Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Yeni Malatyaspor Yeni Malatya Stadı (Malatya Arena) Yeni Malatya Stadı bugün açıldı - Futbol Haberleri
        1

        Yeni Malatya Stadı, Evkur Yeni Malatyaspor-Bursaspor karşılaşmasıyla birlikte resmen açıldı!

        2

        Malatya'da, iç ve dış cephesinde kayısıyı andıran obje ve renklerin kullanılacağı 25 bin seyirci kapasiteli stat tamamlandı. İşte kare kare Malatya Stadı'nın yapımı....

        3

        Merkez Battalgazi ilçesinde, İnönü Üniversitesi yerleşkesi karşısında, 136 bin 585 metrekarelik arazi üzerine inşa edilen stat, çim zeminden itibaren 6 kat yükseklikte bulunuyor.

        4

        Malatya'ya yapılan yeni stadyumda çalışmalarda sona gelinirken, yüklenici firmanın TOKİ'ye geçici devri referandumdan sonra yapacağı belirtildi.

        5

        Malatya'da futbolseverler için güzel bir ortam oluşturacak stadın iç ve dış cephesinde kayısıyı andıran obje ve renkler kullanıldı.

        6

        Dış cephesinin üst kısmında turuncu bir bölüm bulunan stadyumun, koltukları da sarı, kırmızı ve bej renklerine büründü.

        7

        Son derece modern inşa edilen stadyumda, skorboard, restoran, kafeteryalar, VIP salonları, televizyon yayınlarının yapılacağı bölümler, basın bölümü, kapalı otoparklar, seyirci ve sporcu girişi gibi alanlar en uygun şekilde tasarlandı.

        8

        Çeşitli sosyal donatı mekanlarının yanı sıra mimari olarak engellilerin de rahatça kullanabileceği, engelli ve refakatçi koltuğunun da bulunacağı şekilde inşa edilen stat etrafında 271'i kapalı, toplam bin 316 araçlık otopark olacak.

        9

        Tabandan ısıtmalı sahanın olacağı statta her katta engelliler için çok sayıda özel tuvaletler de yapılacak.

        10

        Toplam 110 milyon liraya mal olan stadyum, son derece modern ve depreme dayanıklı inşa edildi.

        11

        Güney kale arkası tribünü çatı kaplama işini dün itibariyle tamamlayan ve o bölümü komple turuncu yapan müteahhit firma, iç bölümlerde soyunma odaları, duş perdeleri ve her türlü elektronik aksamlarda çalışmalarını tamamladı.

        12

        Işıklandırma için tasarruflu led ampuller kullanılırken, ses sistemleri ve dev skorboard ekranları da aktif hale getirildi.