Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Napoli'den Cüneyt Çakır'a büyük tepki - Futbol Haberleri
        1

        Napoli-Real Madrid maçında düdük çalan Cüneyt Çakır'ın yönetimi genel olarak karşılaşmanın sonucuna etki etmezken, İtalyanlara göre Türk hakem bazı tartışmalı pozisyonlara da imza attı.

        2

        İtalyan ekibinin tek golünü atan Dries Mertens'in topsuz alanda kendisini yerde bulması ve penaltı beklediği pozisyon bunlardan bir tanesiydi.

        3

        76. dakikada ev sahibi ekipten Mertens, topsuz alanda rakip takımdan Carvajal'ın dirseğine maruz kaldı.

        4

        Bu pozisyonun ardından dördüncü hakem Mustafa Emre Eyisoy'un yanına giden Belçikalı futbolcunun itirazda bulunduğu, "Ben kendi kendime düşmedim. Baksanıza!" şeklinde yakındığı belirtildi.

        5

        Bir de penaltılarının verilmediğini savunan Dries Mertens maçın ardından yaptığı açıklamada Cüneyt Çakır için, "Hem Real Madrid hem de hakeme karşı oynadık" ifadesini kullandı.

        6

        Hakem performansını analiz eden İl Napoli de 'Çakır tatmin etmedi' ifadesini kullandı. Cüneyt Çakır'ın Şampiyonlar Ligi'nde final yönetmiş bir hakem olduğuna dikkat çekilerek "Omuzlarında finalin ağırlığı bulunan Cüneyt Çakır, tatmin etmeyen bir performans gösterdi. İyi değildi" değerlendirmesi yapıldı.

        7

        Maçın 66. dakikasında Real kalecisi Navas'ın müdahalesiyle yerde kalmasının dışında, Lucas Vazquez'in Mertens'e 86'da yaptığı hareketin de penaltı olduğu savunuldu.

        8

        Corriere dello Sport'ta Napoli cephesinin hakeme olan eleştirileriyle ilgili bir değerlendirme yapıldı ve bu eleştirilerin haklılık payı bulunduğu savunuldu:

        9

        "Napoli'nin iki penaltısı verilmedi. Şimdi bize mızıkçı diyecekler. Ancak Juventus'a karşı olanlarla, Napoli de pek şanslı sayılmaz." (Skorer)