı-lacivertli futbolcular ısınmak için sahaya, üzerinde Lens'in babasının isminin yer aldığı "RIP (Huzur içinde uyu) Ricardo Wilfred Lens, 1958-∞" yazılı tişörtlerle çıktı. Fenerbahçeli taraftarlar da Lens'e destek verdi. Taraftarlar kadrolar okunurken adı geçtiğinde Hollandalı futbolcuyu alkışladı.

        OSMANLISPOR'DAN LENS'E JEST

        Osmanlısporlu futbolcular dün babasını kaybeden Lens'i unutmadı. Başkent temsilcisinin futbolcuları sahaya "Başın sağ olsun Jeremain Lens" pankartıyla çıktı.

        TEK EKSİK VOLKAN DEMİREL

        Fenerbahçe'nin Osmanlıspor karşısında tek eksiği kaleci Volkan Demirel oldu.Sakatlığı nedeniyle yaklaşık 1 ay daha sahalardan uzak kalacak tecrübeli file bekçisi, kadroda yer almadı. Sarı-lacivertlilerde Gregory van der Wiel, Salih Uçan, Miroslav Stoch, Oleksandr Karavaiev ile Emmanuel Emenike ise teknik direktör Advocaat tarafından 18 kişilik maç kadrosuna dahil edilmedi.

        REKLAM
        SPOR TOTO SÜPER LİG PUAN DURUMU

        TRİBÜNLER YİNE BOŞ

        Fenerbahçe-Osmanlıspor maçında tribünlerin büyük bölümü boş kaldı. Bu sezon derbi ve Avrupa maçları dışında tribünleri dolduramayan sarı-lacivertli taraftarlar, diğer lig maçlarına oranla bu karşılaşmaya daha az ilgi gösterdi.Ligde şampiyonluk yarışının uzağında kalan ve 4 haftadır kazanamayan sarı-lacivertlilerin performansı, tribünlere de yansıdı. Statta yaklaşık 8 bin Fenerbahçeli taraftar yer aldı.Maçtan önce de az sayıdaki Fenerbahçeli taraftarlar "O forma kutsaldır, nasip olmaz herkese." tezahüratı yaparak kötü sonuçlar alan futbolculara sitem etti.

        WEBO UNUTULMADI

        Sarı-lacivertli taraftarlar Osmanlıspor forması giyen eski futbolcuları Pierre Webo'yu unutmadı. Taraftarlar 2012-2013, 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarında Fenerbahçe formasını terleten Webo'yu tribünlere çağırarak alkışladı. Kamerunlu futbolcu da taraftarın jestine alkışla karşılık verdi.

        OSMANLISPOR'DA 2 DEĞİŞİKLİK

        Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Fenerbahçe maçında ilk 11'inde 2 değişiklik yaptı. Akçay, geçen hafta Medipol Başakşehir'e Ankara'da 1-0 kaybedilen maçta oynayan Mehmet Güven ve Delarge Dzon'un yerine Adrien Regattin ile Luiz Carlos Moreira'ya şans tanıdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ